"Wij geloven dat gezond en duurzaam leven makkelijk hoort te zijn."
030-2271998
Cetyl Alcohol Natural Heroes 100 gram
Cetyl Alcohol Natural Heroes 250 gram
Cetyl Alcohol Natural Heroes

Cetyl Alcohol


  • Cetyl Alcohol is een vetalcohol die helpt de huid te hydrateren en beschermen
  • Natuurlijk verdikkingsmiddel voor je DIY producten
  • Zorgt voor een licht smeerbaar eindproduct
  • Helpt met het mengen van ingrediënten op basis van water en olie
  • Gewonnen uit kokosnoten
€4.99

Wat is Cetyl Alcohol?

Cetyl Alcohol wordt gewonnen uit kokosnoten en wordt gebruikt als co-emulgator en stabilisator voor crèmes. Het zorgt ervoor dat wanneer je vet en water combineert in DIY verzorgingsproducten, deze goed mengen en je een fijne textuur krijgt. Bovendien werkt Cetyl Alcohol hydraterend en irriteert het de huid niet.

Cetyl Alcohol ziet eruit als kleine tabletjes van wit poeder, maar die tabletjes smelten bij een temperatuur van 49°C (120°F). De naam Cetyl Alcohol komt van het Latijnse woord cetus, dat ‘walvisolie’ betekent. Cetyl Alcohol werd vroeger namelijk gewonnen uit walvissen, tegenwoordig wordt het gemaakt van kokosnoten.

Voordelen

Hydrateert de huid

Bij alcohol denk je al snel aan een drogende vloeistof die de huid irriteert. Maar in tegenstelling tot de meeste vormen van alcohol, werkt Cetyl Alcohol juist hydraterend en verzachtend. Het vult de natuurlijke vetlaag van de huid aan en helpt te voorkomen dat je huid uitdroogt.

Voor een fijne textuur

Als ingrediënt in DIY verzorgingsproducten heeft Cetyl Alcohol stabiliserende, verzachtende, verdikkende en matterende eigenschappen. Als je in je product zowel ingrediënten op basis van water en olie wilt gebruiken, zorgt Cetyl Alcohol ervoor dat deze goed met elkaar mengen. Daarnaast draagt Cetyl Alcohol bij aan een fijne, gladde textuur van je product die erg fijn is om op je huid aan te brengen. Zo maak je een product dat lekker licht smeert en de huid diep voedt.

Hoe gebruik je het?

Cetyal Alcohol is bedoeld om te gebruiken als ingrediënt in DIY verzorgingsproducten. Cetyl Alcohol moet opgelost worden in verwarmde olie van ongeveer 60 graden Celsius, je kunt het niet toevoegen aan een koud mengsel. Hoe meer Cetyl Alcohol je gebruikt, hoe dikker de textuur van je eindproduct. Volg het recept dat je maakt dus nauwkeurig en speel met kleinere en grotere hoeveelheden van Cetyl Alcohol totdat je de gewenste textuur hebt bereikt. Het aanbevolen percentage Cetyl Alcohol om te gebruiken in je product is ongeveer 1-2%.

Wat is er zo bijzonder aan?

In tegenstelling tot andere op olie gebaseerde ingrediënten zoals Bijenwas, zorgt Cetyl Alcohol voor een lichte, smeerbare textuur. Ingrediënten als Bijenwas en Shea Butter kunnen voor een prachtig voedend product zorgen, maar de textuur is vaak zwaarder. Wil je graag een licht smeerbare crème maken, dan is Cetyl Alcohol een onmisbaar ingrediënt.

Ingrediënten
Cetyl Alcohol
INCI
Cetyl Alcohol
Gebruiksaanwijzing
Cetyl alcohol moet opgelost worden in verwarmde olie van ongeveer 60 graden Celsius. Het aanbevolen percentage cetyl alcohol om te gebruiken in je product is ongeveer 1-2%.
Waarschuwingen
Niet geschikt voor consumptie.
Grondstof
Substantie Korrels
Afkomst Maleisië
Consistentie Hard
Kleur Wit
Geur Geurloos
Oplosbaar in Olie
EWG score
Eigenschappen
100% natuurlijk
Vegetarisch
Vegan
Proefdiervrij
Biologisch -
Vrij van alcohol -
Vrij van (synthetisch) parfum
Vrij van conserveringsmiddelen
Vrij van ftalaten, parabenen, minerale oliën, nano-deeltjes, SLS, triclosan, talc, siliconen, aluminium, Bisfenolen (BPA), PEG's, DEA, TEA, MEA
Houdbaarheid 36 maanden

Customer Reviews

Based on 2 reviews
100%
(2)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
J
Jeroen J. (Amsterdam, NL)
Mooie emulgator!

Werkt fijn...

Goed om te horen Jeroen! Bedankt voor je review :)

M
Marijke G.K. (Doetinchem, NL)

Snelle levering, goed product

Bedankt voor je review Marijke!

Van Instagram


BACK TO TOP