Koop geen Argan Olie totdat je deze vragen kunt beantwoorden

Oktober 20, 2015

 

Wat is Arganolie?

Arganolie is een zeldzame olie welke wordt gewonnen uit de vruchten van de Arganboom, ook wel bekend als de Argania Spinosa. Pure Arganolie is één van de zeldzaamste oliën in de wereld en wordt geprezen om haar rijke concentratie aan vitamines en mineralen. Arganolie bevat een hoog gehalte aan Vitamine E en krachtige antioxidanten die belangrijk zijn voor een gezonde huid en gezond haar. Arganolie bestaat voor ongeveer 43% uit olie-vetzuren en 40% uit linolzuur, welke beide bijdragen aan de herstellende en hydraterende eigenschappen van Arganolie. Daarnaast beschermt Arganolie de huid tegen vrije radicalen die voor versnelde huidveroudering zorgen en de huid grauw en vaal maken.

Waar komt Arganolie vandaan?

Arganolie is een zeldzame olie welke wordt gewonnen uit de vruchten van de Arganboom, ook wel de Argania Spinosa genaamd. Vroeger kwam de Argan Spinosa voor door heel Noord-Afrika, maar de Arganboom is tegenwoordig alleen nog maar te vinden in het Zuid-westen van Marokko. De schaarse bomen en de winning van Arganolie zijn beschermd door UNESCO en lokale instanties. Vandaag de dag bestaat er een eco-systeem die ervoor zorgt dat de Arganbomen beschermt kunnen groeien en gezonde vruchten kunnen afgeven. De Arganbomen verschaffen werk aan Berbervrouwen die uit de pitten van de vruchten Arganolie persen en verkopen. Alle pure Arganolie wordt geproduceerd door lokale coörperaties die uitsluitend werken met Berbervrouwen.

Hoe wordt Arganolie gemaakt?

De Arganboom produceert amandelvormige vruchten die de kostbare olie bevatten. Arganolie wordt koudgeperst uit de pitten van de vruchten van de Arganboom. Vroeger werd dit met behulp van stenen gedaan, tegenwoordig bestaan hiervoor koudpersmachines.

Wat zijn de voordelen van Arganolie?

Arganolie zit boordevol onverzadigde vetzuren die Arganolie haar hydraterende eigenschappen geven en je huid soepel en zachter zullen doen aanvoelen. Arganolie heeft een positief effect op het verminderen van acne, littekens, rheumatische aandoeningen en andere huidproblemen. De hoge concentratie Vitamine E verlicht de symptomen van psoriasis en acne. Daarnaast wordt Arganolie ook regelmatig gebruikt bij het verminderen van zwangerschapsstriemen en striae.

Arganolie voor je haar?

Gebruik Arganolie ook in je haar. Arganolie is bijzonder effectief in het herstellen van glans en het tegen gaan van dode haarpunten. Smeer Arganolie in je haar vanaf de wortel tot aan de punten en wikkel je haar in een warme vochtige handdoek. Laat Arganolie zeker 30 minuten intrekken, voordat je je haar wast. Heb je last van roos en hoofdhuidschilfers? Masser regelmatig Arganolie op je hoofdhuid en je haarwortels. Je roos zal minder worden en je hoofdhuid zal minder droog en ruw zijn. Heb je pluizig of kroezig haar? Gebruik dan dagelijks een paar druppels Arganolie nadat je je normale stylingproducten hebt aangebracht. De Arganolie werkt als natuurlijke sealer en zorgt ook dat je haar goed gehydrateerd blijft.

Helpt Arganolie tegen puistjes?

Gebruik Arganolie wanneer je last hebt van puistjes. De voedingsstoffen in Arganolie reguleren de talgproductie van je huid en verhelpen zo het ontstaan van puistjes. De vitamine E in Arganolie bevat veel antioxidanten die beschadigde huidcellen repareren en nieuwe huidcellen aanmaken. Littekens van oude puistjes verdwijnen hierdoor sneller en de nieuwe huid die ontstaat is mooi egaal.

Helpt Arganolie tegen eczeem?

Eczeem is een vervelende huidaandoening om last van te hebben. In veel delen van de wereld wordt eczeem gezien als een huidaandoening waar je niet veel tegen kunt doen. Commerciële hulpmiddeltjes tegen eczeem kunnen vaak niet lange tijd gebruikt worden vanwege de bijeffecten. Er zijn echter ook natuurlijke middelen om eczeemklachten te verlichten, zoals Arganolie. Gebruik Arganolie regelmatig als natuurlijke remedie op de plekken waar je last hebt van eczeem. Pure Arganolie bevat een ongekend hoog gehalte aan Vitamine E. Vitamine E verlicht op een natuurlijke manier huidirritaties en de jeuk die gepaard gaan met eczeem. Daarnaast voedt en herstelt Arganolie de huid en zorgt ervoor dat je huid minder droog aanvoelt.

Hoe gebruik ik Arganolie tegen eczeem?

De beste manier om Arganolie te gebruiken als je last hebt van Eczeem is net na het douchen als je huid nog vochtig is en je poriën openstaan. Masseer Arganolie op de plekken waar je last hebt van eczeem en laat de olie in de nacht zijn werk doen. Gedurende de dag kun je ook een paar druppels Arganolie smeren op de plekken waar je het meeste last hebt van eczeem.

Helpt Arganolie tegen acne?

Heb je last van acne en heb je het idee dat je alles hebt geprobeerd en de klachten niet minder worden? Probeer dan pure Arganolie. Arganolie wordt geprezen als effectief middel tegen acne. De onverzadigde vetzuren in Arganolie reguleren de talgproductie van je huid en de mineralen in Arganolie neutraliseren de bacteriën die acne veroorzaken. Vitamine E in Arganolie voedt en herstelt de huid, vermindert vlekken en zorgt voor een mooie egale teint. Smeer Arganolie elke avond voor het slapen gaan op een schoon gewassen gezicht. Arganolie is niet vet en trekt heel snel in.

Arganolie voor je huid?

Pure arganolie heeft een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren en is een intense moisturizer die je huid soepeler en zachter maakt. Arganolie is niet vet en trekt heel snel in. Gebruik de olie zowel op je lichaam als op je gezicht. Smeer je lichaam en gezicht dagelijks in na het douchen als je huid nog enigszins vochtig is. Je poriën zijn dan nog open en dit geeft Arganolie de kans om zo effectief mogelijk in te trekken.

Zijn er verschillen in kwaliteit Arganolie?

Er zijn zeker verschillen in de kwaliteit van Arganolie. De kwaliteit van Arganolie kan met verschillende dingen samenhangen. De kwaliteit van de noten die worden geraapt en worden gebruikt om Arganolie te maken. Net als bij een andere bomen die vruchten afgeven, zijn niet alle vruchten van even goede kwaliteit. Er moet dus een strenge selectie worden gemaakt, welke Arganvruchten gebruikt zullen worden voor de productie van Arganolie. Daarnaast is het belangrijk dat de olie koudgeperst wordt. Arganolie welke is geproduceerd met behulp van hitte is van een stuk mindere kwaliteit, maar wel goedkoper. Het produceren van Arganolie is ontzettend tijdrovend en daarom ook kostbaar. Het najagen van winst zorgt ervoor dat sommige producenten Arganolie vermengen met bijvoorbeeld olijfolie. De Arganolie die op Natural Heroes wordt verkocht is 100% puur en biologisch. De producent van onze Arganolie is ECOCERT gekeurd.

Waarom is Arganolie zo duur?

Het openen van de Argannoten wordt vandaag de dag nog steeds handmatig gedaan door Berbervrouwen in Marokko. Dit is een tijdrovende klus. Je hebt tientallen kilos Argannoten nodig om 1 liter Arganolie te persen. Vandaar dat 100% pure Arganolie niet goedkoop is. Wordt het wel goedkoop aangeboden, dan zal het geen pure Arganolie zijn.

Helpt Arganolie tegen rimpels?

Gebruik Arganolie effectief tegen rimpels. Pure Arganolie bestaat voor 80% uit onverzadigde vetzuren. Dit zijn dezelfde vetzuren die je ook in het beschermlaagje van je huid terug kunt vinden. Het gebruik van Arganolie verstevigt de beschermlaag van je huid en helpt de huid nieuwe cellen te beschermen tegen ongewenste toxines. Bovendien is het zo dat als je het gehalte van onverzadigde vetzuren van je huid verhoogd, je huid beter in staat is om vocht vast te houden. Hoe meer vocht je huidcellen vast kunnen houden, hoe beter zijn het verminderen van elasticiteit kunnen tegen gaan en zo ook rimpels en fijne lijntjes in je gezicht en op je hals.

Welke kleur heeft Arganolie?

Arganolie heeft van nature een gelige kleur.

Hoe ruikt Arganolie? / Welke geur heeft Arganolie?

Arganolie heeft van nature een nootachtige geur. Als je Arganolie hebt gekocht en deze is reukloos dan is de olie of niet koudgeperst of vermengd met een andere olie.