Verzending gratis va. €35,-

★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews

Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Verzending gratis va. €35,-
★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews
Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis
Blog
Zo verzorg je de droge hoofdhuid

Zo verzorg je de droge hoofdhuid

Heb je schilfers op je hoofdhuid of voelt je huid droog aan? Een droge hoofdhuid kan vervelend zijn. In deze blog Lees je hoe je een droge hoofdhuid kunt verzorgen. 

Een droge hoofdhuid kun je herkennen de volgende symptomen. De hoofdhuid voelt strakker aan en kan soms jeuken, vooral na het douchen. Je ziet witte, fijne schilfertjes op de hoofdhuid of de huid ziet rood, schraal of ruw. 

Wat zijn de oorzaken van een droge huid? 

Een droge hoofdhuid kan verschillende oorzaken hebben. Misschien vind je het prettig om je huid te verzorgen met allerlei haarproducten. Voor je hoofdhuid is dit niet altijd even fijn. Kijk goed naar de ingrediënten van je haarproducten. Door het gebruik van agressieve haarproducten kan de hoofdhuid namelijk uitdrogen. 

Ook kun je in de wintermaanden meer last hebben van een droge hoofdhuid. Door de verwarming die binnen aanstaat, is de lucht in huis droger en kan de huid uitdrogen. Je huis regelmatig luchten kan een droge lucht voorkomen.

Stress, voeding en hormoonschommelingen kunnen daarnaast invloed hebben op je huidconditie.

Het verschil tussen een droge hoofdhuid en roos

Een droge hoofdhuid kan lijken op roos. Wat is het verschil? Bij een droge hoofdhuid zijn de schilfertjes fijn, droog en wit. Wanneer je last hebt van roos, zijn de schilfers groter, vettig en gelig van kleur.

Wat kun je doen aan een droge hoofdhuid?

Gebruik een milde shampoo

Een goede verzorging begint onder de douche. Douche niet te heet, maar gebruik lauwwarm water. Kies voor een hydraterende en verzorgende shampoo zonder irriterende ingrediënten. Je kunt bijvoorbeeld de natuurlijke shampoo van proberen. Deze shampoo is mild (met een pH van 5,5) en geschikt voor een droge hoofdhuid.

Gebruik niet te veel conditioner

Gebruik daarnaast niet te veel conditioner. Hoe fijn het ook kan zijn, je hoofdhuid kan er door uitdrogen. Veel conditioners bevatten siliconen zodat je haar hierna lekker glad aanvoelt. Ga het liefst voor een zonder schadelijke ingrediënten.

Voorzichtig met hitte

Föhnen, stylen en krullen werken allemaal met hitte en dit kan de natuurlijke beschermlaag van je haar beschadigen. Wanneer je last hebt van een droge hoofdhuid kun je dit het beste minderen, de huid en haren goed beschermen en niet te heet föhnen.

Tips bij het föhnen, stijlen en krullen:

  • Zorg ervoor dat je de föhn niet te dichtbij houdt

  • gebruik thermische borstels en föhn op een lage temperatuur of met koude lucht

  • Stel de krul- of stijltang nooit heter in dan 180 graden, maar liever op 130 tot 150 graden voor zo min mogelijk schade aan je haar.

  • Zorg dat je haar goed geconditioned is voordat je gaat stijlen. Als je je haar met alleen shampoo alleen wast en het vervolgens droogt, heb je nog meer risico op beschadiging. De shampoo zet vaak het haar open door de hoge pH. Warm water van de douche en de hitte van de föhn doet dit nog meer, waardoor het haar teveel blootstaat aan externe stressoren en mogelijk kan beschadigen.

  • Zorg altijd voor zo min mogelijk frictie bij het föhnen. Kam je haar eerst door met een speciale zachte ontklittende borstel met een leave-in conditioner, föhn het daarna op afstand met medium hitte of laat het drogen aan de lucht, dat is het allerbeste!

Let op je voeding

Uiteraard is het ook belangrijk goed te letten op wat je eet en drinkt. Gezonde huid en haren komen van binnenuit! 

Haarmasker

Gebruik een verzorgend haarmasker om de hoofdhuid te verzorgen en hydrateren. Meng (50%), (47%), (2%) en (1%) in eenmet pipetje. Masseer het in de hoofdhuid voor het slapen gaan en was je haren de volgende dag met je favoriete shampoo.

Rozemarijn etherische olie

ondersteunt de hoofdhuid en is ook nog eens heel goed voor de haarzakjes. Het helpt de haarzakjes te stimuleren waardoor je haar gezonder en sterker wordt. Voeg 1% toe aan je shampoo.

Geschreven door: Helena Laarman

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte van voordeel, (win)acties en aanbevelingen blijven? Zo loop je nooit iets mis! Niet irritant vaak, beloofd.

Je kunt je op ieder moment afmelden.

Botanical drawing of a plant