Verzending gratis va. €35,-

★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews

Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Verzending gratis va. €35,-
★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews
Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis
Blog
Zeep goed of slecht voor de huid

Zeep: goed of slecht voor de huid?

Zeep. Iedereen weet wat het is en iedereen heeft het wel eens gebruikt. Maar veel mensen weten niet wat het precies met je huid doet. Ja oké, het maakt schoon en geeft een fris gevoel. Toch krijgen we zo nu en dan vragen over het gebruik van zeep. Mensen geven aan dat zepen de huid uitdroogt en zijn dan erg teleurgesteld (en ontevreden) over het product. Is dat terecht? Let's find out!

Wat is zeep?

Zeep bestaat in allerlei vormen, kleuren, maten en consistenties. Met zeep kun je vuil, zweet en natuurlijke oliën van je huid weghalen. Zepen is in staat dode huidcellen van je huid te verwijderen. Hierdoor is je huid gereinigd en krijg je een fris gevoel. Het lijkt de perfecte oplossing voor een heerlijk zachte huid.

Maar als je zeep niet op de juiste manier gebruikt kan het meer kwaad doen dan je zou denken. Zeep kan de huid namelijk flink uitdrogen als je het te veel gebruikt. Dit komt doordat zeep natuurlijke oliën (talg) van je huid verwijderd. Als je van jezelf een erg droge huid hebt is het dus verstandig om je goed in te lezen over het gebruik van zeep.

Hoe gebruik je zeep?

Maar ja... Hoe kan je nou op een verantwoordelijke manier zeep gebruiken als je huid zo droog is als de gehele Westelijke Sahara? De oplossing is simpel. Het enige wat je hoeft te doen is na het wassen met zeep je gezicht en lichaam in te smeren met een hydraterende botertje of een olie. Zo is je velletje toch gereinigd, maar niet meer kurkdroog.

Er zijn heel wat boters en oliën die je hiervoor kunt gebruiken. Mijn persoonlijke favorieten zijn en . Deze twee hydrateren niet alleen de huid maar hebben ook nog eens een handvol andere waardevolle eigenschappen die je huid kunnen boosten. Onderstaand nog een lijstje met oliën en boters die je prima kunt aanbrengen na het reinigen van je lichaam en gezicht.

Lichaam:

Gezicht:

Persoonlijk raad ik je aan om boters voor het lichaam te gebruiken en oliën voor het gezicht. Al zijn er klanten van ons die zweren bij Shea voor het gezicht, wat natuurlijk voor een droge huid best kan, kokosolie bijvoorbeeld werkt verstoppend en is beter voor het lichaam. Oliën trekken net even wat makkelijker in en de oliën hierboven zijn dan ook geschikt voor het gezicht.

Je kunt trouwens meerdere keren per dag een boter of olie aanbrengen. Het is zelfs beter om meerdere keren per dag een kleine hoeveelheid olie aan te brengen dan vlak voor het slapen gaan je hele olievoorraad op je lichaam te smeren ;) Je huid kan namelijk een slechts bepaalde hoeveelheid olie of boter per keer opnemen.

Je kunt prima oliën op je gezicht en lichaam aanbrengen als je een vette huid hebt. Na het wassen met zeep wordt namelijk zelfs de vette huid droger. Zorg er wel voor dat je maar een dun laagje boter of olie aanbrengt zodat je huid nog wel kan ademen. Het is ook belangrijk om de meest vette gedeeltes van je huid (T-zone) te vermijden. De beste olie om te gebruiken voor een vette huid is Jojoba olie. De naam Jojoba olie is enigszins misleidend omdat Jojoba olie technisch gezien geen olie is. Het is eigenlijk een vloeibare was en heeft dus een andere samenstelling dan de meeste andere bekende oliën.

Natuurlijke zepen

Er zijn duizenden verschillende soorten zepen in de wereld te vinden. Veel daarvan zijn synthetisch, maar er bestaan ook enkele heerlijke natuurlijke zepen. Natuurlijke zepen bevatten geen synthetische stoffen (zoals SLS) die huid op lange termijn uitdrogen.

Drie waanzinnige en effectieve natuurlijke zepen zijn: en . Deze zepen zijn allemaal al eeuwen oud en worden op de dag van vandaag nog steeds op een natuurlijke en traditionele manier gemaakt. Er bestaan natuurlijk ook synthetische varianten van deze drie zepen, daarom moet je goed research doen voordat je een zeepje aanschaft.

Hopelijk zijn nu alle fabeltjes over zeep de wereld uit geholpen en weet je precies hoe je zeepjes kunt blijven gebruiken zonder dat je huid uitdroogt. Heb jij wel eens (negatieve) ervaringen gehad met zeep? En hoe heb jij dit probleem opgelost? Laat het mij vooral even weten in de reacties hieronder.

Auteur: Aurelie Deloo

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte van voordeel, (win)acties en aanbevelingen blijven? Zo loop je nooit iets mis! Niet irritant vaak, beloofd.

Je kunt je op ieder moment afmelden.

Botanical drawing of a plant