"Wij geloven dat gezond en duurzaam leven makkelijk hoort te zijn."
030-2271998
Calendula CO2 Extract (Biologisch) Natural Heroes
Nieuw

Calendula CO2 Extract (Biologisch)


  • Brengt de gevoelige huid tot rust
  • Sterk geconcentreerd extract vol werkzame stoffen
  • Beschermt de huid tegen vroegtijdige veroudering
  • Zonder hitte verkregen door middel van CO2 extractie
  • 100% puur, natuurlijk en biologisch
€9.99

Wat is Calendula CO2-to Extract (Biologisch)?

Vergelijkbaar met een essentiële olie, is dit Calendula CO2-to Extract een prachtig ingrediënt in DIY verzorgingsproducten voor de gevoelige huid. Verwerk het in massageolie, dagcrème of maak je eigen body lotion.

Calendula CO2-to Extract wordt gemaakt van de calendulabloem (calendula officinalis) en is vergelijkbaar met een essentiële olie. Door middel van hoge druk wordt, zonder hitte, een prachtig extract verkregen uit deze vrolijke bloemen. Het resultaat is een Extract vol werkzame stoffen, waaronder myristinezuur, palmitinezuur en carotenoïden.

Calendula CO2-to Extract is sterk geconcentreerd en moet altijd verdund worden in een basisolie vóór gebruik op de huid. Op zoek naar een mildere variant die je wel direct op de huid kunt gebruiken? Bekijk dan onze Biologische Calendula Olie: zoete amandelolie waarin de blaadjes van de calendulabloem een lange tijd hebben getrokken.

Voordelen

Brengt de gevoelige huid tot rust

Calendula CO2-to Extract heeft hydraterende en voedende eigenschappen, waardoor het heilzaam is voor de gevoelige huid. Het Extract kalmeert en geeft de huid de rust die het nodig heeft om te ontspannen en het zelfhelend vermogen in werking te zetten.

Anti-aging

Calendula bevat veel antioxidanten en carotoneïden die de huid helpen te beschermen tegen vroegtijdige veroudering. Met behulp van Calendula CO2-to Extract houd je je huid langer jong en stevig.

Hoe gebruik je het?

Calendula CO2-to Extract is zeer sterk geconcentreerd, waardoor het belangrijk is het extract altijd te mengen met een basisolie zoals Jojoba Olie of Zoete Amandelolie. Je kunt het Extract ook gebruiken als ingrediënt in DIY verzorgingsproducten. Belangrijk is dat je eindproduct uit niet meer dan 10% Calendula CO2-to Extract bestaat.

Bij lagere temperaturen kan het Extract gaan stollen. Verwarm het flesje dan langzaam in een laagje warm water (niet te heet) om het Extract weer vloeibaar te maken.

Wat is er zo bijzonder aan?

Calendulabloemen worden al sinds jaar en dag gebruikt vanwege hun heilzame werking: van oliën tot infusies en van tincturen tot zalfjes. De prachtige oranje bloemen worden ook gebruikt als natuurlijke verf voor stoffen én je kunt de biologische bloemen ook nog eens eten (vanwege zijn sterke concentratie is dit CO2-to Extract niet bedoeld om in te nemen).

Ingrediënten
Calendula Extract
INCI
Calendula Officinalis Flower Extract
Gebruiksaanwijzing
Voor gebruik in aromadiffuser of voor de bereiding van cosmetica en verzorgingsproducten. Toevoegen aan oliefase. Aanbevolen dosering < 1%.
Waarschuwingen
Buiten bereik van kinderen houden. Zwanger, geef je borstvoeding of gebruik je medicatie? Overleg voor gebruik altijd met uw dokter. Vermijd de ogen en andere gevoelige plekjes. Niet bedoeld om in te nemen. Alleen verdund op de huid gebruiken.
Grondstof
Substantie Olie
Afkomst Duitsland
Consistentie Stroperig
Kleur Geel tot Diep Oranje
Geur Kruidig, Scherp
Oplosbaar in Olie|Alcohol
EWG score
Eigenschappen
100% natuurlijk
Vegetarisch
Vegan
Proefdiervrij
Biologisch
Ongeraffineerd
Vrij van alcohol
Vrij van (synthetisch) parfum
Vrij van conserveringsmiddelen
Vrij van ftalaten, parabenen, minerale oliën, nano-deeltjes, SLS, triclosan, talc, siliconen, aluminium, Bisfenolen (BPA), PEG's, DEA, TEA, MEA
Houdbaarheid 12 maanden

Customer Reviews

No reviews yet
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)

Van Instagram


TERUG NAAR BOVEN