"Wij geloven dat gezond en duurzaam leven makkelijk hoort te zijn."
030-2271998

Waarom kiezen voor natuurlijke producten?

by Malou Hofmann on February 25, 2021

De switch

Je wordt wakker, wast je haar met een shampoo waar je zo aan gewend bent. Je hebt nog 5 flessen staan, want ze waren in de aanbieding. En je moet tegenwoordig wel elke dag je haar wassen want anders wordt het zo snel vet en pluizig.

Je smeert je gezicht in met een crème uit een grote pot, je stopt een extra verpakking in je handtas want je weet dat je later op de dag nog wat nodig gaat hebben.

De pot past net niet in je tasje.. hè shit, had ik maar een kleiner potje... Wacht eens even... Waarom heb ik zoveel plastic verpakkingen staan, en werkt het eigenlijk wel?

Moet ik niet eens iets anders proberen? Ik zie helemaal geen verbetering in mijn haar en huid. Je kijkt op de ingrediëntenlijst achterop de fles en ziet staan: Aqua, Alcohol en een mega lange lijst aan andere ingrediënten die je niet kunt uitspreken.

Je voelt de sterke behoefte om alles meteen in de prullenbak te smijten en vanmiddag weer naar de drogist te gaan op zoek naar iets anders. Maar waar gaat dat afval dan heen? En waarom zit het eigenlijk in zulke grote flessen en potten?

Je word helemaal gek van al die gedachtes en besluit alles achter te laten en even helemaal niks te doen.

Maar het heeft iets in je wakker gemaakt, er moét iets veranderen!

Wat een waste

De behoefte aan duurzaamheid en natuurlijke producten snappen wij maar al te goed. Grootverbruik van verzorgingsproducten heeft nou eenmaal effect op de natuur, dit is gewoon niet te ontkennen!

Het hoofdingrediënt van de meeste reguliere verzorgingsproducten is 'Aqua'; juist ja! Water! Onmisbaar voor een gezond leven, maar ook essentieel bij het gebruik van synthetische stoffen die onverdund gevaarlijk zijn voor de consument.

Een grote hoeveelheid water zorgt ook voor veel volume en dus een grote verpakking. Daarnaast, water is een broeinest voor micro-organismen die zich makkelijk kunnen vermenigvuldigen. De grote fles heeft dan ook genoeg ruimte om een hele lijst aan conserveermiddelen te vermelden die nodig zijn om dit te voorkomen.

Een oplossing voor dit probleem zou dus zijn: geen synthetische stoffen meer in cosmetica en het vers maken van je eigen producten. YES!

Waarom kiezen voor natuurlijke grondstoffen?

  • Je weet precies wat je op je huid en haar smeert en kiest voor pure eigenschappen van de grondstof.
  • Je maakt gebruik van een 6000 jaar oude natuurlijke wijsheid die is beïnvloed door Ayurveda, Chinese kruidengeneeskunde, oude Egyptische kruiden kennis, aromatherapie, kruidenkunde van de Indianen, Europese volksverhalen en een arsenaal aan kennis van oude en hedendaagse kruidkundigen en fytotherapeuten.
  • Het is natuurlijk "natuurlijk", oftewel het komt direct uit de natuur zonder dat er synthetische toevoegingen aan zitten. Dit is overigens niet te verwarren met chemisch! Planten bevatten bijvoorbeeld duizenden chemische samenstellingen. Om de juiste extracten uit de botanische ingrediënten te halen is een chemisch proces nodig, dit kan zoiets simpels zijn als het ingrediënt verhitten of koud persen. Daarnaast is in feite alles om ons heen chemisch, wij zijn chemie, en daaronder vallen zowel synthetische als natuurlijke stoffen.
  • Je draagt bij aan bewustwording over wat onze planeet allemaal te bieden én nodig heeft. Je brengt de natuur een stapje dichter bij de mens.
  • De werking van de natuurlijke stoffen zijn in veel gevallen net zo effectief als de synthetische varianten. In sommige gevallen is het zelfs beter, omdat je bij synthetische stoffen vaak met een isolaat te maken hebt, terwijl bij de natuurversie het hele spectrum aan chemische stoffen aanwezig zijn, waardoor de stof in veel gevallen "holistischer" in of op je lichaam te werk gaat.

Dit wil overigens niet zeggen dat synthetische ingredienten per definitie allemaal slecht zijn en natuurljke ingredienten per definitie allemaal goed. Natuurlijk kan verschillende betekenissen hebben. Het gaat om een stukje bewustwording, nieuwsgierigheid en verantwoordelijkheid die je kan pakken in de switch naar natuurlijke keuzes.

Are you ready for the switch?

Kijk dan alvast bij onze andere blogs voor leuke tips en informatie om jou journey te beginnen.

Onze DIY tips en tricks

Verzorging van jou gezicht, een routine in 3 stappen

DIY summer lippenbalsems

10 comments
by Natural Heroes on September 06, 2021

@Roos Bedankt voor het delen van jouw ervaring. Hier worden we erg blij van, jouw oksels ook en draag je meteen een steentje bij aan een ‘groenere wereld’. Heel gaaf en wat leuk dat je jouw eigen deo maakt!

by Roos on September 03, 2021

Sinds een jaar maak ik mijn deo zelf en wat een verschil. 1 keer per dag smeren en de hele dag fris. Laatst was mijn deo op ik was vergeten nieuwe te maken. " Gelukkig" had ik nog een spuitbusje deo staan. Ik weet niet hoe vaak ik dat die dag heb gebruikt dus thuisgekomen weer snel een potje gemaakt. Ik maak sinds kort ook zelf mijn bodylotion en make up verwijderaar en voel echt het verschil. Voor mij niks anders meer en het ook nog leuk om te doen.

by Natural Heroes on August 02, 2021

Hoi Annemieke, bedankt voor jouw reactie! Wat mooi dat je al producten van ons gebruikt. Je zou de Monoï de Tahiti in de puntjes kunnen masseren, maar ook over jouw haar kunnen verdelen met je handen. Mocht het met een kam voor jou werken, dan kan dat natuurlijk ook. Probeer het eens, elk haar is anders, elke hoofdhuid ook en kan anders reageren op producten. Dus test even wat het beste voor jou werkt!

by Annemieke on August 01, 2021

Ik gebruik jullie heerlijke creme van de heilige Tahiti bloem, alleen de bloem al
te zien is geweldig.
Heb het net i dag in huis ,maar ben er heel blij mee.
Je zegt je kunt het ook op je haar doen, lijkt me geweldig , kun je een indicatie
geven hoeveel je op het haar doet?
Maak je dan allemaal strepen met de kam en doe je het op je hoofd huid ,is het
ook om je haar sneller te laten groeien ?
Dank voor je geduld en de heerlijke bloem en het perfecte versturen.
O,ja hiervoor heb vaak mijn haar ook met de zwarte zeep gewassen ,wat vind je ervan?
Ben 77 en nog altijd nieusgierig ,heel veel dank jullie doen het echt heel goed!

by Natural Heroes on May 25, 2021

Wat onwijs leuk om te horen Joi :)

by Joi on May 21, 2021

Vindt het zelf gemaakte zo fijn. Fijn huid en haar zijn eenorm verbeterd, lekker zacht en mooi geworden sinds dien. Net als de huid van anderen aan wie ik het geef, hoor ik enthousiaste reacties.

Ik maak heerlijke crèmes van verschillende butters en oliën en een oli mengsel voor huid en haar and i love it ❤

by NaturalHeroes on March 01, 2021

Dat zou inderdaad supertof zijn Noesj :) en het is natuurlijk ook ontzettend leuk om het zelf te maken!

by Noesj on February 26, 2021

OMG zo herkenbaar!!! Inderdaad ongelofelijk hoeveel meuk er in die grote flessen zit. Ik word er gewoon verdrietig van. En alle supermarkten en drogisten liggen er vol mee. Hoe fijn zou het zijn als iedereen zn eigen cosmetica zou kunnen maken?

by NaturalHeroes on February 26, 2021

Leuk om te horen :)

by J. on February 25, 2021

Kan me hier zeker in vinden! Goed dat ook het verschil tussen chemisch en synthetisch wordt uitgelegd, dat wil nogal eens door elkaar gehaald worden.

LEAVE A COMMENT
BACK TO TOP