Krappa / Andiroba Olie - Koudgeperst

  • Werkt uitstekend tegen een droge en gevoelige huid
  • Versterkt het haar en werkt effectief tegen breken en haaruitval
  • Bevat tot 65% onverzadigde vetzuren en tot 9% linolzuur
  • Helpt zichtbaarheid van cellulitis & littekens te verminderen
  • Zaden van de Krappaboom komen uit het Amazonegebied en de Caraïben.

100 ml
250 ml
€11.95

€11.95

Uitverkocht
Email mij als het op voorraad is

Gratis verzending boven de €35,- anders €3,99 binnen NL - €4,99 naar België

Afhaalpunten & avondlevering

Voor 23:30 besteld, de volgende werkdag in huis. Ook op maandag bezorgd!

Vragen? Gem. binnen 2 uur reactie

BESCHRIJVING
Details
Ingrediënten
Gebruik
Recepten
BESCHRIJVING

Waarom is Krappa Olie zo goed?

De Krappa, ook wel crabwood genoemd, is een boomsoort die veel voorkomt in Centraal-Amerika, de Caraïben en het Amazonegebied. Het is een hoge boom die herkenbaar is aan de vele grote bladeren en een stam van ongeveer één meter dik. De Krappa groeit in gebieden waar 1200 tot 3200 ml per jaar regen valt en groeit daarom voornamelijk aan de rand van moerassen en bij de rivieren die zo nu en dan overstromen. Experimenten hebben aangetoond dat deze boom meer dan drie maanden in overstroomd gebied kan blijven staan zonder te sterven.

De zaden van de Krappa bevatten tot 65% onverzadigde vetzuren, vooral Oliezuur (Omega 9) en Palmitinezuur (Omega 3) zijn heel veel aanwezig. Deze zuren zijn ontzettend goed voor de cholesterolspiegel en werken ontstekingsremmend.

Krappa olie werkt verzorgend en verzachtend op de huid bij insecten- en kwallenbeten. Het helpt je huid te herstellen en kan in sommige gevallen zelfs de zichtbaarheid van cellulitis, littekens en andere vlekken verminderen. Bovendien werkt Krappa Olie bijzonder goed tegen spierpijn.

Deze krachtige olie is ook fantastisch voor de verzorging van je haar. Het vermindert bijvoorbeeld haaruitval en geeft je haar weer volop veerkracht en een oogverblindende glans.

Krappa olie kan in het begin een sterke houtachtige geur hebben waar je misschien even aan moet wennen. Gelukkig verdwijnt deze geur snel.

Hoe wordt Krappa Olie gemaakt?

Om één liter olie te maken heb je maar liefst 12 à 27 kilogram aan zaden nodig! Een grote boom kan tot 200 kilogram aan zaden bevatten. Deze zaden komen natuurlijk van de Krappa vrucht. De Krappa vrucht lijkt een beetje op een kastanje is 7 tot 16 centimeter groot. Een vrucht bevat acht tot zestien zaden en zijn gemiddeld tussen de 10 en 30 gram.

Deze groen bruine zaden worden niet geplukt, maar pas verzameld als ze van de boom gevallen zijn. Vooral in Suriname wordt er veel Krappa Olie gemaakt. De zaden in deze olie zijn koudgeperst. Bij een koude persing komen geen hoge temperaturen te pas waardoor alle waardevolle ingrediënten van deze zaden blijven bewaard.

Zo gebruik je het:

De olie is erg zuinig in gebruik, je hebt slechts enkele druppels nodig om de hoofdhuid in te masseren. Je kunt het best onder de douche een beetje olie in je hoofdhuid masseren en op je haarpunten aanbrengen en vervolgens je haar wassen met shampoo zoals je gewend bent. Je kunt Krappa Olie ook direct op de huid aanbrengen waar het verzorging nodig heeft.

Details
Verpakkingsmateriaal Glas
Etiket PP (waterdicht)
Ingrediënten
Ingrediënten Krappa Olie
INCI Carapa Guaianensis Seed Oil
Substantie Olie
Oplosbaar in Olie|Alcohol
EWG score
Afkomst Brazilië
Consistentie Gebruikelijke olie consistentie
Kleur Geel
Geur
100% natuurlijk
Vegetarisch
Vegan
Proefdiervrij
Biologisch -
Vrij van alcohol
Vrij van (synthetisch) parfum
Vrij van conserveringsmiddelen
Vrij van ftalaten, parabenen, minerale oliën, nano-deeltjes, SLS, triclosan, talc, siliconen, aluminium, Bisfenolen (BPA), PEG's, DEA, TEA, MEA
Gebruik
Algemeen gebruik
Gebruiksaanwijzing Breng de olie aan op je handen/vingertoppen en masseer het zachtjes in de (hoofd)huid of haarpunten.
Houdbaarheid 12 maanden
Toepassing
Eetbaar -
Inademen -
Huid (direct)
Huid (verdund)
Recepten

Binnenkort volgen er vele recepten voor onze producten, nog even geduld!

Customer Reviews

Based on 4 reviews
100%
(4)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
T
T.D.B.
Goed product

Fijne olie, krijg een zachte huid. Wel oppassen bij je mond, proeft vies. Ik heb zelfs het idee dat het vliegen weghoud op je armen als je het daar op smeert. Zelf ruik ik niks. Alleen als je het net opsmeert.

N
N.B.
Super fijn!

Werkt super, trekt snel in

J
J.K.
Krappa Olie

Ik smeer het dagelijks, werkt erg goed voor mijn droge huid.

C
C.
Goede boost voor droog haar

Voor het ‘wassen’ met bentonietklei verzorg ik mijn haar door er een paar uur (of nacht) krappa olie in te doen.

Fan foto's

Echte foto's gemaakt door echte mensen - share yours!

Krappa / Andiroba Olie - Koudgeperst

Krappa / Andiroba Olie - Koudgeperst

€11.95
100 ml
250 ml
Pre-loader
Koop [Q] en betaal [E] per stuk ([D]% korting)
Bespaar:diff!
Koop meer en bespaar | Ook leuk als cadeau!