Verzending gratis va. €35,-

★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews

Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Verzending gratis va. €35,-
★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews
Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis
Products
Andiroba olie krappa koudgeperst

Krappa/Andiroba Olie (Koudgeperst & Ongeraffineerd)

  • Voedt de droge en gevoelige huid door de aanwezige palmitinezuur
  • Linolzuur versterkt het haar 
  • Dringt door tot diep in de huid door de aanwezige oleïnezuur
  • 100% natuurlijk en puur
Geschikt voor
ACNE
MEE-ETERS
ECZEEM
PSORIASIS
IRRITATIE
RODE VLEKKEN
NORMALE HUID
DROGE HUID
EXTREEM DROGE HUID

Prijs

€7.99 - €23.99

Inhoud

Gratis verzending vanaf €35,- naar NL, BE & DUI.

Voor 23:30 besteld, morgen in huis.

Klanten geven ons een 9.4 op

Snel en persoonlijk geholpen door ons lieve team.

Waarom is Krappa Olie zo goed?

De Krappa, ook wel crabwood genoemd, is een boomsoort die veel voorkomt in Centraal-Amerika, de Caraïben en het Amazonegebied. Het is een hoge boom die herkenbaar is aan de vele grote bladeren en een stam van ongeveer één meter dik. De Krappa groeit in gebieden waar 1200 tot 3200 ml per jaar regen valt en groeit daarom voornamelijk aan de rand van moerassen en bij de rivieren die zo nu en dan overstromen. Experimenten hebben aangetoond dat deze boom meer dan drie maanden in overstroomd gebied kan blijven staan zonder te sterven.

De zaden van de Krappa bevatten tot 65% onverzadigde vetzuren, vooral Oliezuur (Omega 9) en Palmitinezuur (Omega 3) zijn heel veel aanwezig. Deze zuren werken ontstekingsremmend.

Krappa olie werkt verzorgend en verzachtend op de huid bij insecten- en kwallenbeten. Het helpt je huid te herstellen.

Krappa olie kan in het begin een sterke houtachtige geur hebben waar je misschien even aan moet wennen. Gelukkig verdwijnt deze geur snel.

Hoe wordt Krappa Olie gemaakt?

Om één liter olie te maken heb je maar liefst 12 à 27 kilogram aan zaden nodig! Een grote boom kan tot 200 kilogram aan zaden bevatten. Deze zaden zitten verstopt in de Krappa vrucht. De Krappa vrucht lijkt een beetje op een kastanje en is 7 tot 16 centimeter groot. Één vrucht bevat acht tot zestien zaden en is gemiddeld tussen de 10 en 30 gram.

De vruchten worden niet geplukt, maar pas verzameld als ze van de boom gevallen zijn. Daarna worden de zaden koudgeperst tot Krappa Olie. Vooral in Suriname wordt er veel Krappa Olie gemaakt. De zaden in deze olie zijn koudgeperst. Bij een koude persing komen geen hoge temperaturen te pas waardoor alle waardevolle ingrediënten van deze zaden blijven bewaard.

Zo gebruik je het:

De olie is erg zuinig in gebruik, je hebt slechts enkele druppels nodig om de hoofdhuid in te masseren. Je kunt het best onder de douche een beetje olie in je hoofdhuid masseren en op je haarpunten aanbrengen en vervolgens je haar wassen met shampoo zoals je gewend bent. Je kunt Krappa Olie ook direct op de huid aanbrengen waar het verzorging nodig heeft.

Proefdiervrij

Vegan

Vrij van (synthetische) parfum

Vrij van ftalaten, parabenen, minerale oliën, nano-deeltjes, SLS, triclosan, talc, siliconen, aluminium, Bisfenolen (BPA), PEG's, DEA, TEA, MEA

Beschrijving

Gebruik

Ingrediënten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte van voordeel, (win)acties en aanbevelingen blijven? Zo loop je nooit iets mis! Niet irritant vaak, beloofd.

Je kunt je op ieder moment afmelden.

Botanical drawing of a plant