Verzending gratis va. €35,-

★★★★★ 9.4 / 10 van 7500+ reviews

Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Verzending gratis va. €35,-
★★★★★ 9.4 / 10 van 7500+ reviews
Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis
Blog
Zomer

Zomer Skincare Routine

Summertime! :) Een heerlijke tijd met lange avonden en veel gezelligheid! Maar voor jouw huid is het ook een verandering. Met het wisselen van de seizoenen heeft je huid vaak behoefte aan andere producten. Hoewel je geen compleet nieuwe skincare routine nodig hebt kunnen een paar kleine veranderingen een groot verschil maken. 

Belangrijk: blijf hydrateren

Zon, zee, zweet en de airconditioning kunnen ervoor zorgen dat je huid droger aanvoelt. Het is daarom belangrijk om je huid te blijven hydrateren. Of voeg wat toe aan je toner. Ook dit zorgt voor meer hydratatie. Kies een fijne moisturizer, voeg aan je routine en kies voor lichtere producten, zoals en en .

Bye dode huidcellen

Ook is het slim om je dode huidcellen te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat je huid beter vocht kan opnemen en dat de ingrediënten uit je huidverzorging beter in kunnen trekken. Let wel op: kies voor een milde scrub of exfoliant. Je huid krijgt in de zomer al genoeg te verduren.

Kies de juiste zonbescherming

Geniet van de zon, maar doe dat wel verstandig! :) Er zijn verschillende fijne natuurlijke merken op de markt. Dit is waar je op moet letten bij het maken van de keuze van je zonnebescherming:

  • Kies zonnebescherming met een mineraalfilter, zoals een SPF (Sun Protection Factor) met zinkoxide.


Wat is het verschil tussen een minerale en een chemische of synthetische filter? Kort gezegd: Chemische of synthetische filters trekken in de huid en absorberen de uv-straling. Minerale filters leggen een beschermlaag over de huid en weerkaatsen zonnestralen. Doordat ze een laagje op de huid leggen onstaat er een wit laagje op de huid.


  • Kies voor non-nano: om een wit laagje te voorkomen en te zorgen dat de zonnebrandcrème beter uitsmeert worden minerale filters zoals zinkoxide vaak in microscopisch kleine deeltjes (nano-deeltjes) geknipt. Dit noemen ze nanotechnologie. Klinkt goed natuurlijk, geen witte waas en beter smeerbaar. Maar hoe kleiner de deeltjes, hoe groter de kans dat ze je huid binnendringen. Daarnaast komen deze nanodeeltjes als je met deze zonnebrand op gaat zwemmen in de zee terecht en kunnen ze zeedieren of het koraal aantasten. Liever vermijden dus!

Lichte producten

Heb je in de zomer meer last van een vette, glimmende huid? In de zomer is de talgproductie over het algemeen wat hoger, ook door het gebruik van zonnebrandcrèmes kan de huid wat vetter worden. Zorg ervoor dat je producten gebruikt die de huid niet te veel uitdrogen, zoals jojobaolie of een vochtinbrengende crème. Door uitdrogende producten beschadig je het barrièrelaagje op de huid waardoor je huid alleen maar meer talg gaat aanmaken, en dus vetter aanvoelt.

Voeding

Ondersteun de huid door voldoende antioxidanten binnen te krijgen, denk aan vitamine C en E en mineralen zoals selenium en zink. Antioxidanten neutraliseren schade die wordt veroorzaakt door vrije radicalen. Deze komen onder andere vrij door blootstelling aan zonlicht. Bekende antioxidanten zijn vitamine C, E en carotenoïden zoals bètacaroteen en lycopeen. Wortels, bessen, pistachenootjes en groene thee kunnen ook beschermend werken.

Zonnebrandcrème goed verwijderen

Zonnebrandproducten kunnen de huid afsluiten, met name de waterresistente zonnebrandcrèmes. Deze leggen een laagje over de huid. Reinig je huid in de avond goed om alle zonnebrand van je gezicht te verwijderen. Gebruik hiervoor een milde reiniger, of reinig je huid met een olie (oil cleansing). Masseer minimaal 1 minuut in. 

Zee & zwembad

Ben je net de zee in geweest of heb je lekker gezwommen in het zwembad? Speel je huid daarna goed af om overtollig zout, chemicaliën en zonnebrandcrème te verwijderen. Hydrateer je huid daarna met een kalmerende aftersun lotion of aloë vera gel om irritatie te verminderen en de huid te kalmeren. Monoi de Tahiti of Mangoboter kun je heel goed gebruiken als aftersun. Of ga zelf aan de slag met deze .

Geschreven door: Helena

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte van voordeel, (win)acties en aanbevelingen blijven? Zo loop je nooit iets mis! Niet irritant vaak, beloofd.

Je kunt je op ieder moment afmelden.

Botanical drawing of a plant