Verzending gratis va. €35,-

★★★★★ 9.4 / 10 van 7500+ reviews

Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Verzending gratis va. €35,-
★★★★★ 9.4 / 10 van 7500+ reviews
Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis
Blog
Gezichtsreining zo doe je het

Gezichtsreiniging: zo doe je het!

Gezichtsreiniging is een belangrijk onderdeel van onze huidverzorging. Iedere dag reinigen we ons gezicht en er zijn ontzettend veel manieren om je gezicht te reinigen. Naast het gebruik van gezichtsreinigers of cleaners kun je ook je huid reinigen met een olie. Dit noemen we Oil Cleansing. Benieuwd hoe je dit kunt doen? In deze blog lees je alles over het reinigen van je gezicht met olie. 

Om je huid goed te verzorgen is het natuurlijk belangrijk om iedere dag je gezicht te reinigen. Het helpt eventuele make-up, vuil, zweet en overtollige olie te verwijderen. Goede gezichtsreiniging kan helpen om huidproblemen te voorkomen en het is dus zeker belangrijk om dit niet over te slaan. 

Droog de huid niet uit! 

Maar wat is nu een goede gezichtsreiniger of cleanser? Net zoals bij alle huidverzorgingsproducten is het belangrijk dat een product mild is en er geen irriterende stoffen in zitten. Een gezichtsreiniger moet de huid reinigen, maar de huid niet uitdrogen. Voelt je huid droog of trekkerig aan na het reinigen? Dan kun je er van uit gaan dat het product niet geschikt is voor jouw huid! 

Er zijn veel verschillende manieren om je gezicht te reinigen, afhankelijk van je huidtype en wensen! Je kunt een gezichtsreiniger of cleanser gebruiken, je eigen water maken of je huid reinigen met een olie. 

Maak je eigen Micellair water

Dit frisse Micellair water is geschikt voor ieder huidtype. En het leuke? Binnen 10 heb jij je eigen flesje Micellair water klaar!

Oil cleansing

Oil cleansing is een natuurlijke manier om de huid te reinigen door (een combinatie van) oliën. Maar hoe kan olie vuil verwijderen als het zelf een olie is? Het werkt op basis van ‘like dissolves like’, wat betekent dat olie vuil en overtollige olie kan verwijderen van de huid. Het gebruik van oliën heeft veel verschillende voordelen. Zo helpt het de huid te hydrateren en verzachten en kan het effectief zijn bij het verminderen van puistjes en mee-eters. Ja, oil cleansing is zelfs voor de vette en onzuivere huid heel geschikt! 

Dit is hoe je oil cleansing kunt uitvoeren

  1. Verwarm een kleine hoeveelheid olie tussen je handen.

  2. Masseer de olie zachtjes in je gezicht, met name in de T-zone (voorhoofd, neus en kin).

  3. Maak gebruik van een lauwwarm, vochtig washandje om de olie van je gezicht te verwijderen.

  4. Spoel je gezicht af met lauw water en dep het droog met een schone handdoek

  5. Hierna kun je je huidverzorging aanbrengen

Welke olie is geschikt voor Oil Cleansing? 

Er zijn verschillende oliën die geschikt zijn voor Oil Cleansing. Iedere olie heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen voor de huid.

Jojoba Olie

is vergelijkbaar met onze eigen huidoliën (talg) en is daarom geschikt voor alle huidtypes. Het kan helpen om de huid te hydrateren en te verzachten.

Kokosolie

is rijk aan vetzuren en is ideaal voor het verwijderen van vuil en overtollige olie van de huid. Het is vooral geschikt voor mensen met een normaal tot droog huidtype.

Amandelolie

is licht en hydraterend, wat het ideaal maakt voor mensen met een gevoelige of droge huid. Het bevat ook vitamine E, wat helpt om de huid te verzachten en te versterken.

Olijfolie

is rijk aan antioxidanten en kan helpen om de huid te hydrateren en te verzachten. Het is vooral geschikt voor mensen met een normaal tot droog huidtype.

Arganolie

is rijk aan vitamine E en antioxidanten en kan helpen te hydrateren. Het is geschikt voor alle huidtypes, maar kan vooral fijn zijn voor mensen met een droge of gevoelige huid.

Castorolie

is een sterk reinigende olie en is daarom vooral geschikt voor een normaal tot vet huidtype. Als je huid te droog of gevoelig is, kan het gebruik van castorolie te intens zijn en leiden tot irritatie. 

Mix en Match

Je kunt één olie kiezen om je gezicht mee te reinigen of een combinatie maken van verschillende oliën. Iedere huid is anders, experimenteer welke oliën het beste werken voor jouw huid. Welke olie kies jij voor het reinigen van de huid? 

Geschreven door: Helena Laarman

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte van voordeel, (win)acties en aanbevelingen blijven? Zo loop je nooit iets mis! Niet irritant vaak, beloofd.

Je kunt je op ieder moment afmelden.

Botanical drawing of a plant