Verzending gratis va. €35,-

★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews

Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Verzending gratis va. €35,-
★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews
Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis
Blog
Vakantie

Natuurlijke verzorging op vakantie

Of je nu een verre reis gaat maken of vakantie viert in eigen land of achtertuin.  Het kan soms best een uitdaging zijn om je normale huidverzorgingsroutine onderweg voort te zetten. In deze blog zetten we alle onmisbare duurzame reisitems voor je op een rijtje. 

Gelukkig is het mogelijk om je huid stralend en gezond te houden tijdens je vakantie, zonder in te leveren op natuurlijke verzorging. Ga voorbereid op reis en neem je huidverzorging mee. 

Duurzame verpakking

Kies voor herbruikbare verpakkingen. Wist je dat bijna al onze verpakkingen van glas en dus herbruikbaar zijn? 

Tip: pipetdopjes kunnen soms gaan lekken onderweg. Neem je oliën daarom mee in een glazen .

Wasbare wattenschijfjes

zijn superhandig om mee te nemen op reis. Een fantastisch milieuvriendelijk alternatief voor wegwerp-wattenschijfjes. Ideaal om je gezicht te reinigen, make-up en vuil te verwijderen. Na gebruik was je de wattenschijfjes in een waszakje op 30 graden.

Zonnige oliën & boters

Je huid krijgt tijdens het reizen al genoeg te verduren. Kies voor een milde gezichtsreiniger en verzorg je huid met voedende oliën. Dit zijn onze zomerfavorieten:

Monoi de Tahiti

Met de heerlijke bloemige en exotische geur staat bovenaan onze lijst met zomerse oliën. Het heeft een verzachtende, kalmerende en zuiverende werking op de huid en zorgt voor langdurige hydratatie. Een lekker verwenmoment voor je huid na een zonnige dag.

Shea Nilotica

Deze heerlijke zachte Shea Boter is al met veel van onze klanten op vakantie geweest. En dat is niet voor niets. De fluweelzachte boter is zelfs voor de meest gevoeligste huid heel geschikt. is zachter dan de reguliere en smelt op je lichaam. Het trekt diep in de huid en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Onmisbaar in de koffer!

Hydrosols

Deze fijne plantenwaters kunnen ook zeker niet ontbreken op vakantie. Ze frissen je huid op ieder moment van de dag op. Gebruik na het reinigen of spray tussendoor om dat gevoel van frisheid weer te ervaren. Bewaar ze in de koelkast zodat ze je huid lekker koelen bij gebruik. 

Haarbescherming

Vergeet je haren niet! Zee- en chloorwater kunnen de haren flink uitdrogen. Hierdoor kan je haar beschadigen en oogt het dof. Wanneer je blond, grijs of rood haar hebt, is je haar gevoeliger voor zonlicht dan wanneer je donker haar hebt. Dit komt door de melanine in haar. Donker haar bevat meer melanine en is van nature dus beter bestand tegen zonlicht. Niet verkeerd dus om ook je haren te beschermen. Draag een pet of hoed of een leuke sjaal in je haar! Ben je in de zee of in het zwembad geweest? Spoel je haar daarna goed uit en verzorg je haar met een haarmasker. Gebruik hiervoor of . Masseer de olie in (de puntjes van) je haar en laat het intrekken. Dit kan 10 minuutjes maar ook een hele nacht. Was hierna je haar op de gebruikelijke manier met shampoo.

Zonnebrandcrème

Ook zonnebrandcrème mag natuurlijk niet ontbreken op vakantie. In het buitenland kan het soms moeilijker zijn om aan een natuurlijke variant te komen. Kies een zonnebrandcrème met een minerale filter zoals (non-nano) zinkoxide. Ondanks het gebruik van zonnebrandcrème is het allerbelangrijkste natuurlijk verstandig om te gaan met de zon. Dus tussen 12 en 3 zoveel mogelijk uit de zon blijven.

Duurzaam reizen

Reizen is geweldig, maar helaas niet altijd even duurzaam. Met deze tips reis je duurzamer. 

  • Maak gebruik van het openbaar vervoer. Met de trein reis je heel snel en makkelijk naar veel mooie bestemmingen in Europa. Ben je aangekomen op bestemming? Ook hier kun je gebruik maken van het openbaar vervoer. De metro, tram of ga fietsen & wandelen.

  • Ga voor duurzame accomodaties. Er zijn steeds meer Guest houses en AirBnbs en ook hotels en appartementen die nadenken over duurzaamheid. 

  • Kleine veranderingen maken een groot verschil: 

    • Een nieuwe zomergarderobe? Ga voor tweedehands.

    • In plaats van een nieuwe koffer of backpack kun je ook voor een tweedehands gaan. Of wie weet heeft je familie of je buren er nog wel één liggen die je mag lenen. 

    • Neem een hervulbare waterfles mee.

    • Ruim (je eigen) afval op.

    • Hergebruik je handdoeken vaker.

Aloë Vera (after sun)

Deze wonderplant kalmeert de huid en heeft een sterk hydraterende werking. Heel fijn om te gebruiken ter verzorging van insectenbeten. Of heb je net iets te lang in de zon gezeten? verzorgt en verkoelt de huid. Breng het direct aan op de huid of meng door je bodylotion. Voeg ook wat toe om het vocht weer aan te vullen. Pas op met aftersun waar ‘Cool’ op staat. Vaak zit hierin alcohol of menthol. Dit koelt de huid in het begin vast wel, maar droogt de huid ook flink uit. 

RECEPT ALOE VERA AFTERSUN

Hydrateer en herstel je huid zelf met behulp van je zelfgemaakte Aloë Vera Aftersun Spray.

Wasnoten


Laat de natuur je wasjes doen! Hoe handig zijn deze . Je kunt ze in de wasmachine en voor de handwas gebruiken. Ideaal voor als je naar de camping gaat. Maar wist je dat je ze voor nog veel meer kunt gebruiken dan het wassen? Maak bijvoorbeeld je eigen allesreiniger of shampoo van! Wasnoten bevatten Saponine, dit is een natuurlijke vorm van zeep. Wanneer wasnoten in contact komen met water lost de Saponine op en ontstaat er een milde zeep.

100 % Natuurlijke Deodorant

De warmte en het reizen kunnen soms zorgen voor minder fijne geurtjes onder de oksels, maar niet met deze deodorant. geeft wel 24 uur bescherming. Maak de deodorant voorafgaand aan je vakantie in minder dan 10 (!) minuten. Ideaal om mee te nemen en natuurlijk kun je zelf je favoriete geurtjes toevoegen! 

RECEPT NO BS DEO

24 uur bescherming, 100% natuurlijk, zonder Baking Soda, zonder schadelijke ingrediënten.

Fijne vakantie!

Geschreven door: Helena

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte van voordeel, (win)acties en aanbevelingen blijven? Zo loop je nooit iets mis! Niet irritant vaak, beloofd.

Je kunt je op ieder moment afmelden.

Botanical drawing of a plant