Verzending gratis va. €35,-

★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews

Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Verzending gratis va. €35,-
★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews
Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis
Blog
Kokosolie goed voor huid haar

Kokosolie: goed voor huid & haar

Kokosolie wordt gemaakt van verse kokosnoten en de geur geeft je dan ook een heerlijk tropisch gevoel. Omdat de olie op kamertemperatuur stolt, heeft de olie meestal een vaste structuur en wordt het daarom ook wel kokosvet genoemd. Kokosnoten zitten boordevol vitamines en deze olie is daarom ook heerlijk te gebruiken voor huid & haar! 

Wat is kokosolie?

Kokosolie wordt natuurlijk gemaakt van verse kokosnoten en door de geur waan je je al snel in tropische sferen. De olie stolt bij 25°C en heeft daarom meestal een vaste temperatuur. Het wordt daarom vaak kokosvet genoemd. Kokosnoten zitten boordevol vitamines en deze olie is daarom heel geschikt om te gebruiken voor huid & haar.

Kokosolie is heel veelzijdig, je kunt er mee bakken en koken maar ook in je huid- én haarverzorgingsroutine doet kokosolie het goed. Kokosolie wordt gemaakt van kokosnoten, deze bestaan uit vruchtwater en vruchtvlees. Van het vruchtvlees wordt kokosolie gemaakt. 

Kokosolie bestaat voor het grootste gedeelte uit verzadigde vetzuren en dit is uniek voor een notenolie. De verzadigde vetzuren zorgen ervoor dat je huid en haren de olie goed opnemen en het vocht kunnen vasthouden. Ook zijn ze geweldig in het herstellen van de natuurlijke barrièrefunctie van de huid. Kokosolie bevat onder andere: 

  • Laurinezuur: helpt de huid en haren te herstellen, ook bij puistjes

  • Caprylzuur: zuiverend, voedt de huid, gaat irritatie tegen, werkt als anti-oxidant

  • Vitamine E: gaat vroegtijdige huidverzorging tegen

Hoe gebruik je kokosolie?

Huidreiniger

Omdat olie olie oplost kan kokosolie effectief zijn als reinigingsolie. Masseer gedurende 60 seconden goed in de huid en verwijder de olie hierna met een doek.

Huidverzorging

Kokosolie zorgt voor goede hydratatie van de huid, helpt bij puistjes en zorgt voor een snel herstel van de huid. Daarnaast is het een heerlijke hydraterende en vochtinbrengende olie. Gebruik kokosolie als laatste stap in je huidverzorging. Let wel op dat je niet te veel kokosolie gebruikt. Dit kan averechts werken en de poriën doen verstoppen en hierdoor puistjes en mee-eters veroorzaken. 

Oog make-up remover

Kokosolie verwijderd heel makkelijk (waterproof) make-up. Doe een beetje kokosolie op een watje, en smeer het zachtjes over je ogen en huid. Je make-up is zo weg! 

Handen en voeten

Kokosolie verzacht en verzorgt je nagels, handen en voeten. Masseer een kleine hoeveelheid op je nagels, nagelriemen, handen en voeten. 

Verzachtende olie

Gebruik kokosolie om droge plekjes op je huid te verzorgen. 

Anti-pluis olie

Warm de kokosolie tussen je vingers op en verdeel voorzichtig over het haar. Niet alleen gaat het plus tegen, je haar krijgt ook een mooie en natuurlijke glans! 


Badolie

Voor een ultiem verzorgend relaxmomentje meng je 2 lepels kokosolie (eventueel met een paar druppels van je favoriete Etherische olie) door het warme badwater.

Oil pulling

Oil pulling helpt bij het verminderen van bepaalde bacteriën in de mond, helpt tegen een slechte adem en het verbeteren van de mondgezondheid! Neem een eetlepel olie en spoel deze gedurende 15 tot 20 minuten door de mond. Spuug hierna de olie weer uit. 

Kokosolie kan dus veel verschillende voordelen hebben. De koudgeperste, ongeraffineerde variant is hierbij het beste. 

Geschreven door: Helena Laarman

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte van voordeel, (win)acties en aanbevelingen blijven? Zo loop je nooit iets mis! Niet irritant vaak, beloofd.

Je kunt je op ieder moment afmelden.

Botanical drawing of a plant