Verzending gratis va. €35,-

★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews

Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Verzending gratis va. €35,-
★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews
Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis
Blog
Bentoniet klei perfect voor de vette huid

Bentoniet klei, perfect voor de vette huid

Een vette huid, voor een aantal vast heel herkenbaar. Het kan heel vervelend zijn… je hebt snel last van een glimmende huid en er ontstaat gedurende de dag een vettig laagje op de huid. Heb jij een vette huid én vind jij het fijn om af en toe een maskertje te doen? Een gezichtsmasker met Bentoniet klei is dan voor jou een goede keuze. Waarom? In deze blog lees je hier alles over.

Heb jij een vette huid?

Een vette huid ontstaat door een verhoogde talgproductie. Voor sommige mensen is het heel duidelijk dat ze een vette huid hebben. Gedurende de dag ontstaat er een glimmend, vettig laagje op de huid. Dit kan ook alleen op de T-zone (voorhoofd, neus en kin) zijn, zoals bij een gemengde huid.

Talg houdt onze huid vet en legt een beschermlaagje over de huid zodat de huid beschermd is. Bij een vette huid is de aanmaak van talg niet in balans met het natuurlijke verlies. In plaats van beschermen laat de huid sneller bacteriën en andere micro-organismen door waardoor uiteindelijk sneller puistjes en onzuiverheden ontstaan.

Waaraan kun je een vette huid herkennen?

  • Glanzende, vette huid

  • Vaak zichtbare en vergrote poriën

  • Vaak zichtbare puistjes

  • Make-up verdwijnt sneller

Is jouw huid in de ochtend droog, misschien zelfs geïrriteerd en ontstaat er pas gedurende de dag vettig laagje? Het kan zijn dat je producten te uitdrogend zijn waardoor je meer talg aanmaakt en een vette huid niet jouw huidtype is.

Bentoniet klei op de huid

Natuurlijk, puur en simpel... het gebruik van klei voor medicinale en cosmetische doeleinden is niet voor niets al zo oud als de mensheid. Maar wat is Bentoniet klei en wat doet het voor de huid?

Bentoniet klei (ook wel Montmorilloniet genoemd) is één van de meest effectieve en helende kleisoorten. Het is samengesteld uit vulkanisch as en is crème van kleur. Het staat vooral bekend om zijn grote absorptievermogen van overtollig olie en talg waardoor de huid goed wordt gezuiverd.

Wanneer het in aanraking komt met water krijgen de mineralen in de klei een negatieve lading waardoor het vuil, giftige stoffen zoals zware metalen* en olie aan zich bindt. Op de huid werkt Bentoniet als een soort magneet die talg en onzuiverheden absorbeert. Naast deze unieke eigenschap bevat Bentoniet klei een enorme hoeveelheid aan mineralen. Hierdoor heeft Bentoniet klei een dubbele werking, het onttrekt slechte stoffen aan de huid én voedt de huid met belangrijke mineralen.

Doordat Bentoniet talg aan zich kan binden is deze klei voornamelijk geschikt voor een vettere huid met een teveel aan talg. Vanwege de antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen kan bentoniet klei ook gebruikt worden bij acneklachten zoals puistjes en onzuiverheden.

*Gebruik dus geen metalen mengkommen. De effectiviteit van de klei zal hierdoor flink verminderen.

Gebruik van Bentoniet klei

Bentoniet klei kan gebruikt worden als gezichtsmasker, scrub of in een DIY huidverzorgingsproduct. Een gezichtsmasker is het meest effectief. Heb je veel onzuiverheden op je rug of borst? Je kunt ook 4 eetlepels kleipoeder in het badwater doen om de huid grondig te reinigen.

Gezichtsmasker

Meng de Bentoniet klei met water en smeer vervolgens een dikke laag van het mengsel op je gezicht, laat het zo’n 15-20 minuten opdrogen. Verwijder het gezichtsmasker voordat deze helemaal opgedroogd is. Wanneer je het masker helemaal laat opdrogen kan de huid na de tijd trekkerig aanvoelen. Gebruik bij het verwijderen van het masker voldoende water en verzorg je huid daarna eventueel met een fijne olie.

Tip: je kunt de Bentoniet klei ook mengen met een plantaardige olie. Wanneer je een plantaardige olie gebruikt zal het masker niet hard worden.

Het resultaat? Een stralende en frisse huid… Heb jij het masker wel eens geprobeerd? Of wil je het gaan proberen? Laat het ons weten!

Geschreven door: Helena Laarman

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte van voordeel, (win)acties en aanbevelingen blijven? Zo loop je nooit iets mis! Niet irritant vaak, beloofd.

Je kunt je op ieder moment afmelden.

Botanical drawing of a plant