Verzending gratis va. €35,-

★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews

Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Verzending gratis va. €35,-
★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews
Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis
Blog
3 manieren om bentoniet klei te gebruiken

2 manieren om Bentoniet Klei te gebruiken

Wie ooit op het idee kwam om dit specifieke stukje grond op zijn/haar lichaam te smeren weet ik niet. Maar ik weet wel dat ik deze persoon heel erg dankbaar ben! Bentoniet Klei is namelijk bijzonder goed voor ons lichaam. Waarom? Keep on reading ;)

Waar komt het vandaan?

Bentoniet Klei bestaat uit vulkanisch as en heeft een crèmige tot grijzige kleur. Een andere naam voor Bentoniet Klei is Montmorilloniet Klei. Deze ingewikkelde naam is afgeleid van een regio in Frankrijk waar de klei voor het eerst is ontdekt: Montmorillon.

De grootste bron van Bentoniet Klei is in Fort Benton in Wyoming, Amerika. In dit gebied staan namelijk ontzettend veel vulkanen. Deze klei wordt mede door alle mineralen die het bevat al eeuwenlang gebruikt door inheemse bevolkingsgroepen in Noord- en Zuid-Amerika.

Tegenwoordig wordt de klei op veel verschillende plekken van de wereld gewonnen, maar voornamelijk in de Verenigde Staten, Frankrijk en Italië wordt er veel Bentoniet Klei geproduceerd.

Werking van Bentoniet Klei

Wij krijgen dagelijks veel gifstoffen binnen van de omgeving. Dit kunnen bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen zijn, maar ook sommige voedings- en cosmeticaproducten kunnen gifstoffen bevatten. Bentoniet Klei kan gifstoffen op een natuurlijke manier uit je lichaam verwijderen.

Dit komt doordat Bentoniet Klei in staat is zich te binden aan gifstoffen zodra het in contact komt met een vloeistof. Je zou eigenlijk kunnen zeggen dat Bentoniet Klei toxines in je lichaam opzoekt om zich eraan te binden. Hierdoor kan de klei gifstoffen, chemicaliën en onzuiverheden uit je lichaam halen.

Daarnaast bevat Bentoniet Klei ook ontzettend veel voedingsstoffen die onze lichaam een boost geven. Deze vulkanische klei is bijzonder rijk mineralen. Zo bevat Bentoniet Klei calcium, magnesium, silica, natrium, koper, ijzer en kalium.

Deze voedingsstoffen van deze klei wil je natuurlijk benutten! Dit kan op verschillende manieren. Je kan bijvoorbeeld een gezichts- of lichaamsmasker maken met de klei en een beetje water. Je huid zal de voedingsstoffen dan opnemen.

2 manieren om Bentoniet Klei te gebruiken

Zoals je hierboven hebt gelezen bevat Bentoniet Klei dus ontzettend veel waardevolle eigenschappen die ons lichaam goed kan gebruiken. Je kunt Bentoniet Klei op verschillende manieren gebruiken, ik heb de drie makkelijkste en meest gebruikte toepassingen voor je op een rijtje gezet.

Manier 1: (gezicht)masker

Ingrediënten:

  • 1 el Bentoniet Klei

  • 1 el (gedemineraliseerd) water

  • 2 druppels essentiële olie naar keuze

Meng alle ingrediënten in een kleine kom met een houten lepel of je vingers. Als je een metalen lepel gebruikt om te roeren vermindert de effectiviteit van de klei. Dit komt doordat de belangrijke en waardevolle stoffen in Bentoniet klei zich binden aan metaal zodra er vloeistof is toegevoegd. Dit wil je op je gezicht laten gebeuren, niet met het lepeltje waarmee je roert. Als je een mooie pasta hebt kun je deze op je gezicht aanbrengen. Laat het op je gezicht zitten totdat het hard wordt en wit kleurt. Dit duurt ongeveer tien minuten. Spoel het af met wat warm water.

Manier 2: droogshampoo

Ingrediënten:

  • 1 el Bentoniet Klei

Dit is een van mijn favoriete manieren om Bentoniet Klei te gebruiken. Je enige wat je hoeft te doen is de Bentoniet op je hoofdhuid aan te brengen. Het kost geen tijd om te maken en het doet wat het moet doen. Want laten we eerlijk zijn... wie heeft er nou tijd om elke dag zijn haar te wassen? Na een tijdje zal je vanzelf merken dat je meer volume in je haar krijgt.

Bentoniet Klei is dus echt heel makkelijk in gebruik! Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen met deze bijzondere klei. Laat dus vooral even in de reacties weten waar jij het voor gebruikt.

Auteur: Aurelie Deloo

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte van voordeel, (win)acties en aanbevelingen blijven? Zo loop je nooit iets mis! Niet irritant vaak, beloofd.

Je kunt je op ieder moment afmelden.

Botanical drawing of a plant