Verzending gratis va. €35,-

★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews

Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Verzending gratis va. €35,-
★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews
Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis
Blog
6 voordelen actieve kool

5 Bijzondere Voordelen van Actieve Kool

Tegenwoordig is actieve kool zijn naam aan het maken in Nederland. Het heeft veel voordelen en eigenlijk gebruiken we het soms al bij diarree: het Norit tablet. Maar wat is actieve kool nou en waarvoor kun je het precies gebruiken?

Actieve kool wordt gemaakt van verschillende natuurlijke producten, maar het heeft niet allemaal dezelfde werking. Bijvoorbeeld de actieve kool die is gemaakt van kokosnootschillen, is goed als natuurlijke oplossing om verschillende redenen. In nood traumacentra wordt actieve kool dan ook veel gebruikt voor de behandeling van een vergiftiging of bij een overdosis aan drugs. Dit is een veilige en effectieve manier die over de hele wereld wordt gebruikt.

Het poeder dat ontstaat bij de productie van actieve kool kan worden gezien als negatief geladen deeltjes. Deze deeltjes binden zich aan positief geladen deeltjes, waardoor bijvoorbeeld gifstoffen (positief geladen deeltjes) niet opgenomen kunnen worden door het lichaam.

Let wel op: Actieve kool is niet hetzelfde als houtskool wat je voor de barbecue gebruikt. Dit houtskool bevat namelijk giftige stoffen en chemicaliën die niet geconsumeerd mogen worden.

De top 5

We zijn aangekomen bij de top 5 van het gebruik van actieve kool. Zorg altijd dat je 12 tot 16 glazen water per dag drinkt als je actieve kool inwendig gebruikt. Wanneer je dit niet doet kan dit leiden tot uitdroging. Daarbij is veel water drinken ook bevorderlijk om de afvalstoffen weg te spoelen en constipatie te voorkomen.

Nr.1: Wittere tanden

Mensen die veel koffie of thee drinken zullen waarschijnlijk wel merken dat de tanden minder wit zijn dan voorheen. Ook door andere omgevingsfactoren zoals roken, medicatie, et cetera, kunnen je tanden verkleuren.

Door het gebruik van actieve kool kan tandplak worden verminderd. Dit zorgt ervoor dat de verkleuring van je tanden minder wordt en jij je witte lach weer terugkrijgt.

Daarbij bevordert het ook een goede mondgezondheid door de pH-balans in de mond te balanceren. Dit helpt de mond en tanden sterk te houden.

Zo gebruik je actieve kool voor je tanden

Zorg eerst dat je je tandenborstel nat maakt om hem vervolgens in de actieve kool te dippen. Poets je tanden zoals je altijd doet en voornamelijk op de plekken met de meeste vlekken. Spoel daarna je mond met water en stop hier pas mee wanneer het water een heldere kleur heeft bij het uitspugen. Herhaal het poetsen met actieve kool twee tot drie keer per week voor het beste resultaat.

Let op: Kronen of porseleinen veneers kunnen mogelijk verkleuren bij het gebruik van actieve kool. Als je merkt dat je tanden gevoelig worden, stop dan met het gebruik van actieve kool.

Nr. 2: Bevordert goede vertering en darmwerking

Bijproducten in voedingsmiddelen kunnen de vertering vertragen. Actieve kool stimuleert een goede spijsvertering en stoelgang.

Zo gebruik je het

Je neemt 500 milligram actieve kool in met een vol glas water. Doe dit een uur voorafgaand aan een maaltijd. Drink daarna gelijk weer een vol glas water om het kool in je systeem te krijgen.

Nr. 3: Waterfiltratie

Voor het opvangen van onzuiverheden in water, inclusief oplosmiddelen, pesticiden, industrieel afval en andere chemicaliën, kan actieve kool worden gebruikt. Actieve kool wordt dan ook gebruikt in waterfiltersystemen over de hele wereld. Het sluit echter geen virussen, bacteriën en mineralen in hard water uit.

Drinkwater is essentieel om in leven te blijven. In huizen waar het kraanwater niet drinkbaar is door chemicaliën en toxines, zijn dan ook waterfilters aanwezig onder werking van actieve kool.

Nr. 4: Huid en het lichaam

We hebben het veel gehad over de voordelen van inwendig gebruik van actieve kool. Voor uitwendig gebruik is het effectief bij onzuiverheden.

Zo gebruik je actieve kool voor uitwendig gebruik

Voor de behandeling van onzuiverheden meng je 500 milligram actieve kool met twee theelepels aloë vera gel. Breng het mengsel gelijkmatig aan op je gezicht en laat het drogen. Wanneer het opgedroogd is kan je het mengsel van je gezicht afspoelen. De actieve kool bindt zich aan toxines en vuil dat bijdraagt ​​aan de ontwikkeling van puistjes en mee-eters.

Nr. 5: Anti-aging

Veroudering is een natuurlijk onderdeel van het leven. Actieve kool helpt bij het beschermen van de huid en ondersteunt het zelfherstellend vermogen om vroegtijdige veroudering minder kans te geven.

De bijwerkingen van actieve kool

Er kunnen altijd bijwerkingen optreden bij het gebruik van producten of medicatie. Actieve kool kan ervoor zorgen dat voedingsstoffen minder goed worden opgenomen door het lichaam of de werking van de voorgeschreven medicijnen verstoren. Daarbij kan het ook medische aandoeningen veroorzaken, zoals:

  • darmbloedingen of blokkades;

  • gaten in de darmen;

  • chronische uitdroging;

  • trage spijsvertering.

Pas op met het gebruik van actieve kool na het ondergaan van een recente buikoperatie.

Wij raden daarom aan actieve kool 90 minuten tot twee uur voorafgaand aan de maaltijd, supplementen en/of voorgeschreven medicatie in te nemen. Hierbij is het drinken van veel water belangrijk.

Auteur: Ann Rickard

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte van voordeel, (win)acties en aanbevelingen blijven? Zo loop je nooit iets mis! Niet irritant vaak, beloofd.

Je kunt je op ieder moment afmelden.

Botanical drawing of a plant