"Wij geloven dat gezond en duurzaam leven makkelijk hoort te zijn."
030-2271998
Saffloerolie (Biologisch & Koudgeperst) Natural Heroes 100 ml

Saffloerolie (Biologisch & Koudgeperst)


  • Voedt en hydrateert de vette huid zonder de poriën te verstoppen
  • Bevordert het zelfhelend vermogen van de rode, gevoelige huid
  • Ondersteunt een gezonde cholesterolspiegel
  • Gebruik in dressings en smoothies
  • Geschikt als basisolie in combinatie met essentiële oliën
  • 100% puur, biologisch en koudgeperst
€4.99

Wat is Saffloerolie (Biologisch & Koudgeperst)?

Saffloerolie is een heerlijke, voedende olie voor de huid en een rijke bron van het vetzuur omega-6. Saffloerolie geeft de vette huid een diepe verzorging zonder deze te verstoppen en kalmeert de rode en gevoelige huid.

Saffloerolie, ook wel Distelolie genoemd, wordt koudgeperst van de zaadjes van de distelplant (carthamus tinctorius). De plant komt oorspronkelijk uit Egypte, maar wordt nu ook verbouwd in andere delen van de wereld. De Saffloerolie die wij verkopen wordt gemaakt in Australië.

Voordelen

Verzorgt de vette huid

Saffloerolie bevat een hoog percentage omega-6 (linolzuur), waardoor de olie snel in de huid trekt zonder een glanzend laagje achter te laten en de poriën te verstoppen. Door saffloerolie aan te brengen zal de huid automatisch minder talg gaan produceren, waardoor je huid minder vet wordt en de kans op puistjes kleiner wordt. Bovendien heeft saffloerolie een matterend effect op de huid, zodat je gelaat er stevig en gezond uitziet.

Kalmeert de rode en vermoeide huid

Behalve omega-6 is Saffloerolie rijk aan vitamine A, E en K. Vitamine A en E helpen de huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Bovendien stimuleert vitamine A de aanmaak van nieuwe huidcellen, terwijl vitamine K het zelfhelend vermogen van de huid ondersteunt. Saffloerolie is daarom heel fijn om te gebruiken op een rode, gevoelige huid die wel wat extra verzorging kan gebruiken.

Hoe gebruik je het?

Gebruik Saffloerolie direct op de huid of verwerk in DIY verzorgingsproducten, zo is de olie heel geschikt als basisolie in combinatie met essentiële oliën. Ook in de keuken kun je lekker met Saffloerolie experimenteren in dressings, pesto’s en smoothies.

Voor de huid

Gebruik Saffloerolie als moisturizer, serum of dagcrème door hem ’s ochtends of ’s avonds aan te brengen op een gereinigde huid. Verwarm drie druppels Saffloerolie tussen je handen en masseer met zachte, draaiende bewegingen over het gezicht.

Ook de rest van het lichaam geniet van deze hydraterende olie. Smeer jezelf na het douchen lekker in, de olie wordt extra goed opgenomen als de huid nog een beetje vochtig is.

Wat is er zo bijzonder aan?

Saffloer werd in Egypte in eerste instantie verbouwd als vervanger voor het kostbare saffraan. Maar tegenwoordig staat de olie van deze plant bekend om zijn eigen praktische eigenschappen. 

Let op: Saffloerolie kan gaan stollen bij lagere temperaturen, waardoor er soms klontjes of slierten in drijven. Dat is normaal. Verwarm de olie zachtjes au bain-marie (niet boven 35 graden Celsius) om hem weer vloeibaar te maken.

Ingrediënten
Saffloerolie
INCI
Carthamus Tinctorius Seed Oil
Gebruiksaanwijzing
Verwerk in DIY verzorgingsproducten

Customer Reviews

No reviews yet
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)

Van Instagram


TERUG NAAR BOVEN