Verzending gratis va. €35,-

★★★★★ 9.4 / 10 van 7500+ reviews

Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Verzending gratis va. €35,-
★★★★★ 9.4 / 10 van 7500+ reviews
Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis
Blog
Vegetal

Vegetal: de oplossing voor een smeerbare crème

Weg met korrelige crèmes of lotions! In deze blog laten we je kennis maken met de natuurlijke emulgator Vegetal die de oplossing is voor dit probleem!

Ken je dat gevoel? Je hebt een crème of lotion gemaakt en je kan niet wachten om het te gebruiken. Maar zodra je het voor het eerst aanbrengt, smeert het helemaal niet lekker. Wij begrijpen dat je dan een stuk minder graag je zelfgemaakte product gebruikt. Gelukkig hebben we hier een oplossing voor: de plantaardige emulgator die al je DIY-(gezichts)producten transformeert tot gladde en goed smeerbare mengsels. Geen brokkelige, korrelige of geschifte smeersels meer!

Wat is een natuurlijke emulgator?

Een emulgator is een stof die helpt bij het mengen van twee dingen die normaal niet goed samengaan, zoals olie en water. Het heeft namelijk een speciale structuur met zowel waterminnende als waterafstotende delen. Als je een emulgator aan olie en water toevoegt, vormt het kleine bolletjes van olie, micellen genaamd, die zich in het water verspreiden. Deze micellen zorgen ervoor dat de olie gelijkmatig verdeeld blijft en niet samenklontert. Zo ontstaat een stabiele emulsie met een fijne structuur die prettig smeert en glad aanvoelt.

Verzachtend en beschermend voor de huid

Het geheim van Vegetal / Montanov 68 zit in de perfecte mix van glucose (Cetearyl Glucoside) en vetalcohol (Cetearyl Alcohol). Schrik niet als je in dit geval het woord ‘alcohol’ ziet staan, het is namelijk niet dezelfde alcohol waar je misschien aan denkt. Vetalcohol is namelijk een heerlijk vette, wasachtige stof afkomstig uit bijvoorbeeld kokosolie en raapzaadolie. Ze beschermen planten tegen uitdroging, en zo ook jouw huid. Het werkt verzachtend en beschermend, maar het beste aan Vegetal is misschien nog wel het hydraterende effect – wat tot wel vijf uur na het aanbrengen aanhoudt!

Vocht- en vetgehalte in balans

De structuur van Vegetal lijkt sterk op die van onze eigen huid. Onze huid heeft namelijk een manier om water en olie samen te laten bestaan. Daarvoor heeft het vet nodig om vocht vast te houden. Soms raakt die balans verstoord, en dan merken we dat meteen aan onze huid. Geen zorgen, hier biedt Vegetal de oplossing voor! Door de structuur van deze prettige emulgator verdeelt het oliedruppeltjes over je huid, waardoor het vocht en vetgehalte weer in harmonie komt.

Voeg Vegetal toe aan de oliefase

Ben je benieuwd hoe je deze emulgator gebruikt? Dat is heel eenvoudig! Voeg Vegetal toe aan de oliefase van je formule. Afhankelijk van de gewenste dikte van je crème of lotion, voeg je 3% tot 8% toe aan je recept. Als je net begint, is een verhouding van 25% olie en 6% Vegetal en de rest aangevuld met water een prima uitgangspunt. Volg je liever een recept waarbij je Vegetal kunt toepassen? Bekijk dan de of .

Samenwerking met olie, boter en was

Vegetal werkt goed samen met oliën, boter en wassen – dus voel je vrij om te experimenteren! Verhit je oliemengsels tot 75 graden en voeg het samen met de waterfase, die ook op dezelfde temperatuur is. Mocht je het geheel in je producten willen stabiliseren, dan kun je 0,2% toevoegen aan je waterbasis. Zo blijft alles mooi op z’n plek.

Kortom, wil je goed opgenomen crèmes en lotions creëren die ook nog eens lekker smeerbaar zijn? Dan is Vegetal precies wat je zoekt!

Geschreven door: Patricia

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte van voordeel, (win)acties en aanbevelingen blijven? Zo loop je nooit iets mis! Niet irritant vaak, beloofd.

Je kunt je op ieder moment afmelden.

Botanical drawing of a plant