Verzending gratis va. €35,-

★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews

Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Verzending gratis va. €35,-
★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews
Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis
Blog
12 ideeen om je glazen flesjes te hergebruiken

12 ideeën om je glazen flesjes te hergebruiken

Lege flesjes olie over? Niet weggooien! Wist je dat je hier hele leuke dingen mee kunt doen? Al onze producten komen in glazen flesjes die je kunt hergebruiken. Benieuwd wat je er allemaal mee kunt? Lees dan snel verder en recycle zelf je flesjes!

Al onze producten komen in glazen flesjes. We krijgen wel eens de vraag of deze flesjes weer teruggebracht kunnen worden naar ons. Dit is op dit moment helaas niet mogelijk. Natuurlijk kun je de lege flesjes in de glasbak gooien zodat ze gerecycled kunnen worden. Maar er zijn heel veel manieren waarop je je lege flesjes kunt hergebruiken. Hierbij 12 manieren om je lege flesjes te hergebruiken. Maar er zijn er vast nog veel meer! 

Maar eerst, het flesje schoonmaken!

Allereerst is het natuurlijk verstandig om je flesje goed schoon te maken. Omdat olie en water niet goed met elkaar mengen is afspoelen met water niet voldoende. Zo maak je je flesjes goed schoon:

Leg de flesjes in een bak en giet hier kokend water overheen. Je kunt de flesjes eventueel ook vullen met water zodat ze niet gaan drijven. Voeg hierna of toe. Laat dit 15 minuten weken. Giet vervolgens het water af en spoel de flesjes om. Laat de flesjes drogen aan de lucht.

Tip bij het verwijderen van stickers

Het kan soms nog wel eens lastig zijn om de stickers te verwijderen. Wist je dat je hier Citroen Etherische olie voor kunt gebruiken? Doe een klein beetje van de Etherische olie op een doekje en boenen maar!

Oke, dan nu de 12 manieren om je flesjes te hergebruiken.

Je nieuwe drinkbeker

Gebruik je flesje als drinkbeker of als waterfles om dagelijks te hydrateren. Ook lekker om je homemade lemonade in te bewaren. Wil je eens een keer wat anders dan je standaard glazen? Serveer een drankje in deze flesjes, (houten) rietje er in en je bent klaar! En ga je een dagje weg? De flesjes zijn ook ideaal om mee te nemen.

DIY-creaties

Ga lekker aan de slag met het maken van je eigen oliemengsels en serums. De glazen flesjes zijn perfect om je zelfgemaakte producten in te bewaren. 

Persoonlijk cadeau

Maak een glowy serum door verschillende oliën met elkaar te mengen en geef deze weg als cadeau. Een persoonlijk kaartje er aan en je hebt een heerlijk cadeau voor je zus, je moeder, de juffrouw of de buren. 

Om op te bergen

De potjes zijn ideaal om te gebruiken als opberger en ze staan ook nog eens leuk op tafel. Vooral de grotere potjes zijn heel geschikt hiervoor. Gebruik ze om je zonnebloempitten, chiazaad, pompoenpitten en dergelijke in te bewaren. Ook voor kruiden zijn ze trouwens heel erg handig.

Voetenbad

Heb je een leeg flesje Etherische olie? Maak deze nog niet schoon maar vul het flesje met wat Epsom zout en laat dit een paar dagen intrekken. Doe dit vervolgens in een voetenbadje en je hebt zo’n fijn geurend voetenbad!

To go flesjes

Heb je kleine flesjes over? Deze zijn veel handzamer om mee te nemen. Vul vanuit een grotere fles in een kleiner flesje en neem je creaties overal mee naar toe.

Prachtig vaasje

Doe een bloemetje in het flesje en zet neer als decoratie. Zo leuk in de woon- of slaapkamer. Of buiten op de tuintafel! 

Plantenspuit

De Flesjes met een spraydop zijn ideaal om te gebruiken als plantenspuit. Zo kun je je kamerplanten voorzien van een minidouche. Vooral tropische planten die gewend zijn aan een hoge luchtvochtigheid houden wel van een beetje nattigheid. En je zorgt er meteen voor dat er geen stoflaag blijft liggen. Handig! 

Kaarsenstandaard

Gebruik de flesjes als kaarsenstandaard. Een dinerkaars (van bijenwas of sojawas) staat heel mooi in een flesje. Uiteraard kun je het flesje eerst nog decoreren.

Zero waste producten 

Gebruik lege flesjes om hier je zero waste producten in te bewaren. Zelfgemaakt vloeibaar wasmiddel, afwasmiddel of een DIY allesreiniger? Heel handig om hier in te bewaren.

DIY Kruidenolie of azijn bewaren

Maak je zelf wel eens een kruidenolie van olijfolie? Je kunt dit doen met verse kruiden of gedroogde kruiden. En deze flesjes zijn ideaal om ze in te bewaren. Eventueel een leuk etiketje er op, zo leuk! 

Zero waste producten 

Gebruik lege flesjes om hier je zero waste producten in te bewaren. Zelfgemaakt vloeibaar wasmiddel, afwasmiddel of een DIY allesreiniger? Heel handig om hier in te bewaren.

Creatief met glazen flesjes

Gebruik je flesjes als decoratie en versier ze met alles wat je in huis hebt. Denk bijvoorbeeld aan touw, kartonnen rolletjes van WC-papier, oude sieraden, touw, linten of stukjes oude stof, kleding of handdoeken. Kijk wat je nog kunt vinden in huis of ga in de natuur op zoek naar bladeren, stenen, veren of schelpen.

Wat doe jij met je lege flesjes?

Geschreven door: Helena

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte van voordeel, (win)acties en aanbevelingen blijven? Zo loop je nooit iets mis! Niet irritant vaak, beloofd.

Je kunt je op ieder moment afmelden.

Botanical drawing of a plant