Verzending gratis va. €35,-

★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews

Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Verzending gratis va. €35,-
★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews
Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis
Blog
22 tips voor een duurzaam 2022

22 TIPS VOOR EEN‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎‎DUURZAMER 2022

Op zoek naar manieren om jouw impact op het milieu te verminderen? Weet je ook niet waar je moet starten? Wij hebben 22 tips voor je om 2022 fris en duurzaam te starten!

1. Eet minder vlees.

Dat het zielig is voor de dieren is gewoonweg niet meer het enige argument. Het verminderd je carbon footprint aanzienlijk als je ervoor kiest om een keer vleesvrije vrijdag in te luiden, of alleen in het weekend vlees te eten bijvoorbeeld?

2. Kies Biologisch.

Kies zoveel mogelijk voor voedsel dat afkomstig is van biologische landbouw. Bij biologische landbouw wordt er geen gebruik gemaakt van pesticiden. Hiermee is de lucht en het grondwater beschermd tegen onnodige vergiftiging. Daarnaast wordt er bij deze manier van verbouwen gebruikt gemaakt van biodiversiteit, wat er voor zorgt dat de grond niet uitput en het ecosysteem optimaal functioneert.

3. Koop lokaal.

Doe je boodschappen bij jou in de buurt of maak gebruik van een fietskoerier om uitstoot te verminderen.

4. Kook vers.

Kook zelf in plaats van dat je eten afhaalt of laat bezorgen. Maak een planning voor de hele week , koop alleen wat je op kan of vries restjes in voor een later moment. Zo verminder je verspilling van verpakkingen en verdwijnt eten niet onnodig in de prullenbak.

5. Gebruik een thermosfles

Ga je vaak met het OV? Of stop je bij het tankstation voor een kopje koffie? Neem dan eens je eigen thermosfles / beker mee en bespaar het aantal wegwerpbekers. En nu je toch bezig bent, stop dan ook maar gelijk met plastic drinkflesjes.

6. Inzepen, afspoelen, klaar!

Begin eens met het verkorten van je douchebeurt. Doe je dit elke dag, dan bespaar je enorm veel energie en water. Op jaarbasis kan dit veel verschil maken.

7. Breng je eigen tas.

Neem een paar tassen mee als je boodschappen gaat doen en koop geen plastic tassen. Of recycle ze voor je volgende supermarkt bezoek.

8. Koop niet meer dan je nodig hebt.

Verminder waste in je badkamer. Bekijk je kastjes eens eerlijk en stel de vraag aan jezelf, does this bring me joy? (quote: Marie Kondō). Minimaliseer het gebruik van plastic verpakkingen door onnodige items niet meer te kopen of DIY wat je kan DIY’en.

9. KIES VOOR HERBRUIKBARE TOOLS.

Start bijvoorbeeld met het gebruiken van bamboe rietjes in plaats van plastic. Of kies voor herbruikbare wattenschijfjes, een loofah spons van natuurlijk materiaal of een kam van sandelhout.

10. Vermijd papieren handdoekjes.

Vermijd het gebruik van papieren handdoekjes in publieke toiletten. Wapper je handen om ze te drogen aan de lucht of veeg ze lekker af aan je spijkerbroek. We hebben het echt niet nodig.

11. creer bewustzijn bij bedrijven.

Zie je dat er veel plastic wordt gebruikt door een webshop of de afhaalchinees om de hoek? Geef het vriendelijk aan, en vraag of ze kunnen nadenken over een alternatief.

13. GEBRUIK ÉÉN PRODUCT VOOR MEERDERE DOELEINDEN

Kijk eens naar een verzorgingsproduct die je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Bijvoorbeeld de HERO.001, onze All Purpose Balm.

14. Zeg nee tegen fast fashion.

Kijk of je die broek, trui, topje of schoenen ook tweedehands kunt vinden. Tegenwoordig hoef je niet meer te struinen in stoffige vintage shops, er is een enorm aanbod online te vinden. En het is nog leuk voor je portemonnee ook!

15. Gebruik een duurzaam scheermesje.

Vervang je plastic wegwerpscheermesjes met een ouderwets scheermes waarvan je alleen de mesjes hoeft te vervangen.

16. KIES VOOR EEN DUURZAME MANIER VAN REIZEN.

Het vliegtuig brengt de reisliefhebber snel én (als we eerlijk zijn) eigenlijk iets te goedkoop, naar verre bestemmingen. Maar vliegverkeer draagt nou niet bepaald op een positieve manier bij aan de wereldwijde CO2 uitstoot. In Europa hebben we een uitstekend spoornetwerk die een alternatief bied voor het reizen per vliegtuig.

17. Vervang tampons voor een Menstruatiecup.

Misschien ben je er als vrouw al mee bekend? Het van siliconen gemaakt alternatief voor de tampon, de mentruatiecup. Een betere keuze voor de planeet en de gezondheid. Je verminderd hiermee niet alleen het verbruik van katoen, ook voorkom je dat andere schadelijke stoffen die in tampons zitten terecht komen in ons lichaam en de natuur.

18. Begin een natuurlijke cosmetica routine.

Begin makkelijk en doe jezelf of een ander het Natural Care Pakket cadeau. Gooi die synthetische troep de deur uit en gebruik de African Black Soap als reiniger, de Witch Hazel als toner en verzorg je huid met de Shea Boter, dit alles op natuurlijke basis. Go simple , go green!

19. Koop grondstoffen in bulk.

Koop ingredienten die je vaak gebruikt, zoals bijvoorbeeld droge bonen of noten, in bulk, bij jou in de buurt. Refill stations zijn al bij sommige supermarkten te vinden. Maar ook de markt is een optie.


20. Recycle oude kleding.

Gooi je oude kleding niet zomaar bij het restafval. Breng het naar de kringloop, voedselbank, de weggeefwinkel, recycle het of gebruik het als inpakdoek voor cadeautjes.

21. Pak de fiets

In plaats van dat je je warme koekblik instapt en de motor start in dit druilerige weer. We snappen het hoor! Niet iedereen heeft geld voor een Tesla. Maar pak als het droog is een keer de fiets, of stap op zo’n leuke e-scooter bij het station. Of ga met het openbaar vervoer en zet je favoriete podcast of muziek op. Wat je ook kiest, alternatieven zijn er altijd.

22. Begin met het maken van je eigen cosmetica.

Met onze DIY Pakketten maak jij in een handomdraai jouw eigen cosmetica. Bijvoorbeeld lippenbalsem, deodorant, body-butter, baardolie en nog veel meer. Je hebt volledige controle over de ingrediënten, dus je weet precies wat er in zit. Hoe cool is dat? Geef het als cadeau aan jezelf, of maak iemand anders er blij mee. Plezier gegarandeerd!

Geschreven door: Malou Hofmann

Niet weten waar je moet beginnen? Doe de Oil Finder!

Naar de Oil Finder ᴮᴱᵀᴬ

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte van voordeel, (win)acties en aanbevelingen blijven? Zo loop je nooit iets mis! Niet irritant vaak, beloofd.

Je kunt je op ieder moment afmelden.

Botanical drawing of a plant