Verzending gratis va. €35,-

★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews

Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Verzending gratis va. €35,-
★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews
Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis
Blog
10 manieren om amandelolie te gebruiken

10 manieren om amandelolie te gebruiken

Amandelolie is één van de populairste oliën voor huid- en haarverzorging. Amandel olie voedt en verzacht de huid vanwege de vitamine E en A. Ook heeft het een lichte textuur en trekt dus snel in de huid zonder een vettig laagje achter te laten. Benieuwd hoe je amandelolie kunt gebruiken? In deze blog lees je 10 manieren om Amandelolie te gebruiken.

Wat is Amandelolie?

Amandelolie is een 100% plantaardige en natuurlijke olie die wordt gewonnen uit amandelnoten. Deze noten groeien aan de Amandelboom, de Prunus Amygdalus of Prunus Dulcis. Het heeft een lichte nootachtige geur en is gelig van kleur.

Waar is amandelolie goed voor?

Amandelolie bestaat uit onverzadigde vetzuren en vitamine A en E. Het is een veelzijdige olie die je op veel verschillende manieren in kunt zetten in jouw verzorgingsroutine. Hieronder lees je 10 verschillende manieren om Amandelolie in te zetten!

1. Natuurlijke huidverzorging

Gebruik als natuurlijke huidverzorging. Amandelolie is rijk aan vitamine A en E en kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. Masseer een paar druppels amandelolie in de huid na het reinigen voor intensieve hydratatie van de huid! 

2. Perfecte oogcrème

Amandelolie is de perfecte oogcrème. Door de grote hoeveelheid vitamine E zorgt Amandelolie voor verminderen van de fijne (droogte)lijntjes rondom de ogen. Masseer voor een betere bloedcirculatie een paar druppeltjes rondom de ogen. Werk altijd van binnen naar de buiten.

3. Zachte lippen

Gebruik als natuurlijk lippenbalsem. Vooral voor droge en gebarsten lippen is deze olie heel fijn. Breng 2 druppels amandelolie aan op de lippen en masseer zachtjes totdat het volledig is opgenomen. Het resultaat? Heerlijke zachte lippen.

4. Intensieve haarbehandeling

Zoek je een natuurlijke haarbehandeling? Amandelolie is top! Amandelolie bevat veel vitamines en mineralen zoals Vitamine A en E, calcium, ijzer, magnesium en zink welke belangrijk zijn voor een gezonde haargroei. Gebruik Amandelolie voor een hoofdhuidmassage om haaruitval te verminderen haargroei te stimuleren. 

5. Haarverzorging

Voeg Amandelolie toe aan je shampoo of conditioner voor extra voeding of verzorging. Of gebruik het als vervanging voor stylingproducten. vermindert pluis en geeft het haar meer glans. Breng een paar druppeltjes aan op je handen, wrijf een beetje warm en verdeel het over het haar.

6. Make-up verwijderaar

Amandelolie kun je gebruiken als natuurlijke make-up verwijderaar, zelfs waterproof mascara krijg je moeiteloos eraf zonder je gezicht uit te drogen! Breng hiervoor een klein beetje Amandelolie aan op een watje en dep het op je ogen of wrijf zachtjes over je gezicht totdat de make-up is verwijderd.

7. Sterke nagels

Gebruik Amandelolie om nagels te versterken en droge en ruwe nagelriemen te verzachten. Breng wat olie aan op de nagels en nagelriemen en masseer zachtjes in. Binnen no-time zijn je nagels weer gezond en sterk.

8. Zachte hielen

Droge of gebarsten hielen? Breng amandelolie aan op de hielen en masseer goed in. Voor een intensievere behandeling breng je een dikke laag Amandelolie aan en trek je direct je sokken aan! 

9. Ontspannen spieren

Voor het verlichten van spierpijn kun je Amandelolie lichtjes verwarmen en inmasseren. Zo kunnen je spieren ontspannen en herstellen.

10. Zacht babyhuidje

Amandelolie kun je goed gebruiken als babyverzorging. Als shampoo, massageolie of natuurlijke huidverzorging. Ideaal voor een zacht babyhuidje! 

Geschreven door: Helena Laarman

Recepten met Amandelolie

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte van voordeel, (win)acties en aanbevelingen blijven? Zo loop je nooit iets mis! Niet irritant vaak, beloofd.

Je kunt je op ieder moment afmelden.

Botanical drawing of a plant