Verzending gratis va. €35,-

★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews

Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Verzending gratis va. €35,-
★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews
Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis
Blog
Wat is mijn huidtype zo kom je er achter

Wat is mijn huidtype? Zo kom je er achter.

Weet jij welk huidtype je hebt? Iedere huid is uniek en heeft dus ook andere verzorging nodig. Om te weten welke huidverzorging geschikt is voor je huid is het natuurlijk belangrijk om te weten welk huidtype je hebt. En dat kan nog best lastig zijn. In deze blog lees je alles over de verschillende huidtypes en hoe je je huidtype kunt bepalen.

Ben je op zoek naar de juiste huidverzorgingsproducten? Om hierin een keuze te kunnen maken is het belangrijk om eerst te bepalen wat je huidtype is. Er bestaan vier hoofdtypen huid: droge huid, normale huid, vette huid en gemengde huid. Dit wordt bepaald door de hoeveelheid talg die de huid produceert.

Hoe herken je je huidtype?

Het kan best lastig zijn om je huidtype te bepalen. Om erachter te komen wat je huidtype is, reinig je je gezicht met een milde gezichtsreiniger en vervolgens wacht je 15 tot 30 minuten. Gebruik geen producten na de reiniging. Beoordeel hierna je huid.

Normale Huid

Een normale huid is een gezonde huid die niet te droog of te vet is. Een normale huid heeft een fijne poriestructuur en een gladde, stralende teint. De verzorging van deze huid is gericht op het in balans houden van de huid.

Droge huid

Een droge huid is vaak droog en ruw aanvoelend, en kan gevoelig zijn voor irritatie. Droge huid kan gekenmerkt worden door schilfering, rode vlekken en een trekkerig gevoel. Dit type huid heeft extra hydratatie nodig.

Vette huid

Een vette huid is glanzend en heeft vaak grove poriën. Dit type huid heeft een hoge talgproductie en kan gevoelig zijn voor puistjes en onzuiverheden. Deze huid heeft behoefte aan regelmatige reiniging, producten die de talgproductie verminderen, maar niet de huid uitdrogen.

Gemengde huid

Een gemengde huid is een combinatie van droge en vette huid, met meestal een vettere T-zone (voorhoofd, neus en kin) en droge wangen. Dit type huid heeft specifieke producten nodig voor zowel de droge als de vette delen van het gezicht.

Huidcondities

Naast de verschillende huidtypes zijn er ook nog verschillende huidcondities waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van je producten. 

Onzuivere huid

Deze huid kenmerkt zich door puistjes en mee-eters, veroorzaakt door verstopte poriën. Deze huid heeft een goede reiniging nodig die er op gericht is verstopte poriën te verminderen

Gevoelige huid

Deze huid kan rood, gevoelig en schilferend zijn. Ook kun je sneller reageren op bepaalde producten. Het is belangrijk deze huid goed te beschermen. 

Rijpe huid

Deze huid is dunner, minder elastische en minder gehydrateerd en kenmerkt zich door rimpels, fijne lijntjes en een doffe teint. Huidverzorging richt zich voornamelijk op het hydrateren en verstevigen van de huid.

Hoe kies je de juiste huidverzorging?

Nadat je je huidtype hebt bepaald kun je op zoek naar de juiste huidverzorging.

Heb je hulp nodig bij het kiezen?

  1. Probeer onze en ontdek welke olie of boter het beste bij jouw huidtype past.

  2. Selecteer jouw huidtype op de website. Ga naar en selecteer jouw huidtype. Vervolgens komen alle producten die geschikt zijn voor jouw huidtype naar voren. Kies de producten die je aanspreken en experimenteer met verschillende producten.

  3. Kom je er niet uit? Neem contact op via of .

Geschreven door: Helena Laarman

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte van voordeel, (win)acties en aanbevelingen blijven? Zo loop je nooit iets mis! Niet irritant vaak, beloofd.

Je kunt je op ieder moment afmelden.

Botanical drawing of a plant