Verzending gratis va. €35,-

★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews

Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Verzending gratis va. €35,-
★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews
Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis
Blog
Scheerirritatie

HELP, Scheerirritatie!

Huidirritaties en ingegroeide haren. Voor velen heel herkenbaar! En is je huid weer hersteld? Dan zitten die vervelende stoppels er alweer en begint alles weer van vooraf aan. Dit kan je vrolijke zomerhumeur flink verpesten.

Verkeerde scheerproducten kunnen irritatie na het scheren verergeren. Vaak zitten reguliere scheerproducten vol irriterende en schadelijke stoffen! Deze brengen je huid sowieso al uit balans en wil je echt niet op je (gevoelige) huid smeren.

Deze 9 tips voorkomen huidirritaties en ingegroeide haren. En er is één olie die echt niet kan ontbreken tijdens het scheren! 

Tip 1:

Reinig de huid goed voor het scheren. Talg, vuil en dode huidcellen kunnen zorgen voor scheerirritatie. Eventueel kun je een milde scrub gebruiken om de dode huidcellen te verwijderen.

Tip 2:

Gebruik een zachte olie in plaats van scheerschuim. Dit zorgt ervoor dat het scheermesje beter over de huid glijdt en je huid direct verzorgt.


Olietip: Deze zorgt voor een soepele en gladde scheerbeurt omdat het een lichtgewicht, niet vette olie is. Het dringt door in de huid en verzacht de haartjes voor een moeiteloze scheerbeurt. Het laat een beschermend laagje achter op de huid om te voorkomen dat de scheermesjes de huid beschadigen.

Tip 3:

Gebruik een schoon en scherp scheermesje, spoel deze af tussen het scheren door.

Tip 4:

Heb je snel last van ingegroeide haartjes? Kies dan een scheermesje met weinig mesjes. Omdat de haartjes dan minder kort afgesneden worden en er minder kans is dat ze terug de huid ingroeien.

Tip 5:

Voorkom dat je de haren te kort afscheert en druk niet te veel met het mesje. Scheren gaat het beste met warm water.

Tip 6:

Scheer met de haargroeirichting mee

Tip 7:

Trek de huid niet te strak tijdens het scheermesje (hierdoor wordt de haren dichter bij de huid afgeschoren waardoor je sneller te kort afscheert en sneller ingegroeide haartjes ontstaan)

Tip 8:

Gebruik na het scheren kalmerende en hydraterende crème om de huidbarrière te herstellen en scheerirritaties te voorkomen. ( Hydrateert en beschermt de huid uitdroging en irritatie)

Tip 9:

Geef je huid rust en verzorg je huid goed tussen de scheerbeurten door! 

Geschreven door: Helena

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte van voordeel, (win)acties en aanbevelingen blijven? Zo loop je nooit iets mis! Niet irritant vaak, beloofd.

Je kunt je op ieder moment afmelden.

Botanical drawing of a plant