Verzending gratis va. €35,-

★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews

Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Verzending gratis va. €35,-
★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews
Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis
Blog
Glycerine de basis van een glyceriet

Glycerine: de basis van een Glyceriet

Glycerine is één van de meest gebruikte ingrediënten in huidverzorgingsproducten. Het is dan ook best wel een bijzonder product. Veel huidverzorgingsproducten bevatten Glycerine. Maar wat is Glycerine en hoe kun je het gebruiken? 

Wat is Glycerine? 

Glycerine is een lichaamseigen stofje dat van nature voorkomt in de hoornlaag, de bovenste laag van de huid. Het wordt onder andere verkregen uit koolzaadolie maar is oplosbaar in water. Als ingrediënt behoort glycerine tot de humectanten. Dit zijn ingrediënten die vocht aan trekken én vast houden in de huid. Glycerine kan heel gemakkelijk door de huid worden opgenomen en bindt zich vervolgens aan water in de huid, zo verlies je minder vocht en blijft je huid heel goed gehydrateerd. Glycerine wordt zelfs gezien als de beste humectant! 

Wat doet Glycerine voor de huid?

Glycerine is dus een vochtinbrengend ingrediënt. Het wordt heel gemakkelijk opgenomen door de huid en zorgt ervoor dat je huid minder vocht verliest. Glycerine heeft een positieve werking op de huidelasticiteit en het herstel van de huidbarriere. Glycerine is heel licht van textuur en verstopt de poriën niet, het is daarom geschikt voor iedere huid maar bovenal voor een vochtarme huid.

Wat is een vochtarme huid? 

Een vochtarme huid mist water en is meestal van tijdelijke aard.  Dit is anders dan een droge huid, welke talg/vetten mist (en vaak ook water). Ook vette of gecombineerde huidtypes kunnen vochtarm zijn. Een vochtarme huid kan verschillende oorzaken hebben: 

  • Te veel vocht verdampt uit de huid, hierdoor blijft vocht niet goed in de huid

  • De huid bevat te weinig stoffen die water vast kunnen houden

  • Agressieve ingrediënten in huidverzorgingsproducten ontdoen de huid van natuurlijke oliën, hierdoor ontsnapt water uit de huid.

Hoe gebruik je Glycerine? 

Glycerine moet wel altijd vermengd worden met water. Zou je het puur op de huid gebruiken bereik je het tegenovergestelde effect: je huid droogt dan juist uit. Deze hoge dosis hydratatie kan de huid niet aan!

In hoge concentraties kan Glycerine een beetje plakkerig aanvoelen. Een hele fijne combinatie is Glycerine met Hyaluronzuur, beide ingrediënten werken hydraterend en ze vullen elkaar goed aan. 

DIY Shampoo
Voeg een paar druppeltjes Glycerine toe aan je DIY shampoo voor heerlijk gehydrateerd haar

DIY dagcreme
Voeg een paar druppeltjes Glycerine toe aan je DIY dagcrime voor een stralend huidje!

Of… Maak je eigen Glyceriet.

Wat is een Glyceriet?

Een Glyceriet is Glycerine gemengd met verse natuurlijke helden zoals gedroogde kruiden, komkommer of vers fruit. Het is een Glycerine-infusie. Waterhoudende plantonderdelen komen namelijk vrij in Glycerine. Ze kunnen een fantastische geur en kleur overbrengen en jouw Glycerine flink upgraden. Je kunt gedroogde plantonderdelen gebruiken, maar het is natuurlijk veel leuker om verse groenten en fruit te gebruiken. 

Waar gebruik je een Glyceriet voor? 

Gebruik je DIY Glyceriet om jouw gezicht na het reinigen een boost te geven. Verdeel een paar druppels over je gezicht, laat even intrekken en geniet van een fantastische natuurlijke glow! Vervolgens kun je jouw favoriete (zelfgemaakte) olie of dagcreme gebruiken.

Hoe maak je een Glyceriet? 

Om een Glyceriet te maken, is er water nodig. Normaal is de verhouding Water/Glycerine 50/50. In hebben wij een Glyceriet op basis van komkommer gemaakt. Wij hebben hiervoor verse biologische komkommer gebruikt. Daarnaast moet je natuurlijk altijd een conserveermiddel toevoegen omdat een verzorgingsproduct op waterbasis een broedplaats van bacteriën is. De Glyceriet is nu ongeveer 6 maanden houdbaar.

Gebruik je creativiteit

Wees creatief, gebruik verse groente of fruit zoals aardbeien, komkommer of grapefruit. Gebruik citroenschillen of gedroogde kruiden of rozenblaadjes voor een zachtroze kleur en een heerlijke geur. 

Verkwikkende dagcrème

Je kunt eindeloos variëren met verschillende Glycerieten en zo een volledig eigen draai geven aan jouw zelfgemaakte cosmetica. Wij hebben deze Komkommer Glyceriet verwerkt in een verkwikkende dagcrème met komkommerolie, mangoboter en Jojoba Olie, voor het recept. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte van voordeel, (win)acties en aanbevelingen blijven? Zo loop je nooit iets mis! Niet irritant vaak, beloofd.

Je kunt je op ieder moment afmelden.

Botanical drawing of a plant