"Wij geloven dat gezond en duurzaam leven makkelijk hoort te zijn."
030-2271998
Tamanu Olie (Koudgeperst & Ongeraffineerd) Natural Heroes
Tamanu Olie (Koudgeperst & Ongeraffineerd) Natural Heroes

Tamanu Olie (Koudgeperst & Ongeraffineerd)


  • Helpt het huidverouderingsproces van de huid te vertragen
  • Gebruik als ingrediënt in gezichtsreiniger om puistjes te helpen voorkomen
  • Heilzaam bij schrale handen en voeten
  • Verzacht bij ingegroeide haartjes
  • Kan littekens helpen minder zichtbaar te maken
  • 100% puur natuur
€11.95

Wat is Tamanu Olie?

Tamanu Olie wordt gemaakt van de noten van de Tamanu boom (calophyllum inophyllum). De olie heeft een scherpe, nootachtige geur en is groenig van kleur. De olie heeft enorm veel voordelen voor de huid, heeft anti-aging eigenschappen en kan puistjes helpen verminderen.

Voordelen

Anti-aging

Tamanu Olie is rijk aan omega-6 en 9, vetzuren die de huid soepel en elastisch houden en tekenen van huidveroudering minder zichtbaar maken. Tamanu olie kan de aanmaak van collageen in de huid bevorderen en barst van de antioxidanten, die het huidverouderingsproces vertragen. Dankzij deze huidherstellende eigenschappen kan de olie ook helpen bij het minder zichtbaar maken van littekens.

Bij puistjes

Door de zuiverende werking van de olie, is het een ideaal ingrediënt in gezichtsreinigers. Zeker voor de huid die gevoelig is voor puistjes kan Tamanu Olie wonderen verrichten. De olie is geschikt voor zowel de droge als vette huid, omdat de olie de huid niet uitdroogt wat voorkomt dat de huid nóg meer talg gaat aanmaken.

Bij ingegroeide haren

Als je last hebt van ingegroeide haartjes na het scheren, kan Tamanu Olie verlichtingen bieden en de huid verzachten. Zo komende haartjes sneller naar boven en kruipen ze makkelijker uit je huid.

Schrale handen en voeten

Bij schrale handen, voeten, knokkels en ellebogen helpt Tamanu Olie helpt de huid te herstellen. Na een paar keer aanbrengen merk je al een verschil: je handen en voeten voelen meteen een stuk zachter aan!

Hoe gebruik je Tamanu Olie?

Gebruik Tamanu Olie als basisolie met essentiële olién of als ingrediënt bij het maken van DIY verzorgingsproducten.

Wat is er zo bijzonder aan?

Tamanu Olie trekt onwijs snel in de huid, met een heerlijk zacht resultaat, zonder vettigheid. De noten waarvan de olie gemaakt wordt groeiden oorspronkelijk met name op de Polynesische eilanden. Daar wordt de olie al eeuwenlang gebruikt vanwege de heilzame werking op de huid.

Let op: Tamanu Olie is een notenolie en niet geschikt voor mensen met een notenallergie.

Ingrediënten
Tamanu Olie
INCI
Calophyllum Inophyllum Seed Oil
Gebruiksaanwijzing
Voor de bereiding van cosmetica en verzorgingsproducten.
Waarschuwingen
Tamanu Olie is een notenolie en niet geschikt voor mensen met een notenallergie.
Grondstof
Substantie Olie
Afkomst Vietnam
Consistentie Gebruikelijke olie consistentie
Kleur Bruin tot Groen
Geur Lichte Notengeur
Oplosbaar in Olie|Alcohol
EWG score
Eigenschappen
100% natuurlijk
Vegetarisch
Vegan
Proefdiervrij
Biologisch -
Ongeraffineerd
Vrij van alcohol
Vrij van (synthetisch) parfum
Vrij van conserveringsmiddelen
Vrij van ftalaten, parabenen, minerale oliën, nano-deeltjes, SLS, triclosan, talc, siliconen, aluminium, Bisfenolen (BPA), PEG's, DEA, TEA, MEA
Houdbaarheid 12 maanden

Customer Reviews

Based on 3 reviews
100%
(3)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
F
F.S.

Good oil for a sensitive skin

Happy to hear Filipe :)

S
S.C.
Tamanu olie

Goed spul, heeft een effectieve werking. De geur is vers blad, dat wil je niet perse op je gezicht of zo ruiken. Ik heb er Bergamot aan toegevoegd..

Goeie tip Silvia!

c
c.
donkere verzachtende huidolie

deze olie heb ik gekocht voor hardnekkige droge plekken op mijn armen benen en voeten..de olie is wat donker van kleur dus beetje oppassen met kleding..maar het verders wel echt een fijne olie die alles goed zacht maakt

Goed om te horen :)

Van Instagram


BACK TO TOP