Verzending gratis va. €35,-

★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews

Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Verzending gratis va. €35,-
★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews
Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis
Blog
10 tips voor gebruik van calendula

Calendula voor huid & haar

Met zijn feloranje bladeren is de Goudsbloem een vrolijk plantje om te zien. De Goudsbloem, beter bekend als de Calendula Officinalis wordt al jarenlang gebruikt in de natuurgeneeskunde vanwege de herstellende en beschermende werking van de huid. Wat is Calendula en waar kun je het voor gebruiken? In deze blog 10 tips voor gebruik van Calendula.

Wat is Calendula?

De Goudsbloem, wie kent ‘m niet? Ook wel bekend als de Calendula Officinalis. De naam Calendula is afgeleid van het Latijnse woord ‘Calendae’, wat ‘eerste dag van de maand’ betekent. En deze naam past wel bij de bloem die het hele jaar door groeit. Omdat het plantje helende eigenschappen bezit is de naam ‘Officinalis’ toegevoegd. Dit verwijst naar ‘Officia’, ofwel apotheek. De blaadjes gaan ’s ochtends open bij zonsopgang en sluiten zich weer wanneer de zon onder gaat. Je kunt je daarom wel voorstellen dat de blaadjes van de goudsbloem veel licht en warmte absorberen. Dit wordt vervolgens omgezet in actieve bestanddelen zoals carotenoïden, flavonoïden en essentiële olie. Niet gek dat de Calendula al jarenlang gebruikt wordt vanwege de herstellende en beschermende werking op de huid. De Calendula haalt zijn geneeskrachtige werking uit de fytonutriënten. Dit zijn stoffen die in planten zitten en zorgen dat bepaalde processen in het lichaam geactiveerd worden.

De verschillende producten met Calendula

De wordt gemaakt door de blaadjes van de Calendula te laten trekken in een biologische en koudgeperste zoete Amandelolie. Deze olie bestaat dan voor 20% uit Calendula extract en 80% uit Zoete Amandelolie. Je kunt deze olie puur op de huid gebruiken. De kun je zelf nog verwerken in je favoriete draagolie. Laat de blaadjes een tijdje weken in een olie en je hebt je eigen Calendula olie. is vergelijkbaar met een essentiële olie. Door middel van druk wordt (zonder hitte) een prachtig extract verkregen. Een CO2 extract is sterk geconcentreerd en moet daarom altijd gemengd worden met een basisolie voor gebruik op de huid. 

Wat is de werking van Calendula op de huid & haren?

  • Kalmeert en verzacht de huid

  • Verbetert de doorbloeding

  • Ondersteunt het herstellend vermogen van de huid

  • Vervaagt fijne lijntjes 

  • Verbetert je teint

  • Verzacht en herstelt de haren

  • Laat je haar weer stralen

  • Herstelt de hoofdhuid

Waar kun je calendula voor gebruiken?

Calendula kun je als dagelijkse verzorging voor de huid & haar gebruiken. Je kunt het voor ieder huidtype in zetten maar het is vooral fijn om te gebruiken bij de droge, gevoelige huid of de huid met puistjes. 

1. Krachtige Moisturiser

Calendula Olie is een krachtige moisturizer en helpt de droge huid te verminderen, verzachten en kalmeren. Breng puur aan op de huid of verwerk in jouw DIY-recepten.

2. Serum voor de rijpe huid

Calendula Olie is vanwege de vochtinbrengende eigenschappen een fijne olie voor de rijpere huid. Gebruik puur op de huid, verwerk in een kleimasker of voeg toe aan je badritueel.

3. Verwarmende Massageolie

Breng een paar druppels Calendula Olie aan op je handen, wrijf even warm en masseer heerlijk in de huid. Ideaal voor de massage van een gevoelige huid. Calendula Olie heeft ook een zachte en verwarmende werking op stijve spieren. Masseer zachtjes in voor totale ontspanning en spierherstel! 

4. Voedende Lichaamsolie

Calendula Olie is een heerlijk ingrediënt in gezichtsproducten, maar kan natuurlijk ook heel goed gebruikt worden als lichaamsolie. 

5. Verzorgend Gezichtsmasker

Meng 1/3 , 1/3 kokend water en 1/3 Calendula Olie en breng aan op een vochtig gezicht. Laat een paar minuten intrekken en haal het verzorgende gezichtsmasker er vervolgens af met een washandje. Voor een kalmerend en herstellend resultaat. Je kunt dit masker heel goed gebruiken om puistjes te herstellen!

6. Herstellende Calendula zalf 

Maak je eigen Calendula zalf met gedroogde Calendula blaadjes, een , Bijenwas en Cacaoboter voor een snel herstel van de huid.

7. Haarolie

Ook je haren zullen blij zijn met Calendula. Breng een paar druppels Calendula Olie aan op je hoofdhuid en masseer een paar minuten in voor gezonde, stralende haren. Ook heel fijn om te gebruiken na het verven van je haren.

8. Verzachtende Leave-in Conditioner

Of je het nu gebruikt als Leave-in Conditioner of haarolie, je haar zal in ieder geval heerlijk zacht aanvoelen na de tijd.

9. Huidverzorging voor baby’s

Zelfs onze allerkleinste Natural Heroes kunnen gebruiken. Het is ideaal voor de gevoelige babybillen, het helpt de billetjes te herstellen en verzacht luieruitslag.

10. Decoreren van DIY recepten

Gebruik Calendula Olie voor zelfgemaakte zeep, lotion, zalf, kaarsen of babyverzorging. Je kunt Calendula ook heel goed gebruiken als gele kleurstof in je DIY-producten. Het is hiermee een goedkoper alternatief voor Saffraan. Ten slotte zijn de natuurlijk ook super leuk om je zeep of bruisbal mee te decoreren.

Geschreven door: Helena Laarman

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte van voordeel, (win)acties en aanbevelingen blijven? Zo loop je nooit iets mis! Niet irritant vaak, beloofd.

Je kunt je op ieder moment afmelden.

Botanical drawing of a plant