"Wij geloven dat gezond en duurzaam leven makkelijk hoort te zijn."
030-2271998

Monoï de Tahiti: een tropische topper

INCI: Cocos Nucifera Oil, Gardenia Tahitensis Flower, Tocopherol, Parfum
Afkomst: Frans-Polynesië
Kleur: Ivoor tot Geel
Substantie: Crème
Geur: Floraal

Monoï de Tahiti: "heilige olie uit Tahiti" heeft een geschiedenis die zo rijk is zoals haar geur en is 1 van de meest favoriete producten in ons assortiment. De frisse, bloemige geur van de olie, in combinatie met de fijne werking, zorgen voor een intense verzorging van lichaam en geest. Wij bieden 2 uitvoeringen aan, namelijk de Monoï de Tahiti 100% en de Monoï de Tahiti 99%. We leggen op deze infopagina uit wat het verschil is. Naast deze informatie tref je meer info over de oorsprong, de voordelen en nog veel meer over deze natuurlijke held in een potje!

Samenstelling

ComponentInciInhoud
KokosolieCocos nucifera oil96.8%
Tiare flower extractGardenia tahitensisflower2%
Vitamine E antioxidantTocopherol0.02%
Parfum (Monoï de Tahiti 99%)Tiare 01.0 Parfum Fragrance33571%


Het verschil tussen Monoï de Tahiti 100% en Monoï de Tahiti 99% is dus...

De 99% Monoï de Tahiti bevat 1% parfum. De 100% natuurlijke Monoï komt aan zijn geur omdat de bloemen in de kokosolie worden getrokken. Deze versie is milder en blijft de geur iets minder lang hangen.

Waar komt Monoï de Tahiti vandaan?

Monoï de Tahiti vindt haar oorsprong in Frans-Polynesië. Monoï olie wordt al 2000 jaar vervaardigd vanwege haar bijzondere kenmerken. In Frans-Polynesië is de olie heilig en wordt zowel voor huid en haar gebruikt!

Wat maakt Monoï de Tahiti zo bijzonder?

Monoï de Tahiti is zo populair, omdat het een heerlijke geur en een intens verzorgende werking heeft. Het kan voor zowel de huid als het haar gebruikt worden. Vergelijkbare producten zoals Shea Butter en Shea Nilotica hebben een 'aardse' geur. Monoï de Tahiti daarentegen, heeft de florale, kokosachtige, tropische geur waar veel mensen zeer blij van worden!

Hoe wordt Monoï de Tahiti gemaakt? 

Monoï de Tahiti Olie wordt via een complexe methode, Enfleurage, vervaardigd door de inheemse bloem Tiare Tahiti (Gardenia Tahitensis) in lokaal gewonnen kokosolie te weken. De kokosnoten die hiervoor worden gebruikt, moeten op koraalbodem uit Frans-Polynesië zijn geoogst. Alleen dan krijgt de olie de officiële benaming van Oorsprong mee. De Monoï de Tahiti Olie van Natural Heroes wordt vervaardigd in Frans-Polynesië, bevat 100% Monoï de Tahiti, draagt de officiële benaming van oorsprong en is vrij van parabenen.

Waar kun je Monoï de Tahiti voor gebruiken?

1. Huid
Monoï de Tahiti heeft een verzachtende, kalmerende en zuiverende werking op de huid en zorgt voor langdurige hydratatie. Je kunt Monoï olie gebruiken als huidolie, badolie, massage-olie en als after-sun care na het zonnebaden. De olie laat een heerlijke tropische bloemengeur achter op je huid. Zwangere vrouwen kunnen Monoï olie gebruiken om de huid soepel te houden, maar ook om hun pasgeboren baby mee in te smeren.

2. Haar

Monoï de Tahiti is geweldig voor je haar. De olie zorgt voor een mooie glans en vermindert pluis en statisch haar. De diep hydraterende olie helpt bij beschadigd haar, kan haarbreuk met 96% verminderen en zorgt voor een betere haarelasticiteit.

Hoe ziet Monoï de Tahiti eruit? 

Monoï de Tahiti heeft een florale, kokosachtige, tropische geur. Het heeft een soortgelijke vorm als kokosolie, namelijk vast. Maar het smelt, wanneer het in aanraking komt met lichaamstemperatuur. De kleur kan variëren tussen ivoor tot geel. Het wordt geleverd in glazen potjes.

Hoe kun je Monoï de Tahiti het beste bewaren? 

De meesten oliën zijn ongeveer twaalf maanden houdbaar, ook Monoï de Tahiti. Om de olie zo lang mogelijk te bewaren is het belangrijk om deze koel en droog te bewaren. Bij voorkeur op een donkere plek. De olie hoeft niet per definitie in de koelkast bewaard te worden. Houd er wel rekening mee, dat bij een temperatuur van 22 graden of hoger, de olie vloeibaar wordt. Dit heeft geen gevolgen voor de kwaliteit. Je kunt het beste het potje dan weer op een koelere plek zetten of eventjes in de koelkast, dan stolt het weer.

Waar kun je Monoï de Tahiti kopen?

Monoï de Tahiti Olie (100% Puur & Natuurlijk) Natural Heroes 100 ml
Monoï de Tahiti Olie (100% Puur & Natuurlijk) Natural Heroes 100 ml

Monoï de Tahiti Olie (100% Puur & Natuurlijk)

€12.99

Monoï de Tahiti "heilige olie uit Tahiti" heeft een geschiedenis die zo rijk is als haar geur en vindt haar oorsprong in Frans-Polynesië. Monoï olie wordt al 2000 jaar vervaardigd vanwege haar bijzondere kenmerken. In Frans-Polynesië is de olie heilig en wordt zowel voor huid en haar gebruikt.

Deze Monoï de Tahiti is in tegenstelling tot veel anderen 100% natuurlijk. Doordat de bloemen in de olie worden getrokken heeft deze olie op een natuurlijke manier een krachtige florale geur. Het parfum dat in deze olie zit is 100% van natuurlijke oorsprong. Er worden bij de 100% geen extra synthetische parfums toegevoegd. 

Officiële oorspronkelijke benaming

Monoï de Tahiti Olie wordt via een complexe methode, Enfleurage, vervaardigd door de inheemse bloem Tiare Tahiti (Gardenia Tahitensis) in lokaal gewonnen kokosolie te weken. De kokosnoten die hiervoor worden gebruikt, moeten op koraalbodem uit Frans-Polynesië zijn geoogst. Alleen dan krijgt de olie de officiële benaming van Oorsprong mee. De Monoï de Tahiti Olie van Natural Heroes wordt vervaardigd in Frans-Polynesië, bevat 100% Monoï de Tahiti, draagt de officiële benaming van Oorsprong en is vrij van parabenen.

Verschil met Monoï de Tahiti Olie (99% Puur)?

De 99% Monoï de Tahiti bevat 1% synthetisch parfum. De 100% natuurlijke Monoï heeft een natuurlijk parfum die volgens de IFRA wetgeving valt onder natuurlijke cosmetica. Dit is een hoge concentratie van het Tiare Tahiti plantextract die extra is toegevoegd. De INCI naam is parfum voor beide. Daarnaast komen beide oliën aan hun geur omdat de bloemen in de kokosolie worden getrokken.

Gebruik

Huid

Monoï de Tahiti heeft een verzachtende, kalmerende en zuiverende werking op de huid en zorgt voor langdurige hydratatie. Je kunt Monoï olie gebruiken als huidolie, badolie, massage-olie en als after-sun care na het zonnebaden. De olie laat een heerlijke tropische bloemengeur achter op je huid. Zwangere vrouwen kunnen Monoï olie gebruiken om de huid soepel te houden, maar ook om hun pasgeboren baby mee in te smeren.

Haar

Monoï de Tahiti is geweldig voor je haar. De olie zorgt voor een mooie glans en vermindert pluis en statisch haar. De diep hydraterende olie helpt bij beschadigd haar, kan haarbreuk met 96% verminderen en zorgt voor een betere haarelasticiteit.

Monoï de Tahiti Olie (99% puur) Natural Heroes 100ml pot
Monoï de Tahiti Olie (99% puur) Natural Heroes 100ml pot

Monoï de Tahiti Olie (99% puur)

€12.99

Monoï de Tahiti "heilige olie uit Tahiti" heeft een geschiedenis die zo rijk is als haar geur en vindt haar oorsprong in Frans-Polynesië. Monoï olie wordt al 2000 jaar vervaardigd vanwege haar bijzondere kenmerken. In Frans-Polynesië is de olie heilig en wordt zowel voor huid en haar gebruikt.

Officiële oorspronkelijke benaming

Monoï de Tahiti Olie wordt via een complexe methode, Enfleurage, vervaardigd door de inheemse bloem Tiare Tahiti (Gardenia Tahitensis) in lokaal gewonnen kokosolie te weken. De kokosnoten die hiervoor worden gebruikt, moeten op koraalbodem uit Frans-Polynesië zijn geoogst. Alleen dan krijgt de olie de officiële benaming van Oorsprong mee. De Monoï de Tahiti Olie van Natural Heroes wordt vervaardigd in Frans-Polynesië, bevat 99% Monoï de Tahiti, draagt de officiële benaming van Oorsprong en is vrij van parabenen.

Verschil met Monoï de Tahiti (100% Puur & Natuurlijk)?

De 99% Monoï de Tahiti bevat 1% synthetisch parfum. De 100% natuurlijke Monoï komt aan zijn geur omdat de bloemen in de kokosolie worden getrokken. 

Gebruik

Huid

Monoï de Tahiti heeft een verzachtende, kalmerende en zuiverende werking op de huid en zorgt voor langdurige hydratatie. Je kunt Monoï olie gebruiken als huidolie, badolie, massage-olie en als after-sun care na het zonnebaden. De olie laat een heerlijke tropische bloemengeur achter op je huid. 

Haar

Monoï de Tahiti is geweldig voor je haar. De olie zorgt voor een mooie glans en vermindert pluis en statisch haar. De diep hydraterende olie helpt bij beschadigd haar, kan haarbreuk met 96% verminderen en zorgt voor een betere haarelasticiteit. Breng een beetje gesmolten Monoï aan op droog haar als haarmasker of conditioner, laat het even inwerken en was vervolgens je haar met shampoo.

Tip

Zoals veel natuurlijke oliën, krijgt Monoï de Tahiti een vaste vorm onder een bepaalde temperatuur (24º). Om de olie vloeibaar te maken, kun je de pot even onder de warme kraan houden. Door de Monoï de Tahiti in de koelkast te zetten, gaat deze weer terug naar zijn vaste vorm. Doordat de Monoï de Tahiti kan smelten in het potje kan de substantie er ongelijkmatig er uit gaan zien. 

Probeer ook onze 100% Natuurlijke Monoï de Tahiti Olie

Gerelateerde Artikelen

TERUG NAAR BOVEN