"Wij geloven dat gezond en duurzaam leven makkelijk hoort te zijn."
030-2271998

Argan olie

Inhoudsopgave: 

 

Wat is Argan olie?

Argan olie is een zeldzame olie welke wordt gewonnen uit de vruchten van de Arganboom, ook wel bekend als de Argania Spinosa. Pure Argan olie is één van de zeldzaamste oliën in de wereld en wordt geprezen om haar rijke concentratie aan vitamines en mineralen. Argan olie bevat een hoog gehalte aan Vitamine E en krachtige antioxidanten die belangrijk zijn voor een gezonde huid en gezond haar.

Argan olie bestaat voor ongeveer 43% uit olie-vetzuren en 40% uit linolzuur, welke beide bijdragen aan de herstellende en hydraterende eigenschappen van Argan olie. Daarnaast beschermt Argan olie de huid tegen vrije radicalen die voor versnelde huidveroudering zorgen en de huid grauw en vaal maken.

Argan olie

 

Waar komt Argan olie vandaan?

Argan olie is een zeldzame olie welke wordt gewonnen uit de vruchten van de Argan boom, ook wel de Argania Spinosa genaamd. Vroeger kwam de Argan Spinosa voor door heel Noord-Afrika, maar de Arganboom is tegenwoordig alleen nog maar te vinden in het Zuid-westen van Marokko. De schaarse bomen en de winning van Argan olie zijn beschermd door UNESCO en lokale instanties.

Vandaag de dag bestaat er een eco-systeem die ervoor zorgt dat de Argan bomen beschermt kunnen groeien en gezonde vruchten kunnen afgeven. De Argan bomen verschaffen werk aan Berbervrouwen die uit de pitten van de vruchten Argan olie persen en verkopen. Alle pure Argan olie wordt geproduceerd door lokale coörperaties die uitsluitend werken met Berbervrouwen.

 

Hoe wordt Argan olie gemaakt?

De Argan boom produceert amandelvormige vruchten die de kostbare olie bevatten. Argan olie wordt koudgeperst uit de pitten van de vruchten van de Argan boom. Vroeger werd dit met behulp van stenen gedaan, tegenwoordig bestaan hiervoor koudpersmachines.

Argan olie persing

 

Wat zijn de voordelen van Argan olie?

Argan olie zit boordevol onverzadigde vetzuren die Argan olie haar hydraterende eigenschappen geven en je huid soepel en zachter zullen doen aanvoelen. Argan olie heeft een positief effect op het verminderen van rimpels, droge huid, littekens en andere huidproblemen. Daarnaast wordt Argan olie ook regelmatig gebruikt bij het verminderen van zwangerschapsstriemen en striae.

 

Argan olie voor je haar?

Gebruik Argan olie ook in je haar. Argan olie is bijzonder effectief in het herstellen van glans en het tegen gaan van dode haarpunten. Smeer Argan olie in je haar vanaf de wortel tot aan de punten en wikkel je haar in een warme vochtige handdoek. Laat Argan olie zeker 30 minuten intrekken, voordat je je haar wast.

Heb je last van roos en hoofdhuidschilfers? Masser regelmatig Argan olie op je hoofdhuid en je haarwortels. Je roos zal minder worden en je hoofdhuid zal minder droog en ruw zijn.

Heb je pluizig of kroezig haar? Gebruik dan dagelijks een paar druppels Argan olie nadat je je normale stylingproducten hebt aangebracht. De Argan olie werkt als natuurlijke sealer en zorgt ook dat je haar goed gehydrateerd blijft.

 

Argan olie voor je huid?

Pure Argan olie heeft een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren en is een intense moisturizer die je huid soepeler en zachter maakt. Argan olie voelt niet vet aan, omdat het snel in je huid trekt. Gebruik de olie zowel op je lichaam als op je gezicht.

Smeer je lichaam en gezicht dagelijks in na het douchen als je huid nog enigszins vochtig is. Je poriën zijn dan nog open en dit geeft Argan olie de kans om zo effectief mogelijk in te trekken. 

 

Helpt Argan olie tegen puistjes en mee-eters?

Heb je last van puistjes en mee-eters en heb je het idee dat je alles hebt geprobeerd en de klachten niet minder worden? Probeer dan pure Argan olie. Argan olie wordt geprezen als effectief middel tegen puistjes en mee-eters. De onverzadigde vetzuren in Argan olie reguleren de talgproductie van je huid en de mineralen in Argan olie neutraliseren de bacteriën die puistjes en mee-eters veroorzaken.

Vitamine E in Argan olie voedt en herstelt de huid, vermindert vlekjes en littekentjes en zorgt voor een mooie egale teint. Smeer Argan olie elke avond voor het slapen gaan op een schoon gewassen gezicht. Argan olie trekt heel snel in de huid, waardoor het geen vet gevoel achterlaat.

Zijn er verschillen in kwaliteit van Argan olie? 

Er zijn zeker verschillen in de kwaliteit van Argan olie. De kwaliteit van Argan olie kan met verschillende dingen samenhangen. De kwaliteit van de noten die worden geraapt en worden gebruikt om Argan olie te maken. Net als bij een andere bomen die vruchten afgeven, zijn niet alle vruchten van even goede kwaliteit. Er moet dus een strenge selectie worden gemaakt, welke Argan vruchten gebruikt zullen worden voor de productie van Argan olie.

Daarnaast is het belangrijk dat de olie koudgeperst wordt. Argan olie welke is geproduceerd met behulp van hitte is van een stuk mindere kwaliteit, maar wel goedkoper. Het produceren van Argan olie is ontzettend tijdrovend en daarom ook kostbaar. Het najagen van winst zorgt ervoor dat sommige producenten Argan olie vermengen met bijvoorbeeld olijfolie. De Argan olie die op Natural Heroes wordt verkocht is 100% puur en biologisch. 

 

Waarom is Argan olie zo duur?

Het openen van de Argan noten wordt vandaag de dag nog steeds handmatig gedaan door Berbervrouwen in Marokko. Dit is een tijdrovende klus. Je hebt tientallen kilo's Argannoten nodig om 1 liter Argan olie te persen. Vandaar dat 100% pure Argan olie niet goedkoop is. Wordt het wel goedkoop aangeboden, dan zal het hoogst waarschijnlijk geen pure Argan olie zijn.

 

Helpt Argan olie tegen rimpels?

Gebruik Argan olie effectief tegen rimpels. Pure Argan olie bestaat voor 80% uit onverzadigde vetzuren. Dit zijn dezelfde vetzuren die je ook in het beschermlaagje van je huid terug kunt vinden. Het gebruik van Argan olie verstevigt de beschermlaag van je huid en helpt de huid nieuwe cellen te beschermen tegen ongewenste toxines.

Bovendien is het zo dat als je het gehalte van onverzadigde vetzuren van je huid verhoogd, je huid beter in staat is om vocht vast te houden. Hoe meer vocht je huidcellen vast kunnen houden, hoe beter zijn het verminderen van elasticiteit kunnen tegen gaan en zo ook rimpels en fijne lijntjes in je gezicht en op je hals. De vitamine E in Argan olie beschermt ook tegen vroegtijdige huidveroudering door de antioxidatieve werking.

Welke kleur heeft Argan olie?

Argan olie heeft van nature een geel-goude kleur.

 

Wat voor geur heeft Argan olie?

Pure Argan olie heeft een nootachtige geur. Als je Argan olie hebt gekocht en deze is reukloos dan is de olie niet koudgeperst of niet ongeraffineerd, of vermengd met een andere olie.

 

Waar kun je pure Argan olie kopen?

Pure Argan olie kun je heel makkelijk bestellen op onze website. Bekijk het product hieronder om meer informatie over het specifieke product te lezen. 

TERUG NAAR BOVEN