"Wij geloven dat gezond en duurzaam leven makkelijk hoort te zijn."
030-2271998

Wij zijn dol op natuurlijke wondermiddelen. Voor ons geen chemische toevoegingen of kunstmatige ingrediënten. Maar we zijn pas écht gelukkig als onze producten niet alleen jou helpen je goed te voelen, maar ook als wij iets kunnen betekenen in het leven van mensen voor wie het minder vanzelfsprekend is om een goed bestaan op te bouwen.

Dat is ook precies de reden waarom wij enkel werken met organisaties die zich, net als wij, inzetten voor een duurzame samenleving.

Karitéboom

Shea butter creëert kansen

Maken van Shea ButterEen goed voorbeeld is de productie van onze shea butter. Hiervoor werken wij samen met Savannah Fruits Company, een lokale coöperatie in Ghana. Zij zorgen er namelijk voor dat de vrouwen die de noten van de karitébomen oogsten en bewerken tot shea butter een eerlijke prijs voor hun arbeid en producten krijgen.

Door ons te verbinden aan Savannah Fruits dragen wij een steentje bij aan een beter bestaan voor deze vrouwen.

Met z’n allen streven wij zo naar:

  • De emancipatie van Afrikaanse vrouwen.
  • Het creëren en delen van duurzame waarden.
  • Het toevoegen van waarde aan het product bij de bron.
  • Het stimuleren van lokaal werken (waardoor de traditionele manier van leven zo min mogelijk verstoord wordt en culturele en maatschappelijke integriteit wordt bevorderd).
  • Het creëren van werk voor jonge vrouwen, waardoor zij het dorp niet hoeven te verlaten.

 

Een uniek lokaal project

Behalve dat door deze werkwijze de lokale gemeenschap volop profiteert van de productie van de shea butter, heeft ook de natuur er profijt bij. Savannah Fruits zet zich namelijk ook in voor het behoud van de Wechiau Community Hippo Sanctuary (WCHS).

Nijlpaarden!

Dit is een bijzonder project. Niet alleen worden de laatste in het wild levende nijlpaardpopulaties een veilige plek geboden, maar ook helpt men de lokale gemeenschappen in het gebied om zich te ontwikkelen op een manier die niet ten koste gaat van de natuur en de biodiversiteit.

En dat allemaal dankzij de productie van shea butter. Het is dan ook niet voor niets dat wij trots zijn hier deel vanuit te mogen maken.

Dit is hoe de shea noten er uit zien:

Gepelde shea noten

En dit is het eindproduct:Eindproduct shea butter

TERUG NAAR BOVEN