Verzending gratis va. €35,-

★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews

Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Verzending gratis va. €35,-
★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews
Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis
Blog
Tot in de puntjes verzorgd voorkom droog en pluizig haar

Tot in de puntjes verzorgd, voorkom droog en pluizig haar!

Waarschijnlijk voor velen herkenbaar, opeens valt het je weer op.. Je haar pluist! Het lijkt wel alsof er niks te redden valt en ook je laatste troeven halen weinig uit. En juist nu je het opgemerkt hebt, is het ontzettend lastig om je focus te weerleggen. Het moet en zal terug naar glanzend, verzorgd en gezond. Of het nu om een volle krullenbos, een stijle bob of juist een fris kort modelletje gaat, je bent hier aan het juiste adres. Tijd om eens flink wat liefde en aandacht te besteden aan jouw lokken!

Pluis

Maar eerst, hoe ontstaat het eigenlijk? Er zijn meerdere oorzaken te vinden die ervoor kunnen zorgen dat je haren extra verzorging nodig hebben. Het gebeurt namelijk geregeld dat we sommige handelingen gewoonweg zonder kennis van de negatieve effecten, toch uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan hetgeen hieronder staat beschreven:

  • Je haren wassen met heet water

  • Je haren dagelijks wassen

  • Je haren kammen als het nog nat is

  • Je haren stylen met föhn of stijl/krultang

De enige reden waar je zelf geen invloed op hebt, zijn de weersomstandigheden. Kou is een grote boosdoener en ook een te kort aan vitamine D (gebrek aan zonlicht), kan parten spelen bij beschadigd haar of zelfs haaruitval veroorzaken. Vitamine D bevordert namelijk de aanmaak van receptoren in de haarwortel, die er op hun beurt dan weer voor zorgen dat de haargroei gestimuleerd wordt. Koude temperaturen zijn op zichzelf staand niet kwalijk, maar de droge lucht die door het gebruik van de verwarming circuleert, wel. De relatieve luchtvochtigheid is dan ongeveer 30% procent, terwijl 50% tot 60% ideaal is. Zoals ook wel met een moeilijk woord aangegeven, zijn haren hygroscopisch te noemen. Dit betekend simpelweg dat het de vochtgehaltes van de omgeving overneemt. Logisch dus dat je haar in de herfst en wintermaanden hierdoor droog en pluizig aanvoelt.

Wat te doen?

Gelukkig zijn er naast al deze boosdoeners, ook genoeg hulpmiddelen die ervoor kunnen zorgen dat je de chaos op je hoofd binnen een mum van tijd weer onder controle hebt! Baas over eigen haar, Natural Heroes to the rescue!

Haarmist

Haarmist, ook wel bekend onder de naam "haarparfum". Nu zul je denken, waarom heb ik dit nodig in tijden van crisis? Maar neem van mij aan, deze natuurlijke moisturizer bevat alles wat je nodig hebt! Een eigen recept, waar je je haar dagelijks goed mee kan verwennen. Het ruikt niet alleen lekker naar roosjes, maar je voedt ook nog eens je haar door de toevoeging van Aloë Vera en Bloemenhoning.

Recept voor een 100 ml flesje

Recept voor beschadigd haar:

How To: Schenk het Aloë Vera sap en het Rozenwater in een smeltpannetje en voeg hier de bloemenhoning aan toe. Verwarm het lichtjes totdat de honing volledig is opgelost en het een vloeibare substantie is geworden. Giet over in een flesje met spray dop en schud goed. Spray het 's ochtends rijkelijk in handdoekdroog haar en start je dag met een goede haar booster. Vermijd de haarwortels om een vettig aangezicht te voorkomen

Haarserum

Een haarserum biedt verzorging en tegelijkertijd bescherming. Het legt een laagje over je haar, waardoor schadelijke effecten van buiten af niet binnen kunnen dringen. Ook is het een kei in het laten stralen van je lokken. Glans en veerkracht zijn na gebruik aanwezig als nooit te voren! Tevens is het gebruik van olie ook een goede manier om statisch haar tegen te gaan. Een allrounder dus, die je in een mum van tijd van alle ellende afhelpt.

Recept voor 30 ml

How To: Voeg alle ingrediënten bij elkaar en blijf een tijdje goed door roeren. Giet de olie over in een bruin druppelflesje. Voor gebruik schenk je enkele druppels op je handen en masseer je deze zachtjes in je haarpunten. Zorg ervoor dat je de bovenkant vermijd. Blijf zo'n 10 cm van de haaraanzet verwijderd om ongewenste vettige delen te voorkomen. Je kan de olie dagelijks gebruiken, of eventueel alleen op de momenten waarop je het idee hebt dat je haar extra verzorging nodig heeft.

Droogshampoo

Wie kent het principe nog niet? Droogshampoo is helemaal hot en happening en kon dan ook niet ontbreken in dit lijstje! Eén van de redenen waardoor je haren snel droog en pluizig worden is het te vaak en te heet wassen van je haren. Door het gebruik van een droogshampoo zal dit verleden tijd zijn. Natuurlijk is het een kwestie van tijd om je gebruikelijke routine af te bouwen, maar zeker in deze periode is droogshampoo je beste vriend. En guess what? Het is ook nog eens super makkelijk zelf te maken. Bekijk het recept van Malou hieronder op ons Youtube Kanaal of klik op de button voor het recept.

Haarmasker

Ook het geregeld inbrengen van een haarmasker is een gemakkelijke manier om je haar intens te voeden en te voorkomen dat het gaat pluizen. Doordat het masker een half uurtje kan intrekken, heeft het genoeg tijd om zijn magie te verspreiden. Één enkele olie, zonder toevoegingen, is al voldoende om je haren meer dan ooit te laten stralen!

Geschikte oliën:


  • De jojoba beschermt je haar en hoofdhuid tegen de uitdrogende werking van shampoo en laat het heerlijk zacht en verzorgd aanvoelen.


  • Dankzij de hoge concentratie vitamine E en onverzadigde vetzuren geef jij je haren een krachtige, natuurlijk boost!


  • Door de rijke hoeveelheid omega 9 vetzuren is deze wonderolie in staat de het haar, de haarfollikel en de huid eromheen tot diep in de wortel te voeden. Castor is een vrij dikke olie en kan verdund worden met bijv. amandel- of kokosolie, verhouding 50/50.


  • De goudkleurige olie uit de zaden van de teunisbloem heeft een uniek gehalte aan essentiële onverzadigde vetzuren, die zorgen voor een gezondere en zachtere bos haar!

How To: Verdeel enkele druppels olie over je handen en masseer je haar en hoofdhuid. Laat ongeveer een half uurtje in trekken. Eventueel kan je tijdens het wachten gebruik maken van een afdek kapje. Was vervolgens je haar zoals gebruikelijk met shampoo.

Mas Newen

Een eventuele laatste tip, voor als je deze niet al toepast.. Gebruik een natuurlijke shampoo & conditioner. In reguliere producten zitten zoveel synthetische stoffen, parabenen en toxinen, waardoor je haar op den duur gewend raakt en steeds sneller vet wordt. Voor je het weet ben je dagelijks aan het wassen en ben je nog verder verwijderd van die gezonde haardos bovenop je hoofd!

Twee pareltjes die wij in ons assortiment hebben zijn de shampoo en conditioner van Mas Newen.


  • 100% natuurlijk, op basis van citroengras. Dit lekkere goedje wordt met veel aandacht gemaakt door een community in het oerwoud van Noord Thailand. De wild geplukte zeepnoten, laurierblad en rozenappel zorgen voor een ultieme verzorging en maken je haar zijdezacht. Het bevat geen chemicaliën, waardoor je haren al deze krachtige stoffen volledig opnemen.


  • 100% natuurlijk, op basis van rijstzemelen. Rijstzemelen zijn de vliesjes die je overhoudt als je van normale rijst, witte rijst maakt. Het bevat ontzettend veel vezels en voedingsstoffen. Alle natuurlijke ingrediënten in deze conditioner ondergaan een fermentatieproces. Hierdoor worden veel krachtige eigenschappen van de gebruikte planten versterkt. Bovendien zorgt dit proces ook voor een langere houdbaarheid. Deze conditioner is daarom 12 maanden na opening houdbaar!

Hopelijk heb ik je hiermee voldoende tips kunnen geven om je haren ook in de koudere maanden onder controle te kunnen houden. Schroom niet als je nog iets wilt weten. We beantwoorden je vragen met liefde!

Auteur: Malon Tolenaars

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte van voordeel, (win)acties en aanbevelingen blijven? Zo loop je nooit iets mis! Niet irritant vaak, beloofd.

Je kunt je op ieder moment afmelden.

Botanical drawing of a plant