Verzending gratis va. €35,-

★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews

Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Verzending gratis va. €35,-
★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews
Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis
Blog
In 3 stappen beginnen met je eerste natuurlijke beauty routine

In 3 stappen beginnen met je (eerste) natuurlijke beauty routine

Let's be real. We willen allemaal de beste verzorging voor onze huid, maar we hebben niet altijd even veel zin en tijd om uitgebreid te onderzoeken hoe je dat doet. Als jij net zoals ik graag je huid op een natuurlijke & makkelijke manier wilt verzorgen ben je in de juiste blog beland. Ik laat je namelijk zien hoe je in slechts drie stappen een complete beauty routine creëert.

Stap 1: Reinigen

Het reinigen van je gezicht is misschien wel de belangrijkste stap in de dagelijkse verzorging van je huid. Helaas wordt deze essentiële stap vaak onderschat. Een gereinigde huid neemt namelijk beter de werkstoffen van crèmes en boters op die je later op je huid aanbrengt.

Je kunt je huid op veel verschillende manieren reinigen. Ik gebruik het liefst African Black Soap. Waarom? Omdat ik dit natuurlijke zeepje fantastisch vind! Dit exotische donkere zeepje uit Ghana bevat vitamine A en E en is supergoed voor je huid. Vitamine A houdt je huid stevig en gaat vroegtijdige huidveroudering tegen. Vitamine E hydrateert en verbetert de textuur van je huid.

Om je gezicht te reinigen met African Black Soap wrijf je de zeep tussen je lichtvochtige handen en breng vervolgens het schuim aan op een vochtig gezicht. Voor een extra diepe reinig laat je het schuim even intrekken. Spoel de zeep af met een ruime hoeveelheid lauw water. Als je complete lichaam wilt reinigen neem je het zeepje gewoon mee de douche in.

Let op: African Black Soap is in principe geschikt voor ieder huidtype alleen wordt wel aangeraden om het gebruik ervan op te bouwen. Begin even met 1 of 2 x per week en kijk hoe je huid reageert.

Een tijdje terug heb ik een uitgebreid artikel geschreven over . Hierin vertel ik meer over hoe de zeep wordt gemaakt en waar het vandaan komt.

Andere natuurlijke producten waar je je gezicht mee kan reinigen zijn bijvoorbeeld , en .

Stap 2: Tonen

Als je huid gereinigd is ben je klaar voor stap twee: tonen. Tonen doe je eigenlijk alleen op je gezicht. Hierbij verwijder je achtergebleven make-up en zeepresten op de huid. Maar als je een goede toner kiest zijn er nog meer huidvoordelen aan verbonden.

Daarom gebruik ik Witch Hazel. Witch Hazel is een waterige vloeistof en weet als geen ander je huid weer tot rust te brengen. Toen ik Witch Hazel voor de eerste keer aanbracht voelde ik direct een verschil. Het trekt je huid zo strak als een elastiekje dat eigenlijk nèt niet drie keer om je haar past. Als je Witch Hazel voor het eerst gebruikt moet je misschien even wennen aan de geur. De een vind het heerlijk, de ander wat muffig, dit is altijd erg persoonlijk. Witch Hazel bevat antioxidanten die er voor zorgen dat rimpeltjes worden verfijnd. Ook is Witch Hazel in staat ongewilde wallen en roodheid te verminderen. Laten we eerlijk zijn... wie wilt dat nou niet?

Gezien Witch Hazel een waterige vloeistof is kun je deze het best een beetje op een wattenschijfje aanbrengen. Met het wattenschijfje maak je zachte ronddraaiende bewegingen op je gezicht. Blijf iets langer hangen op de plekjes die iets meer aandacht nodig hebben. Het beste resultaat boek je met koude Witch Hazel. Bewaar je Witch Hazel dus in de koelkast!

Je kunt ook andere producten gebruiken om je gezicht te tonen. Denk hierbij aan en .

Stap 3: Hydrateren

Last but not least: hydrateren! Ook deze stap mag absoluut niet ontbreken in je dagelijkse beauty routine. Zeker als je ouder bent dan 25. Rond je 25ste vermindert namelijk de productie van collageen waardoor de huid sneller uitdroogt. Verschillende onderzoeken hebben vastgesteld dat vrouwen met een goed gehydrateerde huid later minder last hebben van rimpels. Hydratatie van je huid is dus echt een must!

Om mijn huid te hydrateren gebruik ik Shea Butter. Deze heerlijke boter uit West-Afrika is makkelijk aan te brengen en bevat vitamines A, E en F die de huid goed voeden en soepel maken. Shea Butter heeft een hoog gehalte aan verzorgende eigenschappen waardoor het je huid sterk ondersteunt in het zelf herstellend vermogen. Naar mijn ervaring kun je Shea Butter het beste aanbrengen na het douchen omdat het dan beter in de huid trekt. Deze boter kun je gewoon met je vingertoppen aanbrengen op je gezicht en lichaam. Mijn huid is erg droog en de Shea Butter is voor mij dan ook fantastisch! Ik gebruik 1 vingertopje van de boter voor mijn hele gezicht*

*Als je een vette huid hebt is het wellicht beter om de Shea Butter te verruilen met een minder vette olie zoals Jojoba Olie.

Hoe test je of je huid gehydrateerd genoeg is?

Je kan testen of je huid genoeg gehydrateerd is door een stukje huid aan de bovenkant van je hand vast te pakken en het gelijk los te laten. Als je huid direct terug gelanceerd wordt op de normale plek is je huid voldoende gehydrateerd. Als je huid even omhoog blijft staan betekent het dat je huid uitgedroogd is.

Meer weten over ? Lees de informatiepagina die ik geschreven heb.

Je kunt je huid natuurlijk ook met veel andere producten hydrateren. Alle boters en oliën van Natural Heroes kunnen de huid diep voeden. Denk hierbij aan , of .

Het resultaat

Deze simpele beauty routine werkt echt geweldig voor mijn huid. Sinds een maandje breng ik al deze producten dagelijks aan en ik merk al behoorlijk wat verschillen! Vooral de Witch Hazel lijkt direct effect te hebben op mijn huid. Mijn onzuiverheden waren namelijk als sneeuw voor de zon verdwenen en mijn huid lijkt veel strakker dan eerst.

Ik ben in ieder geval heel happy dat ik een makkelijke beauty routine heb gevonden die past in mijn drukke leven en rekening houdt met mijn gevoelige huid & het milieu!

Omdat ik jullie ook de allermooiste en zuiverste huid gun, heb ik een voordelig samengesteld op basis van de bovengenoemde producten. In dit pakketje sturen we de drie 100% natuurlijke producten naar je op. Het enige wat je verder nodig hebt is vijf minuutjes per dag & een beetje doorzettingsvermogen.

Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen met beauty routines! Laat mij in de reacties weten welk product niet mag ontbreken in jouw huidverzorgingsroutine.

Auteur: Aurelie Deloo

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte van voordeel, (win)acties en aanbevelingen blijven? Zo loop je nooit iets mis! Niet irritant vaak, beloofd.

Je kunt je op ieder moment afmelden.

Botanical drawing of a plant