Verzending gratis va. €35,-

★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews

Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Verzending gratis va. €35,-
★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews
Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis
Blog
76021124 vaarwel chemische peelings kies voor 100 natuur met ghassoul

Kies Voor 100% Natuur Met Ghassoul

Wie naar een Hammam (Turks badhuis) is geweest heeft er waarschijnlijk al van gehoord: ghassoul.

Dit is een vulkanische klei uit het en wordt ook wel rhassoul of rode marokkaanse klei genoemd. Tegenwoordig kun je ook in onze Nederlandse saunacomplexen hier een behandeling mee krijgen, maar het kan veel leuker zijn om ook thuis aan de slag te gaan met ghassoul.

Het is namelijk niet voor niets dat ghassoul al sinds de 8ste eeuw door Marokkaanse vrouwen wordt gebruikt om het gezicht, het lichaam en het haar te wassen en te verzorgen.

De klei heeft een zuiverende werking en zorgt ervoor dat afvalstoffen uit je huid worden afgevoerd. Nog een pluspunt is bovendien dat ghassoul van nature ook nog eens een peelende werking heeft. Hierdoor worden dode huidcellen verwijderd waardoor je huid na het afspoelen van de klei heerlijk zacht aanvoelt.

Wat is er zo goed aan ghassoul?

Ghassoul is hypo-allergeen en zit boordevol goede mineralen zoals silicium, magnesium, calcium en kalium. Het absorbeert overtollig vet op je huid en verwijdert onzuiverheden van je huid. Het kan ook gebruikt worden als shampoo om je haar meer glans en volume te geven.

Door deze goede eigenschappen is ghassoul een ideaal product om te gebruiken wanneer je een moeilijke huid hebt. Zo helpt het bijvoorbeeld bij puistjes, onzuiverheden, een droge huid of juist een vette huid.

Ben jij iemand van ‘eerst zien, dan geloven’? Verschillende hebben aangetoond dat het gebruik van ghassoul de volgende positieve gevolgen heeft:

  • Het verbetert de textuur van je huid (met 106%)

  • Minder last van een droge huid (met 79%)

  • Het verbetert de stevigheid en elasticiteit van je huid (met 24%)

  • Het zorgt voor een schonere huid (met 68%)

Hoe kan ik Ghassoul gebruiken?

In Marokko wordt ghassoul al eeuwenlang door vrouwen zelf verwerkt tot een papje dat op het gezicht, op het lichaam of in het haar kan worden gesmeerd. Zelf maken is ook best eenvoudig, het enige wat je daarvoor nodig hebt, zijn ghassoul brokjes of poeder:

Stap 1:

Doe ongeveer één eetlepel ghassoul in een kommetje. Je kunt de brokjes van tevoren alvast fijn stampen in een vijzel, zodat er zo min mogelijk klontjes inzitten. Dit is vooral aan te raden wanneer je de ghassoul voor je haar wilt gebruiken.

Sla deze stap over als je ghassoul poeder gebruikt.

Stap 2:

Voeg wat heet water toe en meng het tot een papje. Je kunt hiermee zelf de dikte van het masker bepalen.

Stap 3:

Klaar! Je kunt het masker nu op je gezicht, op je lijf of in je haar smeren. Laat het ongeveer een kwartier intrekken en spoel het af met lauwwarm water. Voelt je huid nu niet heerlijk zacht en glad?

Tip: doe dit hooguit 1x per week voor optimale resultaten. Meerdere keren per week heeft weinig zin, het effect werkt lang genoeg door.

Conclusie

Al met al kunnen we wel stellen dat er veel voordelen zitten aan ghassoul. Het is zeepvrij en kun je het gebruiken in plaats van shampoo, zeep of douchegel – daarmee is het een fantastisch alternatief voor mensen met een droge en gevoelige huid.

Maar ook als je daar geen last van hebt, is ghassoul een absolute must-have voor in je badkamer.

Wij zijn in ieder geval fan!

Auteur: Hannah van der Horst

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte van voordeel, (win)acties en aanbevelingen blijven? Zo loop je nooit iets mis! Niet irritant vaak, beloofd.

Je kunt je op ieder moment afmelden.

Botanical drawing of a plant