"Wij geloven dat gezond en duurzaam leven makkelijk hoort te zijn."
030-2271998

Wat Is African Black Soap

by Hannah van der Horst on February 20, 2018

African Black Soap.. het klinkt super exotisch, maar wat is African Black Soap en waarom mag het niet ontbreken in je badkamer?

African Black Soap is een blok natuurlijke microdermabrasie. Micro- excuse me say what? Inderdaad microdermabrasie. Microdermabrasie is een behandeling die zorgt voor de verbetering van de huidstructuur en huidconditie. Bij de schoonheidsspecialiste halen ze een machine over je gezicht en dan.. nou ja bij het woord machine verslapte onze aandacht al. Nee, wij zweren bij natuurlijke superhelden.  

We gaan weer verder met African Black Soap. Deze wordt al eeuwenlang gebruikt in West-Afrika om een onzuivere huid mee te behandelen. 

De 100% natuurlijke zeep is geschikt voor ieder huidtype en staat ook wel bekend onder de exotische namen Anago Zeep, Alata Simena en Ose Dudu. Wij houden het voor het gemak even bij African Black Soap.

 

Hoe wordt African Black Soap gemaakt?

African Black Soap wordt gemaakt van lokaal geoogste Afrikaanse planten en vruchten zoals Afrikaanse bananen, cacaopeulen, palmboombladeren en schors van de Shea Boom. De ingrediënten worden in de zon gedroogd of geroosterd. Verder kan er ook nog biologische kokosoliepalmolie of shea butter worden toegevoegd. Het mengsel wordt dan opzij gezet zodat het in de zon kan “genezen”. 

De zeep wordt traditioneel gemaakt door West-Afrikaanse dorpsvrouwen. Elke stam heeft zijn eigen geheime recept en vervaardigingsmethoden en deze worden van generatie op generatie doorgegeven. De zeep wordt in veel West-Afrikaanse landen op 100% natuurlijke en biologische manier gemaakt. Maar er zijn ook veel commerciële zepen uit Westerse landen die vaak kunstmatige toevoegingen bevatten, waaronder geur- en kleurstoffen. Deze zepen zijn vaak keihard, hebben een egale donkere kleur en drogen je huid uit.

Op het moment dat je African Black Soap wilt proberen moet je dus goed weten wat je aan schaft. Win altijd eerst advies in. Als je de echte te pakken hebt, dan verricht African Black Soap heldendaden.

5 comments
by Bran on December 23, 2018

Ik gebruik nu enkele dagen deze zeep en ik merk nu al het effect ervan. Ook gebruik ik het voor mijn hele huid en ook mijn haar. In het begin leek het ‘blok’ mij onhandig, vooral voor mijn haar. Maar zodra het in contact komt met water, komt er zoveel heerlijk schuim tevoorschijn, dat ik nu al weet dat ik niets anders wil. Ik zwoor al bij sheabutter en de combinatie met de zeep maakt mijn ritueel compleet. Al jaren kamp ik met een moeilijke huid en heb letterlijk honderden euro’s eraan besteed. Vaak moffelde ik onzuiverheden weg met make up. Ook dat is een dure grap. Maar dat is wat mij betreft niet meer nodig. Mijn huid is er zo van opgeknapt en wil niets anders meer. En vooral geen make-up (behalve wat mascara en een lipkleurtje af en toe). Mijn huid voelt nu zuiver en fris na de zeep en met wat sheabutter nilotica rond ik mijn ritueeltje af. Het klinkt als een open deur, maar als je de natuur zijn gang laat gaan, komt het altijd goed. Datzelfde geldt voor je lichaam.

by Veerle on May 31, 2018

Hier ook een trouwe gebruiker van zwarte zeep! Jammer dat de vloeibare Afrikaanse zwarte zeep uit jullie assortiment weg is, die was erg prettig in gebruik.. inmiddels weer terug naar een blok zeep!

by Annemieke on September 27, 2017

Sorry het moet mijn huis ,maar mijn huid zijn,\Annemieke

by Annemieke on September 27, 2017

Ja ,ik gebruik de blacksoap iedere morgen, laat het in trekken en was
het af na 15min.,nu ongeveer een jaar.
Ik had een paar rare plekjes in mijn gezicht ,die ik met een stift ,altijd
heb geprobeerd ,weg te werken.
Na een half jaar zijn de plekjes verdwenen ,mijn huis voelt schoon en glanst.
Heel veel dank ,ik heb nog ,maar binnenkort ,bestel ik weer,fantastisch product,
Trouwens al je producten, ook de sheabutter , zo fijn in dit droge klimaat.
Annemieke Ecuador

by Marie on January 28, 2017

Ik kom net uit Suriname ( Zuid Amerika) voor mijn dread locks is mij geadviseerd om black soap te gaan gebruiken. Ik gebruik nu al 6 weken black soap voor mij huid en mijn haar. Ik ben helemaal verkocht. Ik zal denk voor de rest van mijn leven dit materiaal blijven gebruiken.

Voelt goed Top

LEAVE A COMMENT
BACK TO TOP