Verzending gratis va. €35,-

★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews

Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Verzending gratis va. €35,-
★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews
Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis
Blog
5 angstaanjagend goede manieren om witch hazel te gebruiken

5 angstaanjagend goede manieren om Witch Hazel te gebruiken

Vandaag is het de laatste dag van oktober en dat betekent dat het weer Halloween is! Een echte griezeldag vol met pompoenen, horrorfilms en heksen. Een fantastisch moment om onze Witch Hazel eens goed in de spotlights zetten.

Door haar bijzondere werking lijkt het bijna alsof onze Witch Hazel uit de magische heksenketel komt. Hoe komt het toch dat Witch Hazel, ook wel toverhazelaar genoemd, zo goed is voor ons? En waarvoor kun je het allemaal gebruiken? Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Waar komt het vandaan?

Witch Hazel wordt gemaakt van de toverhazelaar struik die je in Noord-Amerika vindt. Toen de Indianen er achter kwamen dat de gouden bloemen hiervan in de winter bloeiden, wisten ze gelijk dat het bijzondere eigenschappen had.

De Indianen maakten er thee van tegen verkoudheid en hoesten. De schors van de toverhazelaar struik gebruikten ze om zweren en kneuzingen te behandelen. Deze struik bevat namelijk ontstekingsremmende eigenschappen die helpen bloedvaten te vernauwen en de zwellingen te verminderen.

Wat is het?

Witch Hazel is een destillaat van de gedroogde takken, schors en bladeren van de toverhazelaar struik. Witch Hazel is een hydrolaat en bevat de wateroplosbare componenten van de struik.

De eerste paar keren ruikt Witch Hazel misschien een beetje muffig. Dit komt omdat Witch Hazel gemaakt is van de toverhazelaar struik die van nature niet een bloemige geur heeft. Maar gelukkig daar wen je snel aan.

Houdbaarheid

Als je geen conserveermiddel toevoegt aan Witch Hazel is hij nauwelijks 30 dagen houdbaar. Dat is natuurlijk niet zo handig, dus let hier dan ook goed op bij het aanschaffen van Witch Hazel. Om het product langer houdbaar te maken is het vaak geconserveerd met behulp van alcohol of phenoxyethanol. Phenoxyethanol is de minst schadelijke conserveermiddel die beschikbaar is voor natuurlijke producten. Het is een kleurloze, olieachtige, parabeen-vrije stof.

Wat doet alcohol met je huid?

Hoewel ontzettend veel cosmeticaproducten alcohol bevatten is het niet altijd even goed voor je huid. Zo beschadigt alcohol de barrièrefunctie van de huid en maakt hierdoor schade door vrije radicalen mogelijk. Bovendien kan alcohol een vette huid nog vetter maken. Let er dus op dat je producten koopt waar niet te veel alcohol in zit.

Waar kun je het voor gebruiken?

Witch Hazel staat onder andere bekend om zijn ontstekingsremmende en samentrekkende eigenschappen. Bovendien bevat Witch Hazel flavonoïden die de huiddoorbloeding bevorderen. Dit maakt het inzetbaar voor veel verschillende doeleinden die hieronder te lezen zijn. Speciaal voor jou heb ik vijf veelvoorkomende huidkwaaltjes die je met Witch Hazel kunt behandelen op een rijtje gezet.

  • Wallen

Die eigenaardige wallen... Hoe lief je het ook vraagt, het lijkt wel alsof ze je nooit zullen verlaten. Witch Hazel werkt versterkend op de huid en met deze simpele hack ben je binnen no time van die eeuwige puffy eyes af.

Hoe werkt dat dan? Heel simpel. Week watjes in Witch Hazel, knijp ze uit en leg ze op gesloten ogen. Relax vijf minuten zodat de Witch Hazel goed kan intrekken. Het werkt trouwens extra goed als je de Witch Hazel koud aanbrengt. Dus bewaar het in de koelkast!

  • After shave

Witch Hazel ondersteunt het herstellend vermogen van de huid en daarom ideaal om te gebruiken na het scheren. Het vernauwt bloedvaatjes waardoor het bloeden stopt. Ondertussen verfrist en verzacht het de huid en heb je geen last van die irritante kriebelige bultjes.

  • Ter verzorging en verzachting van de huid bij insectenbeten

Witch Hazel werkt uitstekend ter verzorging en verzachting van de huid bij insectenbeten. Het verlicht de pijn en de jeuk vrijwel direct na het aanbrengen. Witch Hazel kun je een paar keer per dag met een wattenstaafje smeren op die kriebelige plekjes.

  • Toner

Als je nog op zoek bent naar een toner is Witch Hazel het perfecte product. Allereerst verzorgt het de huid intens en verwijdert het achtergebleven zeepresten. Daarbij voegt Witch Hazel antioxidanten en vochtinbrengende stoffen toe aan je huid. Het werkt dus uitstekend om de huid gezond te houden en tot rust te brengen.

  • Gezichtsveroudering

De samentrekkende werking van Witch Hazel werkt ook uitstekend tegen gezichtsveroudering. Dat komt doordat Witch Hazel ontzettend veel polyfenolen bevat. Polyfenolen zijn extreem krachtige antioxidanten die rimpels helpen te verfijnen.

Hoe je het gebruikt? Easy! Giet een beetje Witch Hazel op een watje en dep het op de plekjes die wat extra aandacht kunnen gebruiken.

Wie had er ooit gedacht dat een simpele struik zo goed kan zijn voor onze huid? Zal het toch stiekem een toverdrankje zijn? ;) Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen met Witch Hazel. Laat dus vooral even in de reacties weten waar jij het voor gebruikt.

Auteur: Aurelie Deloo

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte van voordeel, (win)acties en aanbevelingen blijven? Zo loop je nooit iets mis! Niet irritant vaak, beloofd.

Je kunt je op ieder moment afmelden.

Botanical drawing of a plant