"Wij geloven dat gezond en duurzaam leven makkelijk hoort te zijn."
030-2271998

3 makkelijke gezichtsmasker recepten die je huid weer laten stralen

by Aurelie Deloo on March 25, 2019

Het is weekend. Tijd om jezelf te verwennen! En hoe kan je jezelf nou beter spoilen dan met een home made SPA retreat? In deze blog deel ik drie super easy gezichtsmasker recepten zodat je je huid de liefde & verzorging kan geven die het verdiend!

Masker 1: Bentoniet & Witch Hazel

Bentoniet Klei & Witch Hazel zijn waarschijnlijk mijn twee meest favoriete producten voor het verzorgen van mijn gezicht. Met dit masker combineer je dus twee fantastische ingrediënten in één keer. Bentoniet zorgt ervoor dat gifstoffen en onzuiverheden uit je huid worden verwijderd. Daarnaast bevat Bentoniet Klei ook ontzettend veel voedingsstoffen die onze lichaam een boost geven zoals calcium, magnesium, silica, natrium, koper, ijzer en kalium.

Ook Witch Hazel kent veel huidvoordelen. Door de antioxidanten en vele vochtinbrengende stoffen is Witch Hazel in staat je huid weer tot rust te brengen. Zo verfijnt het rimpeltjes en poriën waardoor rimpeltjes, puistjes en mee-eters effectief worden behandeld. Bovendien stimuleert Witch Hazel de doorbloeding van je huid waardoor ongewilde donkere wallen en blauwe plekken zichtbaar worden verholpen. Een prima ingrediënt voor een mooi egaal huidje dus!

Ingrediënten:

  • 1 tl Bentoniet Klei
  • 1 tl Witch Hazel

Zo maak je het:

Meng de ingrediënten met een houten of plastic lepel tot dat de Bentoniet Klei alle Witch Hazel heeft opgenomen en een modderige massa wordt. Als je een metalen lepel of kom gebruikt werkt de Bentoniet Klei minder effectief. Dit komt doordat de genoemde stoffen zich aan metaal binden. Dat wil je natuurlijk niet hebben, want die bijzondere stoffen moeten zich aan je gezicht binden!

Zo gebruik je het:

Breng na het reinigen van je huid het mengsel met je vingers of borstel aan op je gezicht. Smeer het masker niet te dicht bij de ogen en de mond. Nog wat klei over? Smeer het restant in je hals zoals op de foto. Laat het maskertje ongeveer tien minuten op je gezicht zitten. Zodra je voelt dat het hard wordt spoel je het masker met lauw water af.

Beginnerstip: zorg er met een elastiekje, handdoek of haarbandje voor dat je haar niet in je gezicht hangt. Je haar kan namelijk in het masker gaan plakken.

Masker 2: Dode Zee Modder poeder & Apple Cider Vinegar

Apple Cider Vinegar heeft misschien niet de meest aangename geur, maar de werking ervan is zo goed! Het houdt de onzuivere huid echt onder controle en geeft je huid een flinke detox. Zo houdt appelazijn de productie van talg in balans waardoor een te vette of droge huid wordt voorkomen. Ook ouderdomsvlekjes worden verholpen. Dit komt door de alfahydroxyzuren die dode huidcellen weten te verwijderen en een gezonde & zachte huid naar voren kan toveren.

Maar ook Dode Zee Modder kent vele huidvoordelen! Vooral bij een droge huid kan Dode Zee Modder helpen. Net als appelazijn verwijdert het dode huidcellen, maar Dode Zee Modder bevat ook een hoog gehalte aan gezonde zouten en magnesium. Deze mineralen zijn heel belangrijk voor een zacht & elastisch babyhuidje!

Ingrediënten:

  • 1 tl Apple Cider Vinegar
  • 1 tl Dode Zee Modder Poeder

Zo maak je het:

Meng de ingrediënten totdat het een modderige massa wordt.

Zo gebruik je het:

Ook dit mengsel breng je met je vingers of kwast aan op je gezicht. Houd weer een ruime afstand bij de ogen en de mond. Zodra het masker begint te trekken kun je deze afspoelen met warm water. Dit zal ongeveer 10 minuutjes duren.

Masker 3: Rode Klei & Rozenwater

Last but not least: het lekkere Rode Klei & Rozenwater maskertje. Dit maskertje heeft in tegenstelling tot de andere maskertjes een heerlijke bloemige geur. Dat komt natuurlijk door de Rozenwater! Maar Rozenwater heeft nog veel meer huidvoordelen. Dit bijzondere watertje kan namelijk als geen ander een onzuivere huid omtoveren tot een glad velletje. Dit komt doordat Rozenwater een diep hydraterende werking heeft op de bovenste huidlagen en het je poriën verfijnt.

Maar ook de Rode Klei in dit masker heeft veel te bieden! Deze klei heeft zijn typische rode kleur te danken aan ijzeroxide. IJzeroxide is in staat de teint van je huid sterk te verbeteren, je huid te zuiveren en is een echte oppepper voor de vermoeide huid. Naast ijzeroxide bevat het veel andere mineralen en spoorelementen die je huid voeden en de bloedtoevoer naar je huid verbeteren. Hierdoor gaan er meer zuurstof en andere voedingsstoffen naar je huid en zal je huid er jonger en gladder uitzien.

Ingrediënten:

  • 1 tl Rode Klei
  • 1 tl Rozenwater

Zo maak je het:

Meng de ingrediënten met een lepel totdat het een modderige massa wordt.

Zo gebruik je het:

Breng het masker met je vingers of een kwast aan op je gezicht. Zodra het masker hard wordt kun je deze afspoelen met lauw water. Gemiddeld duurt dit na 10 tot 15 minuten.

 

Omdat het Rode Klei & Rozenwater maskertje mijn huid afgelopen wintermaanden zo veel heeft verbeterd heb ik een leuk & voordelig pakketje samengesteld. Met dit pakketje kan je bijna een heel jaar lang elk weekend een gezichtsmaskertje op doen. 

Dus... ga jij jezelf lekker verwennen met een gezichtsmasker? En welke ingrediënten mogen er absoluut niet ontbreken in jouw maskertje? Let me know down below 👇

LEAVE A COMMENT
BACK TO TOP