"Wij geloven dat gezond en duurzaam leven makkelijk hoort te zijn."
030-2271998

9 Krachtige Kwaliteiten Van Shea Butter

by Hannah van der Horst on February 20, 2018

Boter? Als lichaamsverzorging? Yep dat was ook mijn eerste reactie toen ik door een enthousiaste vriendin werd getipt over Shea Butter; een eetbaar, uit Afrika afkomstig, natuurlijk en plantaardig vet. Deze romige wax-achtige substantie wordt gewonnen uit de Shea noot oftewel het zaad van de vruchten van de Karite boom, waaraan niet alleen een ultra-hydraterende werking wordt toegeschreven maar die tevens bekend staat om z´n bijzondere eigenschappen.

Aangezien ik al een tijdje op zoek ben naar natuurlijke en tevens diep werkende lichaamsverzorging, sta ik te trappelen dit goedje eens uitgebreid te testen en ik word aangenaam verrast door deze Afrikaanse parel.

 

 1. PUUR NATUUR

Shea butter komt rechtstreeks uit de natuur, althans als je een pure variant op de kop weet te tikken (hier), wat betekent; VRIJ van synthetische geur- en kleurstoffen. We staan er vaak weinig bij stil, maar wat we op onze huid smeren heeft zeker zo’n grote uitwerking op onze gezondheid als wat we in onze mond stoppen: de producten worden namelijk rechtstreeks in ons bloed opgenomen en circuleren daardoor direct door ons hele lichaam. En dan vraag ik me automatisch af: van welke verzorgende producten in mijn badkamer durf ik een likje te nemen?

Shea Noot

 1. VERZORGEND EFFECT OP JE HUID

Sheaboter heeft een relatief hoog gehalte aan onverzeepbare delen, welke doorgaans de meest helende eigenschappen bevatten. Om je een idee te geven: Het gehalte aan goede eigenschappen in Shea butter varieert van 5% tot wel 17% in vergelijking tot de 1% of minder in andere natuurlijke oliën. Dit zorgt er onder andere voor dat met Shea butter de vorming van nieuwe cellen wordt geactiveerd wat bijvoorbeeld veroudering van de huid afremt (thumbs up!)

 1. SHEABOTER WERKT ZUIVEREND

Shea butter bevat alantoïne en alantoïne stimuleert sterk het herstellend vermogen van je huid.

  Naast het onverzeepbare deel, bestaat Shea butter tevens uit een verzeepbaar deel wat bol staat van de hydraterende eigenschappen wat de boter tot een natuurlijke vochtinbrenger maakt. Een vochtinbrenger die helpt de buitenste beschermlaag van de huid intact te houden om zo vochtverlies door verdamping te voorkomen. De essentiële vitamines zorgen tevens voor een verbetering van de elasticiteit en bescherming tegen uitdroging. En het lijkt erop dat deze dorstlesser zelfs mijn gortdroge scheenbenen (door mijn vriend ‘liefkozend’ schuurpapiertjes genoemd) weet te trotseren.

  1. SHEA BUTTER TEGEN STRIAE

  Striae of striemen zijn lijnvormige littekens die ontstaan wanneer het onderhuidse bindweefsel uit elkaar getrokken wordt door een snelle groei van de buik bij bijvoorbeeld een zwangerschap. Uit onderzoek is gebleken dat vitamine A en E striae helpen voorkomen en je voelt ‘m al aankomen; check, check, dubbelcheck. Overigens werkt het niet alleen bij het vervagen van littekens, maar tevens ter voorkoming van. Tip: Smeer de probleemzones dagelijks tweemaal in met deze lekkernij. Yes please!

  1. HELPT BIJ ZONNEVERBRANDING EN ALS AFTERSUN

  Shea butter bevat een lichte UV beschermingsfactor, welke wordt geschat zo tussen de SPF 0 en SPF 6. Echter ligt de SPF waarde niet officieel vast, wat maakt dat het als zonbescherming geen bijster hoge ogen gooit. Desondanks gaf het me laatst, toen ik door het bos liep en het winterzonnetje spontaan doorbrak, toch een gerust gevoel. Overigens maken de verzorgende en verzachtende eigenschappen de Sheaboter tot een prima keuze als after sun product.

  1. SHEA BOTER OP JE HAAR

  Ben je van plan je haar een kleurtje te geven? Gebruik Shea butter dan langs de haarlijn voordat je begint met kleuren en voorkom dat de vlekken op je hoofdhuid genadeloos verklappen dat die mahoniekleur helemaal niet zo ‘au naturel’ is als ie oogt. Daarnaast beschermt de Shea butter je haar tegen de hitte van de föhn, stimuleert het de haargroei en brengt het pluizig haar enigszins tot bedaren.

  1. FIJNE STRUCTUUR & GEBRUIKSGEMAK

  Op kamertemperatuur is het een vaste en brokkelige substantie, maar smelt zodra je je vingers over elkaar wrijf wat bijdraagt aan de gemakkelijke opname zonder een vettig laagje achter te laten op de huid. En inmiddels voorzie ik niet alleen mijn lichaam van deze romige boter, maar is mijn gezicht gedurende mijn nachtelijke schoonheidsslaapje tevens voorzien van deze Afrikaanse held uit een potje.

  1. MOOIE BASIS ZELFGEMAAKTE PRODUCTEN

  Na de eye-opener bij puntje 1 heb ik me  voorgenomen meer producten zelf te gaan maken wat me inmiddels een uitgebreide receptenlijst voor crèmes , balsems en body butters heeft opgeleverd. En wat blijkt? De veelzijdigheid en onder andere dikke textuur die smelt door de warmte van de huid en lippen, maakt Sheaboter tot een uitermate geschikt basisbestanddeel voor natuurlijke huidverzorging.

  Need I say more?

  Yup I’m hooked! Wat ik je nog wel even wil meegeven; kies voor een PURE variant, daarvoor is het product gewoon te mooi. En als je de boter koel en donker bewaard, gaat hij minimaal een jaar mee, wat hij overigens bij mij nooit haalt; want niet alleen geniet m’n huid inmiddels regelmatig van dit extreem lekkere botergoedje, ook bijten m’n tanden zich zo nu en dan eens lekker ongegeneerd vast in deze uitnodigende brokstukken. Guilty as charged ;)

  ENJOY en ik ben benieuwd naar jouw ervaring!

  6 comments
  by Natural Heroes on November 09, 2020

  Hoi Eveline!
  Je kunt Shea Butter bij ons in de webshop vinden: https://www.naturalheroes.nl/products/shea-butter. Hoop je vraag hiermee beantwoord te hebben!

  by Eveline on November 04, 2020

  Hey weet iemand van waar ik Sheaboter kan kopen voor mijn gezicht ? Want ik zie hier nergens dat je het kan bestellen .. wel bij een andere site maar ik vertrouw dat niet

  by Dien Tuk on September 16, 2020

  Orginele sheabutter hoeft niet in de koelkast het is heerlijk voor je hele body als je er een bodybutter van maakt ik gebruik et al jaren voor me hele lijf smorgens na het douchen en m’n huis is super zacht !

  by Sien on May 24, 2020

  Hey hey

  Ik vroeg mij af of sheabutter Mss negatief effect kan hebben op tattoos ? Na een accidentje met anti cellulitis gel en een tattoo ben ik toch Wat voorzichtiger met wat ik op m’n tattoos smeer ☺️

  by C.de Vries-Vlaskamp on October 08, 2018

  Graag zou ik meer willen weten over dat sheabutter. Ik heb een tubetje LXMI Crème duNII plus een tube LXMI Pure Nilotica Melt gekregen. Is dat nét zo goed als die butter?

  by Tami on December 21, 2017

  Moet de boter in de koelkast bewaard worden?

  LEAVE A COMMENT
  BACK TO TOP