"Wij geloven dat gezond en duurzaam leven makkelijk hoort te zijn."
030-2271998

Nieuwe natural hero: pure monoï de tahiti olie

by Hannah van der Horst on February 20, 2018

Monoi de tahiti olie

Daar is ze dan. Onze nieuwe Natural Hero...Monoï Olie de Tahiti!! We stellen haar uiteraard graag even aan je voor.  

Monoï Olie de Tahiti (spreek uit als Mah-noy) komt uit het exotische Frans-Polynesië en betekent letterlijk “heilige olie”. De olie wordt traditioneel gebruikt om pasgeboren babies mee in te smeren en Frans-Polynesische vrouwen gebruiken Monoï olie voor hun prachtige huid en haar. Dat is niet zo gek want Monoï olie ruikt heerlijk. De olie wordt gemaakt door middel van Enfleurage. Een techniek waarbij de Tiare Tahiti bloesem (een exotische gardenia) wordt geweekt in lokaal gewonnen kokosolie. Dit levert een lichte heerlijk geurende olie op met kalmerende en hydraterende eigenschappen.

Vrouwen in Frans-Polynesië gebruiken de olie om hun huid en haar te hydrateren en tegen bescherming van de zon. Deze traditie wordt al eeuwenlang doorgegeven van moeder op dochter.

Wij geven deze traditie dan ook graag verder door hier op Natural Heroes. Monoï olie de Tahiti verdient een plek tussen onze superhelden en dan is ook Frans-Polynesië ons niet te ver.   Deze heerlijke olie is vanaf nu tussen onze Natural Heroes te vinden.

1 comment
by sabina on March 19, 2016

oooooo ik heb de monoi olie binnen gekregen en wat ruikt het lekker geen woordde voor ,dankje wel

LEAVE A COMMENT
BACK TO TOP