"Wij geloven dat gezond en duurzaam leven makkelijk hoort te zijn."
030-2271998

Vraag en antwoord: is alle monoï olie gelijk geschapen?

by Hannah van der Horst on February 20, 2018

Monoi de tahiti olie

We krijgen regelmatig vragen over onze held Monoï de Tahiti Olie uit Frans-Polynesië. We geven er hier in deze blogpost graag antwoord op.

 

Is er een verschil tussen de verschillende Monoï oliën die verkrijgbaar zijn?

Er is inderdaad een verschil tussen de verschillende Monoï oliën. Het verschil zit hem in het percentage Monoï de Tahiti die in de olie aanwezig is. Op Natural Heroes verkopen wij 99% pure Monoi de Tahiti Olie (de overige 1% is natuurlijke vitamine E en dient als preservaat).  Andere oliën bevatten verschillende percentages van Monoï de Tahiti. Hoe lager het percentage, hoe minder Monoi de Tahiti de olie bevat, hoe goedkoper de olie is. Natural Heroes heeft op dit moment alleen de pure olie, want wij houden van 100% helden.

 

Wat houdt de Officiele Benaming van Oorsprong in?

Al eeuwenlang speelt Monoï de Tahiti Olie een belangrijke rol  in het leven van Frans-Polynesiërs. Tijdens rituelen, in de traditionele geneeskunde en als persoonlijke verzorging. Vandaag de dag wordt Monoi de Tahiti nog steeds beschouwd als een van de belangrijkste pijlers van de rijke Polynesische cultuur.

De bijzondere eigenschappen en unieke kwaliteiten van de olie zijn in 1992 door de Franse overheid erkend met de Officiele Benaming van Oorsprong. Deze benaming krijgen alleen de beste producten mee en staat garant voor superioriteit.  De Officiele Benaming van Oorsprong is ook een erkenning van de unieke lokale know-how in combinatie met de autenthieke kenmerken van de Frans-Polynesische bodem.

Er zijn strenge voorwaarden verbonden aan de Officiele Benaming van Oorsprong. Alleen olie die lokaal is gewonnen en volgens bepaalde regels is vervaardigd, mag de benaming dragen. Dit is te herkennen aan het logo met de bloem zoals wij dat op Natural Heroes bij onze Monoi de Tahiti Olie hebben geplaatst. Deze bloem is ook te vinden op ons etiket. Heeft jouw Monoï de Tahiti Olie dit keurmerk niet, dan heb je niet te maken met de echte held.

LEAVE A COMMENT
BACK TO TOP