"Wij geloven dat gezond en duurzaam leven makkelijk hoort te zijn."
030-2271998

Wat is het verschil tussen heldere castorolie en jamaicaanse castorolie?

by Hannah van der Horst on February 20, 2018

Castor olie

Wat is Jamaicaanse castorolie (ook bekend als Jamaican Black Castor Oil) en hoe verschilt het van heldere castorolie? Heeft Jamaicaanse wonderolie echt meer potentie?

Jamaicaanse castorolie wordt net als heldere castorolie gemaakt van de bonen van de Ricinus plant. Het verschil zit hem echter in de vervaardigingsmethode. Terwijl heldere castor olie wordt geperst uit de verse zaden van de Ricinus plant, worden de zaden eerst geroosterd en dan geperst om tot Jamaicaanse wonderolie te komen.

Dit lijkt misschien niet een al te groot verschil, maar dat is niet helemaal waar.  Het roosteren van de zaden zorgt voor een kleine hoeveelheid as. Door de as heeft de olie een hogere PH-waarde.  De hogere PH-waarde zorgt er op haar beurt weer voor dat de poriën van je huid en hoofdhuid niet verstoppen.

De hogere PH-waarde van de Jamaicaanse wonderolie zorgt er ook voor dat de olie beter door je haarschubben wordt opgenomen en dus beter zijn werk kan doen. Dat is net wat je haar nodig heeft op het moment dat het niet zo dik en lang is als je zou willen dat het was.

Verder is Jamaicaanse castor olie ook iets warmer dan zijn heldere variant. De olie is daardoor geschikter voor koudere weersomstandigheden die vaak gepaard gaan met hele droge lucht. Jamaicaanse wonderolie is daardoor veel beter als je last hebt van bijvoorbeeld een droge hoofdhuid en dun haar.

1 comment
by Maya on September 15, 2018

Hey very nice blog!

Maglie Psg

LEAVE A COMMENT
BACK TO TOP