030-2271998
"Wij geloven dat gezond & duurzaam leven makkelijk en leuk hoort te zijn."
Baobab Olie (Koudgeperst) Natural Heroes 30 ml
Baobab Olie (Koudgeperst) Natural Heroes 100 ml
Baobab Olie (Koudgeperst) Natural Heroes

Baobab Olie (Koudgeperst)


  • Waardevol ingrediënt om te te voegen aan DIY gezichtscrèmes
  • Rijk aan antioxidanten, proteïne en vetzuren
  • Verzorgt, verzacht en hydrateert een chronisch droge huid
  • 100% Natuurlijk


7.95

Waarom is Baobab Olie zo goed?

Baobab Olie wordt gemaakt van het zaad van de Baobab vrucht. Deze zaden bevatten heel wat proteïne en ontzettend veel vetzuren zoals omega-3 (Alfa-linoleenzuur), omega-6 (Gamma-linoleenzuur) omega-9 (Oliezuur). Deze exotische olie wordt door haar zuiverende werking ingezet bij verschillende huidklachten. Deze olie is dus erg goed tegen een droge, kriebelende of beschadigde huid, maar werkt ook fantastisch bij de behandeling van bijvoorbeeld zwangerschapsstrepen (striae) en littekens

Deze olie bevat ook bijzonder veel antioxidanten die de huid elastisch maken en helpen een droge huid intens te verzorgen. Bovendien hydrateert Baobab olie de huid en haar bijzonder goed. De huid is in staat deze goudkleurige olie snel op te nemen, onder andere hierdoor is deze olie erg fijn in gebruik. Daarnaast bevat het een hoog gehalte aan vitamine A, D, E en F. Deze vitamines zijn ontzettend goed voor ons lichaam. Zo helpt vitamine A bij het reguleren van de ontwikkeling van de celdifferentiatie, wat de basis van een gezonde celvernieuwing vormt.

Hoe wordt Baobab Olie gemaakt?

Baobab olie wordt gemaakt van de vruchten van de Baobabboom die voornamelijk voorkomt in Afrika. De boom staat bekend om zijn typische dikke stam met een omtrek van soms wel tien meter. De vruchten van de Baobabboom zijn hetzelfde formaat als een kokosnoot. Je kunt deze vruchten ook eten, apen zijn er in ieder geval dol op!

De zaden komen van de Baobab vrucht en worden na het verzamelen grondig gewassen door de lokale bevolking. Daarna worden harde zaden koudgeperst. Bij een koude persing komt de temperatuur niet boven de 30 graden zodat alle voedzame stoffen van de zaden bewaard blijven. Tijdens het persen wordt de olie als het ware uit de zaden geperst. Daarna wordt deze nog gefilterd en dan is de olie klaar voor gebruik. Er wordt verder dus niet toegevoegd aan de Baobab Olie.

Zo gebruik je het

Je hebt vaak maar enkele druppels Baobab olie nodig om je huid en haar een goede verzorging te geven. Hierdoor kun je heel lang doen met een klein flesje waardoor ze in vergelijking met andere oliën of crèmes behoorlijk voordelig.

Het heeft een lichte nootachtige geur en je kunt de olie prima gebruiken als natuurlijke moisturizer. Je kunt de olie het beste dagelijks aanbrengen op een vochtige huid, bijvoorbeeld na het douchen. Deze goudkleurige olie is ook inzetbaar bij aromatherapie massages.

Wil je het gebruiken voor je haar? Dan laat je de olie even intrekken in je haar en was je het er daarna uit met shampoo.

 

Ingrediënten
Baobab Olie
INCI
Adansonia Digitata Seed Oil
Gebruiksaanwijzing
Breng de olie aan op je handen/vingertoppen en masseer het zachjes in de (hoofd)huid of haarpunten.
Grondstof
Substantie Olie
Afkomst Oost- en West Afrika
Consistentie Gebruikelijke olie consistentie
Kleur Lichtgeel tot oranje
Geur
Oplosbaar in Olie|Alcohol
EWG score
Eigenschappen
100% natuurlijk
Vegetarisch
Vegan
Proefdiervrij
Biologisch -
Vrij van alcohol
Vrij van (synthetisch) parfum
Vrij van conserveringsmiddelen
Vrij van ftalaten, parabenen, minerale oliën, nano-deeltjes, SLS, triclosan, talc, siliconen, aluminium, Bisfenolen (BPA), PEG's, DEA, TEA, MEA
Houdbaarheid 12 maanden

Customer Reviews

Based on 4 reviews
100%
(4)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
K
K.K.
Baobab olie

Good quality. Soft oil. I like it.

I
I.v.&.E.

Bevalt goed.

G
G.D.T.
super olie

Dit is pure baobab olie! Niet vermengd met andere olie.

J
J.
A Must Have

Héérlijk Haar & Huid Olie!

Van Instagram


TERUG NAAR BOVEN
Koop [Q] en betaal [E] p/s ([D]% korting)
Bespaar:diff!
Koop meer en bespaar | Ook leuk als cadeau!
Staffelkortingen