Abrikozenpit Olie

  • Rijk aan vitamine A en E die de huid intens voeden
  • Geschikt voor dagelijks gebruik voor elk elk huidtype
  • Olie wordt snel opgenomen door de huid en laat deze soepel en zacht achter
  • Verbetert de stevigheid en elasticiteit van je huid

100 ml100 ml
300 ml300 ml
€4.45

Waarom is Abrikozenpit olie zo goed?

We hebben allemaal wel eens z'n heerlijk sappige abrikoos gegeten, maar in olievorm heeft de welbekende abrikoos een fantastische werking. Zo werkt deze olie fantastisch tegen een droge huid en versterkt het ons bindweefsel waardoor je huid er strakker uitziet.

Abrikozenpit olie bestaat voornamelijk uit onverzadigde vetzuren, waaronder oleïnezuur (60%) en linolzuur (30%). Linolzuur is een essentieel vetzuur: je lichaam heeft het nodig, maar maakt het niet zelf aan. Dat is natuurlijk niet zo handig, want linolzuur gaat onder andere een schilferige en uitgedroogde huid tegen. Daarom halen veel mensen linolzuur het uit voeding, maar je kunt ook Abrikozenpit olie direct op de huid aanbrengen.

Daarnaast bevat Abrikozenpit olie Vitamine A, C, E en K die allemaal hun eigen voordelen met zich meebrengen. Zo zorgt vitamine E voor een anti-aging effect waarmee je je huid jong houdt en vitamine K vermindert de donkere kringen rond je ogen.

Hoe wordt het gemaakt?

Abrikozenpit olie wordt geperst uit de pitten van abrikozen en komt oorspronkelijk uit Armenië. De botanische naam is daar dan ook naar vernoemd: Prunus Armeniaca. Tegenwoordig wordt Abrikozenpit olie ontzettend veel rond het Middellandse zee gebied gemaakt, met name in Spanje en Turkije.

Zo gebruik je het:

Voor optimale hydratatie smeer je je lichaam in met Abrikozenpit olie net na het douchen of verdeel wat druppeltjes over je gezicht na reiniging. Je huid houdt met behulp van de olie zo het meest vocht vast voor een heerlijk zachte en verzorgde huid.

Voor haar en hoofdhuid kun je het best onder de douche een beetje olie in je hoofdhuid masseren en op je haarpunten aanbrengen en vervolgens je haar wassen met shampoo zoals je gewend bent.

Gezien Abrikozenpit olie geen intense nootachtige geur heeft een een redelijk subtiele kleur is het ideaal om te gebruiken als make-up remover. Smeer simpelweg wat olie op een wattenschijfje en veeg deze waar op de plekken waar het nodig is.

Ook te gebruiken bij jonge kinderen!

Abrikozenpit olie bewaar je in een afgesloten kastje en is ongeveer één jaar houdbaar. Als je de olie niet regelmatig gebruikt kun je hem beter in de koelkast bewaren, zo is hij net iets langer houdbaar.

Customer Reviews

Based on 2 reviews
100%
(2)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
F
F.F.
Een stralende zachte huid

De olie trekt heerlijk in je huid. Een aanrader voor je gehele velletje!

I
I.
Heerlijke olie

Lichte olie, ideaal voor mijn gevoelige huid. Ik gebruik deze ‘s morgens en ‘s avonds op mijn gezicht. Voor de zeer droge huid vind ik ze zelf iets te weinig hydraterend. Ik zou ze voor mezelf alleszins zeker opnieuw aankopen.