"Wij geloven dat gezond en duurzaam leven makkelijk hoort te zijn."
030-2271998

Welke natuurlijke helden zijn specifiek geschikt voor de mannelijke gezichtshuid?

door Linda Riepe op October 22, 2020

Wij krijgen af en toe de vraag van onze mannelijke klanten of onze producten ook geschikt zijn voor de mannenhuid. Wij proberen zo neutraal mogelijk te communiceren over het gebruik van onze producten, want deze zijn geschikt voor iedereen! Graag wijden we toch een blog aan het gebruik van onze producten in combinatie met een mannelijke huid. Want de mannelijke huid, verschilt van de vrouwenhuid en vraagt ook om verzorging op maat. Door de vragen die wij hierover krijgen, ontstond de inspiratie voor deze blog!

Vergeet niet dat elke huid anders is en anders kan reageren op alle producten! We denken graag met je mee, dus neem vooral contact met ons op als je vragen hebt.

Verschil tussen mannen- en vrouwenhuid

De huid van mannen, heeft een andere samenstelling als die van vrouwen. Dit komt mede door de hormonen. Testosteron zorgt voor een andere huidstructuur bij mannen. De huid is over het algemeen wat dikker en vetter. De huid van een vrouw wordt op latere leeftijd sneller slap bijvoorbeeld. Dus kun je je voorstellen dat het om een andere verzorging vraagt.


Ook scheren heren zich regelmatig op de gezichtshuid. Deze heeft dus bijna dagelijks wel wat te verduren. Hierdoor kan de huid wat gevoeliger worden en sneller reageren op invloeden van buitenaf. Vergeet niet, dat de kwaliteit van het scheerapparaat of scheermes ook invloed kan hebben op de huid. Een bot mes kan bijvoorbeeld voor een reactie zorgen van de huid.

Verzorging

Graag delen we een routine voor het verzorgen van het gezicht met je. Deze is voor zowel mannen als vrouwen, maar natuurlijk speciaal gericht op de structuur van de huid van mannen. Nogmaals, bepaal ook zelf eerst watvoor huid je hebt en aan de hand daarvan kun je nog gerichter de juiste producten erbij zoeken. Zoeken inderdaad, want het is een zoektocht naar welke het beste passen bij jou.

Gezicht reinigen

Product: Aleppo Zeep 40% Laurierbesolie
Aleppo zeep wordt van olijfolie gemaakt en wordt hier laurierbesolie aan toegevoegd. Je kunt de zeep gebruiken om je gezicht te reinigen, maar ook jouw lichaam.

Gebruik: Elke ochtend en/of avond kun je je gezicht reinigen met deze zeep. Maak de zeep nat totdat het gaat schuimen op je handen. Breng het aan op het gezicht en masseer de huid. Verwijder het schuim met een re-usable Face Wipe en spoel deze daarna uit onder de kraan. Ook deze wipes kun je zo nu en dan reinigen met bijvoorbeeld Castille Zeep.
Let op: net als andere zepen, kunnen deze zepen de huid nog weleens uitdrogen. Je kunt dan de frequentie van het gebruik aanpassen.

Tonen

Product: Witch Hazel voor een vette huid, Kamillewater voor een droge of normale huid.

Witch Hazel verkleint de poriën en maakt je huid lekker zacht. Het wordt gemaakt van de bloemen van de Toverhazelaar (Witch Hazel). Kamillewater heeft een verzorgende, kalmerende werking en blijft over na het maken van Kamille Essentiële Olie, door middel van de stoomdestillatie van Kamille (Chamaemelum nobile).

Gebruik: Besprenkel een re-usable Make-up Pad met de toner en breng aan op jouw gereinigde gezicht. Laat het even intrekken en je kunt door naar de volgende stap. Ook kun je de toner over jouw gezicht sprayen.

Hydrateren

Product: Squalaan Olie


Squalaan Olie wordt op dit moment veel gebruikt, omdat het goed intrekt en een herstellende werking heeft. Het behoudt de elasticiteit van de huid. Squaleen wordt uit olijven gehaald, dit wordt gehydrogeneerd en zo ontstaat er Squalaan. Geschikt om te gebruiken na het scheren om de huid te kalmeren.

Gebruik: Masseer enkele druppels van de olie in op jouw gezicht. Dit kan na het reinigen en tonen, als alternatief voor jouw dag- of nachtcrème.

Verzorging baard

Product: Jojoba Olie en DIY Baardolie

Jojoba Olie heeft een unieke samenstelling die lijkt op lichaamseigen talg en zuivert de huid. Jojoba olie wordt gemaakt van de zaden van de Jojoba struik. Het heeft een verzorgende werking op het haar en de hoofdhuid en kan zelfs de haargroei stimuleren, omdat het zorgt voor een betere oplossing van talg die de haarzakjes blokkeren.


DIY Baardolie

Met dit pakket kun je ook jouw eigen baardolie maken. Je blendt verschillende oliën met elkaar en zorgt voor een mix die jouw baard verzorgt en mooi laat glanzen. Op de productpagina tref je meer informatie hierover.

Mocht je in het bezit zijn van een baard, dan zul je een baardolie misschien ook wel willen meenemen in je routine. Hoe vaak je dit doet, ligt ook aan jouw eigen voorkeur, huidtype, etc.

Gebruik: Breng na het reinigen van de huid, enkele druppels olie aan op de handen en masseer je baard ermee in. Makkelijk toch? Je kunt het dagelijks gebruiken, maar ook om de paar dagen. Het ligt eraan wat je zelf prettig vindt en waar jouw baard het gelukkigst van wordt!

Tot zo ver onze tips over onze producten die je als man kunt gebruiken. We horen het graag als jij toevoegingen hebt aan dit lijstje met Natural Heroes! Laat dan hieronder een reactie achter.

1 reactie
door Jamesnop op November 04, 2020

Хотите купить дешевые авмабилеты?

По указанной ссылки туту ру авиабилеты официальный сайт можно купить очень дешевые билеты на самолет, С хорошей скидкой.

REAGEREN
TERUG NAAR BOVEN