Verzending gratis va. €35,-

★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews

Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Verzending gratis va. €35,-
★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews
Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis
Blog
Waarom kiezen voor natuurlijke cosmetica

Waarom kiezen voor natuurlijke producten?

De switch

Je wordt wakker, wast je haar met een shampoo waar je zo aan gewend bent. Je hebt nog 5 flessen staan, want ze waren in de aanbieding. En je moet tegenwoordig wel elke dag je haar wassen want anders wordt het zo snel vet en pluizig.

Je smeert je gezicht in met een crème uit een grote pot, je stopt een extra verpakking in je handtas want je weet dat je later op de dag nog wat nodig gaat hebben.

De pot past net niet in je tasje.. hè shit, had ik maar een kleiner potje... Wacht eens even... Waarom heb ik zoveel plastic verpakkingen staan, en werkt het eigenlijk wel?

Moet ik niet eens iets anders proberen? Ik zie helemaal geen verbetering in mijn haar en huid. Je kijkt op de ingrediëntenlijst achterop de fles en ziet staan: Aqua, Alcohol en een mega lange lijst aan andere ingrediënten die je niet kunt uitspreken.

Je voelt de sterke behoefte om alles meteen in de prullenbak te smijten en vanmiddag weer naar de drogist te gaan op zoek naar iets anders. Maar waar gaat dat afval dan heen? En waarom zit het eigenlijk in zulke grote flessen en potten?

Je word helemaal gek van al die gedachtes en besluit alles achter te laten en even helemaal niks te doen.

Maar het heeft iets in je wakker gemaakt, er moét iets veranderen!

Wat een waste

De behoefte aan duurzaamheid en natuurlijke producten snappen wij maar al te goed. Grootverbruik van verzorgingsproducten heeft nou eenmaal effect op de natuur, dit is gewoon niet te ontkennen!

Het hoofdingrediënt van de meeste reguliere verzorgingsproducten is 'Aqua'; juist ja! Water! Onmisbaar voor een gezond leven, maar ook essentieel bij het gebruik van synthetische stoffen die onverdund gevaarlijk zijn voor de consument.

Een grote hoeveelheid water zorgt ook voor veel volume en dus een grote verpakking. Daarnaast, water is een broeinest voor micro-organismen die zich makkelijk kunnen vermenigvuldigen. De grote fles heeft dan ook genoeg ruimte om een hele lijst aan conserveermiddelen te vermelden die nodig zijn om dit te voorkomen.

Een oplossing voor dit probleem zou dus zijn: geen synthetische stoffen meer in cosmetica en het vers maken van je eigen producten. YES!

Waarom kiezen voor natuurlijke grondstoffen?

  • Je weet precies wat je op je huid en haar smeert en kiest voor pure eigenschappen van de grondstof.

  • Je maakt gebruik van een 6000 jaar oude natuurlijke wijsheid die is beïnvloed door Ayurveda, Chinese kruidengeneeskunde, oude Egyptische kruiden kennis, aromatherapie, kruidenkunde van de Indianen, Europese volksverhalen en een arsenaal aan kennis van oude en hedendaagse kruidkundigen en fytotherapeuten.

  • Het is natuurlijk "natuurlijk", oftewel het komt direct uit de natuur zonder dat er synthetische toevoegingen aan zitten. Dit is overigens niet te verwarren met chemisch! Planten bevatten bijvoorbeeld duizenden chemische samenstellingen. Om de juiste extracten uit de botanische ingrediënten te halen is een chemisch proces nodig, dit kan zoiets simpels zijn als het ingrediënt verhitten of koud persen. Daarnaast is in feite alles om ons heen chemisch, wij zijn chemie, en daaronder vallen zowel synthetische als natuurlijke stoffen.

  • Je draagt bij aan bewustwording over wat onze planeet allemaal te bieden én nodig heeft. Je brengt de natuur een stapje dichter bij de mens.

  • De werking van de natuurlijke stoffen zijn in veel gevallen net zo effectief als de synthetische varianten. In sommige gevallen is het zelfs beter, omdat je bij synthetische stoffen vaak met een isolaat te maken hebt, terwijl bij de natuurversie het hele spectrum aan chemische stoffen aanwezig zijn, waardoor de stof in veel gevallen "holistischer" in of op je lichaam te werk gaat.

Dit wil overigens niet zeggen dat synthetische ingredienten per definitie allemaal slecht zijn en natuurljke ingredienten per definitie allemaal goed. Natuurlijk kan verschillende betekenissen hebben. Het gaat om een stukje bewustwording, nieuwsgierigheid en verantwoordelijkheid die je kan pakken in de switch naar natuurlijke keuzes.

Are you ready for the switch?

Kijk dan alvast bij onze andere blogs voor leuke tips en informatie om jou journey te beginnen.

Auteur: Malou Hofmann

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte van voordeel, (win)acties en aanbevelingen blijven? Zo loop je nooit iets mis! Niet irritant vaak, beloofd.

Je kunt je op ieder moment afmelden.

Botanical drawing of a plant