Verzending gratis va. €35,-

★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews

Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Verzending gratis va. €35,-
★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews
Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis
Blog
Verzorgingsproducten voor de rijpere huid

Verzorgingsproducten voor de rijpere huid

'Elke huid is anders'. Dat is echt zo! Wij van Natural Heroes geven graag uitvoerig informatie over de producten en denken mee over welke producten bij jouw huid passen als je contact met ons opneemt. We geven daarbij wel aan, dat we op afstand geen 'perfect' advies kunnen geven en elke huid ook anders reageert op producten. Dat neemt niet weg, dat de eigenschappen van producten bij de verschillende types huid passen. Zo ook bij de 'rijpere' huid. Graag geven we in deze blog informatie over de producten die over het algemeen extra geschikt zijn voor deze huid!

Wat verstaan we eigenlijk onder een 'rijpere huid'?

Naarmate de jaren verstrijken, kan de huid minder elastisch worden. Hoe snel dit gebeurt, ligt aan verschillende factoren. 'Wat je eet, ben je' en zijn er ook bepalende factoren zoals hormonen, stress, genen, invloeden van buitenaf en ook de verzorging van je huid. Rimpels en fijne lijntjes kunnen zichtbaar worden. En kan je huid droger gaan aanvoelen. Ook kan het slapper aanvoelen en kunnen er pigmentvlekjes tevoorschijn komen.

Welke producten zou je kunnen gebruiken?


Rozenbottel olie staat bekend onder de Engelse naam rosehip olie en wordt veel gebruikt om de sterke anti-huidverouderende eigenschappen. Met name het hoge gehalte aan vitamine A en vetzuren helpen de huid te ondersteunen en de huidstructuur te verbeteren. Fijne lijntjes vervagen. Ook littekens en striae kunnen worden verzacht door regelmatig Rozenbottel Olie te smeren.

De sterke antioxiderende werking van de vetzuren helpen mee om de huid te herstellen en deze volop te hydrateren. Rozenbottel Olie is dus een prima olie om de droge huid op een natuurlijke manier te behandelen en is zeer geschikt voor de rijpere huid!

Gebruik: Je kunt de Rozenbottel Olie als alternatief voor je dag- en/of nachtcrème gebruiken, na het reinigen (en wellicht tonen) van de huid. Masseer enkele druppels olie in op je gezicht.


Onze Squalaan wordt gewonnen uit olijven. Squalaan komt van nature voor in ons lichaam. Menselijk talg bestaat voor maar liefst 13% uit squalaan. We maken het aan via onze haren, nagels en huid, maar rond je 25ste maak je steeds minder squalaan aan. En dat is zonde, want het is supergoed voor je! Deze olie hydrateert de huid intens zonder dat deze achteraf vettig aanvoelt. Daarnaast voelt je huid zijdezacht en glad aan. Squalaan kan onze huid beschermen tegen vrije radicalen en droogheid. Perfect om gezichtsveroudering tegen te gaan!

Gebruik: Ook Squalaan Olie kun je als alternatief voor je dag- en/of nachtcrème gebruiken, na het reinigen (en wellicht tonen) van de huid. Masseer enkele druppels olie in op je gezicht.


De Cactusvijgplant (Ficus Indica), ook wel prickly pear genaamd, behoort tot de familie van de cactussen. Cactusvijgolie is een zeldzame olie die rijk is aan onverzadigde vetzuren, vitamine E en mineralen. Het wordt gewonnen uit de vrucht van de cactusvijgplant en wordt geprezen om het tegengaan van zichtbare tekenen van veroudering. De olie beschermt tegen de schade van vrije radicalen en stimuleert celvernieuwing. Het heeft een voedende, hydraterende en verstevigende werking. Cactusvijgolie verbetert de textuur van je huid en beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering.

Gebruik: Gebruik het als alternatief voor je dag- en/of nachtcrème en verdeel enkele druppels over jouw gezicht met ronddraaiende bewegingen. Het is ook zeer geschikt als oogserum en kan donkere kringen verminderen.

Duindoorn olie is een oranjegele olie die wordt verkregen uit de bes van de duindoorn struik. De duindoorn struik groeit voornamelijk in zonnige, droge gebieden. Duindoorn olie is een heerlijke, verwarmende olie die rijk is aan onverzadigde vetzuren, vitamine E en carotenoïden. De carotenoïden geven de mooie oranje kleur en vormen samen met vitamine E de bron van antioxidanten in deze olie. De olie ondersteunt je huid en stimuleert de celvernieuwing. Ook is duindoorn olie heerlijk in de winter bij een droge huid en hydrateert het intensief.

Gebruik: Meng 1 druppel olie (i.v.m. de kleur) met jouw verzorgende crème of olie. Dit breng je dan aan op jouw gezicht.

Dit zijn de producten die wij altijd naar voren brengen wanneer er vragen binnen komen voor de rijpere huid. Natuurlijk kun je ook prima andere oliën uit het assortiment gebruiken, omdat deze misschien beter bij je passen. Maar misschien heb je wat aan deze tips.

We horen het graag als je nog toevoegingen hebt uit eigen ervaring! Dit kun je in een reactie hieronder plaatsen.

Auteur: Linda Riepe

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte van voordeel, (win)acties en aanbevelingen blijven? Zo loop je nooit iets mis! Niet irritant vaak, beloofd.

Je kunt je op ieder moment afmelden.

Botanical drawing of a plant