"Wij geloven dat gezond en duurzaam leven makkelijk hoort te zijn."
030-2271998

Verzorgingsproducten voor de rijpere huid

door Linda Riepe op November 10, 2020

(Prickly Pear/Cactusvijg)

'Elke huid is anders'. Dat is echt zo! Wij van Natural Heroes geven graag uitvoerig informatie over de producten en denken mee over welke producten bij jouw huid passen als je contact met ons opneemt. We geven daarbij wel aan, dat we op afstand geen 'perfect' advies kunnen geven en elke huid ook anders reageert op producten. Dat neemt niet weg, dat de eigenschappen van producten bij de verschillende types huid passen. Zo ook bij de 'rijpere' huid. Graag geven we in deze blog informatie over de producten die over het algemeen extra geschikt zijn voor deze huid!

Wat verstaan we eigenlijk onder een 'rijpere huid'?

Naarmate de jaren verstrijken, kan de huid minder elastisch worden. Hoe snel dit gebeurt, ligt aan verschillende factoren. 'Wat je eet, ben je' en zijn er ook bepalende factoren zoals hormonen, stress, genen, invloeden van buitenaf en ook de verzorging van je huid. Rimpels en fijne lijntjes kunnen zichtbaar worden. En kan je huid droger gaan aanvoelen. Ook kan het slapper aanvoelen en kunnen er pigmentvlekjes tevoorschijn komen.

Welke producten zou je kunnen gebruiken?

(Rozenbottel Olie (Biologisch & Koudgeperst) (Bekijk)
Rozenbottel olie staat bekend onder de Engelse naam rosehip olie en wordt veel gebruikt om de sterke anti-huidverouderende eigenschappen. Met name het hoge gehalte aan vitamine A en vetzuren helpen de huid te ondersteunen en de huidstructuur te verbeteren. Fijne lijntjes vervagen. Ook littekens en striae kunnen worden verzacht door regelmatig Rozenbottel Olie te smeren.

De sterke antioxiderende werking van de vetzuren helpen mee om de huid te herstellen en deze volop te hydrateren. Rozenbottel Olie is dus een prima olie om de droge huid op een natuurlijke manier te behandelen en is zeer geschikt voor de rijpere huid!

Gebruik: Je kunt de Rozenbottel Olie als alternatief voor je dag- en/of nachtcrème gebruiken, na het reinigen (en wellicht tonen) van de huid. Masseer enkele druppels olie in op je gezicht.

(Rozenbottel)

Squalaan Olie (Bekijk)
Onze Squalaan wordt gewonnen uit olijven. Squalaan komt van nature voor in ons lichaam. Menselijk talg bestaat voor maar liefst 13% uit squalaan. We maken het aan via onze haren, nagels en huid, maar rond je 25ste maak je steeds minder squalaan aan. En dat is zonde, want het is supergoed voor je! Deze olie hydrateert de huid intens zonder dat deze achteraf vettig aanvoelt. Daarnaast voelt je huid zijdezacht en glad aan. Squalaan kan onze huid beschermen tegen vrije radicalen en droogheid. Perfect om gezichtsveroudering tegen te gaan!

Gebruik: Ook Squalaan Olie kun je als alternatief voor je dag- en/of nachtcrème gebruiken, na het reinigen (en wellicht tonen) van de huid. Masseer enkele druppels olie in op je gezicht.

Pure Cactusvijgolie (Koudgeperst) (Bekijk)
De Cactusvijgplant (Ficus Indica), ook wel prickly pear genaamd, behoort tot de familie van de cactussen. Cactusvijgolie is een zeldzame olie die rijk is aan onverzadigde vetzuren, vitamine E en mineralen. Het wordt gewonnen uit de vrucht van de cactusvijgplant en wordt geprezen om het tegengaan van zichtbare tekenen van veroudering. De olie beschermt tegen de schade van vrije radicalen en stimuleert celvernieuwing. Het heeft een voedende, hydraterende en verstevigende werking. Cactusvijgolie verbetert de textuur van je huid en beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering.

Gebruik: Gebruik het als alternatief voor je dag- en/of nachtcrème en verdeel enkele druppels over jouw gezicht met ronddraaiende bewegingen. Het is ook zeer geschikt als oogserum en kan donkere kringen verminderen.

Duindoornolie, Koudgeperst (Sea Buckthorn) (Bekijk)

Duindoorn olie is een oranjegele olie die wordt verkregen uit de bes van de duindoorn struik. De duindoorn struik groeit voornamelijk in zonnige, droge gebieden. Duindoorn olie is een heerlijke, verwarmende olie die rijk is aan onverzadigde vetzuren, vitamine E en carotenoïden. De carotenoïden geven de mooie oranje kleur en vormen samen met vitamine E de bron van antioxidanten in deze olie. De olie ondersteunt je huid en stimuleert de celvernieuwing. Ook is duindoorn olie heerlijk in de winter bij een droge huid en hydrateert het intensief.

Gebruik: Meng 1 druppel olie (i.v.m. de kleur) met jouw verzorgende crème of olie. Dit breng je dan aan op jouw gezicht. 

Dit zijn de producten die wij altijd naar voren brengen wanneer er vragen binnen komen voor de rijpere huid. Natuurlijk kun je ook prima andere oliën uit het assortiment gebruiken, omdat deze misschien beter bij je passen. Maar misschien heb je wat aan deze tips.

We horen het graag als je nog toevoegingen hebt uit eigen ervaring! Dit kun je in een reactie hieronder plaatsen.

4 reacties
door Marleen op September 15, 2021

Ik gebruik de kalahari meloenzaadolie als dag- en nachtcreme. Werkt goed, mijn huid ziet er rustiger uit en het lijkt zelfs de couperose wat te verzachten.

door Natural Heroes op January 04, 2021

Hoi Elsa,

We hebben helaas geen kant-en-klare combinatie van deze oliën. Je zou kunnen kijken welke je het meeste aanspreekt en er 1 als basis kiezen. Hieraan kun je enkele druppels van een andere olie toevoegen die je goed vindt passen bij jouw huid. Dan heb je een eigen serum. Het is vaak even zoeken naar de doseringen, want elke huid is anders. Misschien heb je iets aan deze tip!

door elsa coert op January 04, 2021

De bovengenoemde oliën zijn dus allemaal op zich voedend, zeker voor een oudere huid.
Heeft u wellicht ook een combinatie van deze oliën, zodat een voedend extract bestaat dat en hydrateert, voedend is en vitamine A bevat?

door Susan op November 23, 2020

Goedemorgen,
Ik heb 2 weken geleden mijn eerste pakketje besteld en ik ben gek op de jojobaolie.
Ik ben al een stuk ouder en ik wordt een stuk wijzer door goede producten te gaan gebruiken.Ik wil graag snel klaar zijn s’avonds met mijn gezicht schoonmaken dus doe ik olijvenzeep met een paar druppels jojobaolie wekt heel goed en snel.Heeft u nog advies voor een oudere gezichtshuid om te reinigen en verzorgen.En wat kan ik het beste gebruiken voor onder de douche(erg droge huid)…..huid jeukt na douchen en moet ik altijd snel insmeren met crème. Alvast heel erg bedankt…mevr.s.warnas

REAGEREN
TERUG NAAR BOVEN