Verzending gratis va. €35,-

★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews

Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Verzending gratis va. €35,-
★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews
Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis
Blog
Postpartum hoe pamper je jezelf na de bevalling

Postpartum: Hoe pamper je jezelf na de bevalling?

Lieve ladies, deze is voor jullie!

9 maanden een wondertje mogen dragen en natuurlijk intens dankbaar dat het jullie gegeven is. Zoveel fijne momenten, maar ook zware. Want laten we eerlijk zijn, naast het grote geluk, voel je je lichaam misschien meer dan ooit! Lichaamsdelen groeien en krijgen vorm. Pijn op plekken waar je het nooit had. Wellicht enige ongemakken en dan heb ik het nog niet over de hormonale 'feestjes'...

Graag deel ik met jullie mijn tips waar ik veel aan heb tijdens deze bijzondere fase in mijn leven:

Postpartum ('na de bevalling').

Natuurlijk is elke persoon anders en heeft iedereen haar eigen ervaring. Maar één ding hebben we allemaal gemeen: een zwangerschap en bevalling hebben (tijdelijk) een impact op ons lichaam en geest. Het wordt niet voor niets vergeleken met twee (of drie) marathons!

In deze blog vind je mijn tips om jezelf tijdens het herstel te verzorgen. In de korte momentjes die je voor jezelf vindt, tussen het voeden en verschonen door.

Vergeet ook niet jouw mooie lichaam de tijd te geven om te herstellen. Tijd heelt. Helemaal in dit geval! We vergeten dit snel door de nieuwe orde van de dag maar dit is zeer belangrijk. Mijn motto is:

Een happy mommy is een happy baby!

Met welke producten kun je extra lief voor jezelf zijn? Ik heb er een aantal onder elkaar gezet voor je. Producten waar je lichaam blij van wordt en waardoor jij weer een stapje dichter bij jouw 'oude' lichaam komt, die in een nieuw jasje zit! Voor mij zijn dit kleine cadeautjes die echt een bijdrage leveren aan deze 'journey'!

Jouw lichaam, jouw 'tempel'

Ons lichaam heeft flink wat flexibiliteit van onze huid gevraagd. Niet alleen je buik is uitgerekt door het verzorgen van kost en inwoning voor je kindje, maar ook je borsten, je bovenbenen en heupen. Ze kunnen allemáál wat extra hydratering gebruiken!

Zelf gebruik ik de geweldige Shea Nilotica. Na het douchen, zorgt deze Natural Hero ervoor dat mijn huidje lekker zacht aanvoelt. De geur vind ik zeer prettig en het trekt lekker snel in. Ook smeer ik mijn kleintje ermee in na zijn badje: vooral als hij last heeft van droge plekjes! Dit is meteen een fijn momentje met hem samen.

Hieronder wat meer informatie over dit goud in een potje!

/

Shea stimuleert onder andere de celvernieuwing van je huid, waardoor de bijgekomen oneffenheden aangepakt worden. Het verschil tussen Shea Butter en Shea Nilotica is, dat de Shea Butter gemaakt wordt in West-Afrika en de Shea Nilotica in Oost-Afrika. De Shea Butter heeft een andere geur, omdat de noten gekookt worden. Hierdoor komt er meer aroma vrij en wordt het soms ervaren als een rokerige geur. De noten voor de Shea Nilotica worden koudgeperst, waardoor er minder geur vrij komt.

Gebruik

Houd je ook van body butter net als ik? Dan is de Shea Butter of Shea Nilotica heerlijk om je mee in te smeren na het douchen. Doe het vlug als je kleintje je weer roept of neem rustig de tijd om je even lekker in te smeren.

Een lekkere olie

Het bindweefsel in je lichaam is van nature flexibel en rekt over het algemeen mee als je het goed 'verzorgt'. Spanning en stress, kunnen ervoor zorgen dat er knoopjes of verklevingen ontstaan, je spieren stijf aanvoelen en je minder soepel kunt bewegen. Deze knoopjes blokkeren de doorbloeding en zorgen voor pijn en oneffenheden.

Ik heb niet al mijn yogaroutines, workouts of wandelrondjes uit kunnen voeren tijdens mijn zwangerschap. Jij wel?!

Nu ik de bevalling achter de rug heb, wil ik het bindweefsel weer soepel maken én houden. Met een olie geef ik mijn tummy, mijn bovenbenen en armen een fijne (snelle) massage en verzorg ik meteen mijn huidje ermee!

Mocht je nu specifieke klachten hebben waarbij je onder behandeling van een fysiotherapeut staat of andere klachten waarbij dit niet prettig aanvoelt, overleg dan eerst even met jouw behandelaar voordat je dit toepast.

Welke oliën gebruik ik?

Deze olie richt zich specifiek op 'diepe' verzorging, precies wat onze huidlagen nodig hebben. Het heeft daarnaast een voedende en reinigende werking. Sesamzaadolie wordt gemaakt van... Sesamzaad! De Sesamzaadjes worden koudgeperst en zo wordt de olie verkregen.


Jojoba Olie is een veelzijdige olie, of beter gezegd: een vloeibare was (want dat is het officieel!). Heerlijk voor een massage, want het laat geen vette laag achter. Maar ook zuivert het de huid en brengt het deze weer in balans.


Gebruik

Breng enkele druppels olie aan op je handen en masseer het met stevige bewegingen in op de plek die je aandacht wilt geven. Wees niet te 'lief'! Het bindweefsel kan soms wat stroef aanvoelen, het is juist de bedoeling dat de doorbloeding verbetert door het lekker stevig te masseren. Je kunt dit voor of na het douchen doen, net wat jij prettig vindt. De massages versoepelen en verstevigen je huid en maken het bindweefsel los, waardoor de knoopjes of beter gezegd, de blokkades (die voor pijn en oneffenheden kunnen zorgen), verdwijnen.

Er zal binnenkort een blog verschijnen waar ik dieper inga op de vraag: Wat is bindweefsel nu eigenlijk? Stay tuned!


Om je een handje te helpen, bestaat er ook een Jade roller. Deze is met name geschikt voor het gebruik op je gezicht en verbetert de doorbloeding. Het stimuleert de aanmaak van collageen, waardoor je huid verstevigt. Heel fijn, omdat je huid wat te verduren heeft met die gebroken nachten!


Gebruik

Gebruik de gezichtsroller na jouw gezichtsroutine in de ochtend en/of in de avond. Breng een olie of serum aan na het reinigen van je huid. Masseer het gezicht door met lichte druk de roller van het midden van je gezicht naar buiten te rollen. Gebruik het kleine deel voor onder de ogen. Herhaal dit dagelijks voor het beste resultaat! Maak de roller na gebruik schoon met wat warm water en natuurlijke zeep en neem deze af met een droge doek. Pak je moment!

Als je haar maar goed zit...

Tijdens mijn zwangerschap: Hallo weelderige lokken en volumineus kapsel! Na de zwangerschap: waar zijn jullie gebleven? Je hebt ineens futloos, misschien vettig haar en als klap op de vuurpijl, vind je misschien wel overal plukken haar in je huis en borstel. Gemeen! Want hiermee maak je je huispakken-mommy-gala natuurlijk helemaal af. Terwijl de term: 'Als je haar maar goed zit' zo waar is! Het fleurt de boel en je humeur op. Ik voel me in ieder geval dan veel prettiger. Met onderstaande producten kun je wat extra liefde aan jouw haar geven!

Welke oliën gebruik ik?

Castorolie wordt van de groene vruchten van de Ricinus Communisboom gemaakt. Het bevat een grote hoeveelheid omega 9 vetzuren die het haar, het haarzakje en de huid eromheen tot diep in de wortel voeden. Dit kan de haargroei bevorderen, waardoor jouw coupe een boost krijgt!

Gebruik

Breng een beetje olie aan op de handen en verdeel het door licht vochtig haar en op hoofdhuid. Laat de olie een paar uur inwerken en was het haar vervolgens met je gebruikelijke (natuurlijke) shampoo. Castorolie is een volle en dikke olie en kan soms lastig zijn om uit het haar te wassen. Daarom is het aan te raden de olie te verdunnen met een andere olie zoals zoete amandel- of kokosolie. Je kunt dit ritueeltje meerdere keren per week uitvoeren.

Onze Arganolie wordt van de arganvrucht gemaakt. Met een stenen handmolen wordt de olie uit de vruchten geperst. Je kunt het voor je huid en haar gebruiken. Om jouw haarpuntjes weer wat glans te geven is dit jouw redder in nood!

Gebruik

Je kunt de Arganolie als leave-in conditioner gebruiken door enkele druppels te masseren door je haar nadat je het gewassen hebt. Je kunt ook enkele druppels over je handen verdelen en hiermee de haarpuntjes masseren. Dit hoef je niet uit te spoelen. Je punten krijgen hierdoor weer hun glans terug.

Een tip voor bij het voeden

Dan even wat aandacht voor jullie 'dames', oftewel, de borsten. Die nu een hele grote rol spelen in het leven van jou en jouw baby. Als borstvoeding natuurlijk mogelijk is, of als je gekozen hebt het te geven. Het is niet vanzelfsprekend!

Deze tip kreeg ik van een lactatiekundige: Het is belangrijk de tepels goed te verzorgen na elke voeding. Want hoe naar is het, dat als je veel pijn ervaart, dat dit nu juist het intieme moment tussen jou en je kleintje verstoort? Kokosolie heeft een herstellende, zuiverende, maar ook een beschermende werking en kan gebruikt worden als tepel-crème.

Gebruik

Neem een kleine hoeveelheid kokosolie na het voeden op je vingers en verdeel dit over je tepel. Doe dit na elke voeding. Het is veilig te gebruiken voor jou en je kindje. Hopelijk zal dit de verzachting geven die je nodig hebt!

Tot zo ver enkele tips om je bij deze bijzondere periode een handje te helpen! Heb vertrouwen in je eigen lichaam, deze is veerbaar en zorg goed voor jezelf! Dat vormt het fundament voor jou, je baby en je kersverse nieuwe gezinnetje.Heb jij misschien nog andere tips? Laat het weten in de reacties hieronder, zo helpen we elkaar een handje!

Auteur: Linda Riepe

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte van voordeel, (win)acties en aanbevelingen blijven? Zo loop je nooit iets mis! Niet irritant vaak, beloofd.

Je kunt je op ieder moment afmelden.

Botanical drawing of a plant