Verzending gratis va. €35,-

★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews

Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Verzending gratis va. €35,-
★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews
Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis
Blog
Hallo herfst selfcare tips voor body en mind om dit nieuwe seizoen mee in te luiden

Hallo Herfst: Selfcare tips voor body en mind

Wist je dat de herfst officieel begint waneer de dag en nacht even lang zijn? Dat is jaarlijks op 22 september of 23 september het geval. Deze week is het dus tijd voor een nieuw seizoen! We boften met de afgelopen warme nazomerdagen, maar nu wordt het toch echt langzaam tijd om richting de koudere maanden van het jaar te gaan.

Misschien heb je door de situatie op dit moment, een andere zomer dan normaal gehad. Ben je meer in eigen land veilig op pad gegaan en heb je genoten van de natuur op zijn tijd bijvoorbeeld. Misschien komt de herfst daarom wel iets te snel voor je. Gelukkig brengt de herfst ook altijd de Indian Summer met zich mee: de prachtige kleuren verschijnen in het landschap. Dit maakt de overgang van warm naar koud altijd zeer aangenaam vind ik. De bomen en struiken shinen nog eens even goed en luiden zo weer een nieuw hoofdstuk in. Tijd voor gezelligheid, warmte en kaarsjes!

Ik heb enkele tips voor je om jezelf eens goed te vertroetelen. Je lichaam reageert namelijk ook op de weersveranderingen. Van warme temperaturen, gaan we naar frissere dagen en de koudere lucht op je snoet. Je huid kan daarom wel wat extra aandacht gebruiken om het goed te verzorgen en te beschermen tegen deze invloeden. Hier komen de 'Hallo Herfst-tips'!

Gezicht

In de blog '' gaf ik tips voor een gezichtsroutine. Hoe je jouw gezicht kunt reinigen, tonen, verzorgen en kunt vertroetelen met bijvoorbeeld een gezichtsmasker. Hier voeg ik graag aan toe dat je eens kunt kijken naar je dag-/nachtcrème of gezichtsolie. Het ligt er natuurlijk aan, wat voor soort huid je hebt en waar deze per seizoen behoefte aan heeft. Maar waar je huid in de zomer flink wat zon te verduren krijgt, een vettige zonnebrand, transpiratie, etc., zal het in de herfst meer kou, natte en droge lucht en misschien al verwarming voor de kiezen krijgen. Vaak is het dan prettig om een wat rijkere gezichtsolie te gebruiken zoals of . Deze oliën hydrateren intens en trekken goed in. Verder kun je de stappen van het reinigen en tonen natuurlijk ook meenemen in jouw herfst-gezichtsroutine! Let wel op dat je huid wat droger kan zijn, dus misschien iets minder vaak met de zeep reinigen en lekker je huid verzorgen met een olie erna!

Lichaam

Onder de douche

Met een scrub kun je even lekker alle dode huidcellen verwijderen en je huid verzachten. Ik maak een simpele scrub met Epsom Zout en wat Jojoba Olie. Met een washandje en wat scrubzout kun je je lichaam scrubben en daarna afspoelen. Hallo zachte huid!

Daarna kun je je lichaam even lekker inzepen, hiervoor kun je natuurlijk of gebruiken. Maar om jezelf een opkikker te geven, kun je ook eens naar kijken en hier jouw favoriete essentiële olie aan toevoegen. is 1 van mijn favorieten. Het aroma in combinatie met de warme lucht zorgt ervoor dat ik vrijer kan ademenen en even lekker ontspan. Natuurlijk kun je jouw favoriete olie toevoegen of een combinatie van oliën.

Verzorging (na het douchen bijvoorbeeld!)

Na het scrubben en reinigen is het fijn om je huid weer te hydrateren en te verzorgen. is een lekkere butter om je lichaam mee in te smeren na een warme douche. De butter smelt door jouw lichaamstemperatuur en trekt goed in. Ideaal als je huid wat droger wordt door de koudere lucht!

Oliën zoals , kun je ook voor je lichaam gebruiken. Deze is extra geschikt voor de herfst, omdat het een stofje bevat wat op lichaamseigen talg lijkt. Hierdoor heeft het een zuiverende werking en geeft het jouw huid de verzorging die het nodig heeft. Smeer je lichaam hier na een douche mee in en laat het zijn werk doen. Jojoba Olie trekt ook goed in!

Lippen

Ik merk het meestal als eerste aan mijn lippen als het weer aan het veranderen is: ze worden droger. Lippenbalsem is hiervoor de oplossing, ik weet dat mijn lippen eraan wennen, maar ik vind het heerlijk om er wat vettigs op te hebben. Je maakt al heel simpel je eigen lippenbalsem. Van de zomer hadden we een leuke met recepten voor lippenbalsem met en . Dan laat je het zonnetje toch een beetje schijnen als het nat en koud wordt! We bieden ook een pakket aan. Leuk voor een herfstige middag!


Mind

Met essentiële oliën die je in een diffuser doet, kun je een sfeer geven aan jouw interieur en hebben deze een helende werking op lichaam en geest. Elke essentiële olie heeft zijn eigen unieke werking. heeft bijvoorbeeld een ontspannende werking, maar werkt weer verkwikkend. Ik vind het heerlijk om als ik thuiskom de diffuser aan te zetten en mijn blend van , en door de huiskamer te verspreiden. Theetje erbij en een goed boek! Door de oliën ontspan ik ultiem. Voor de natte herfstdagen, kun je ook wat 'spicy' oliën gebruiken zoals bijvoorbeeld of . Voor een ultieme spa-beleving, voeg je enkele druppels essentiële olie toe aan jouw stoombad: Adem in en adem uit!


DIY time!

Nu het leven zich wat meer binnen gaat afspelen kun je eens kijken of je lekker creatief aan de slag kunt gaan met bijvoorbeeld een DIY. Maak je eigen douchegel zoals eerder beschreven, een lippenbalsem of verwen jezelf met een lekker gezichtsmasker! Het is niet moeilijk en hartstikke leuk om even met je handen bezig te zijn. Het resultaat is dan voor jezelf of een kadootje voor een geliefde! Om je op weg te helpen, hebben we een aantal in het assortiment. Neem eens een kijkje of er iets bij zit. We bieden op dit moment nog niet alle DIY-pakketten in een geschenkverpakking aan, maar zijn druk bezig om dit stapsgewijs aan te bieden.

Tot zo ver de tips om jezelf wat selfcare te bieden in de overgang naar het nieuwe seizoen! Doe jij iets speciaals of heb je je vaste routines en word je niet warm of koud van een nieuw seizoen? Laat het weten in de reacties! We zijn benieuwd.

Auteur: Linda Riepe

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte van voordeel, (win)acties en aanbevelingen blijven? Zo loop je nooit iets mis! Niet irritant vaak, beloofd.

Je kunt je op ieder moment afmelden.

Botanical drawing of a plant