Verzending gratis va. €35,-

★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews

Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Verzending gratis va. €35,-
★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews
Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis
Blog
Gezichtsroutine 3 stappen titel nog bedenken

Verzorging van jouw gezicht: Een routine in 3 stappen!

In het huidige drukke leven vinden veel mensen het prettig om vaste routines te hebben. Lekker om de dag mee te beginnen bijvoorbeeld, maar ook om de dag mee te eindigen. De een heeft baat bij een work out, de ander bij een meditatie bijvoorbeeld. Goed voor lichaam en geest! En ook nog eens een fijn rustpuntje op de dag, waarbij je je maar hoeft te focussen op 1 ding tegelijk en je geen keuzes hoeft te maken.

Je hebt vast ook wel een ochtend- en avondroutine waarbij je misschien ook wel een speciale routine hebt voor de verzorgingsproducten die je gebruikt voor je gezicht. Het is fijn als je de producten hebt gevonden die goed bij jouw huid passen.

Misschien ben je toe aan wat verandering hierin of heb je inspiratie nodig, omdat je huid wat meer aandacht nodig heeft. Hieronder heb ik wat tips voor je! Er valt eindeloos te variëren natuurlijk. Elke huid is anders en reageert anders op producten. Het is vaak een zoektocht naar de producten waar jouw huid blij van wordt.

Selfcare-routine voor jouw gezicht in 3 stappen

Stap 1: Reinigen

Terwijl je slaapt, is jouw huid druk bezig met herstellen. Het probeert bijvoorbeeld de schade van uv-straling en vervuiling te repareren. Het is dan heel goed om voor het slapen gaan jouw huid te reinigen. Doe dit ook in de ochtend, als je je klaar maakt voor de dag. Sowieso is het verstandig om jouw make-up eraf te halen voordat je aan jouw schoonheidsslaapje begint. Zo kan je huid beter zijn werk doen!

Welke producten?


Om make-up te verwijderen kun je MCT Olie/Gefractioneerde Kokosolie gebruiken. Deze olie is bijna identiek aan gewone Kokosolie, maar is de kleur en geur verwijderd. Het heeft een zuiverende en verzorgende werking.

Gebruik: Doe wat olie op re-usable en verwijder daarmee de make-up van jouw gezicht. Spoel de pads daarna uit met water en reinig deze om de zoveel tijd met een natuurlijke zeep, zoals .

of
Je kunt ook een zeep gebruiken. African Black Soap wordt van de as van lokale planten en schorsen gemaakt zoals plantain (bakbananen), cacao peulenschil en palmboom bladeren. Aleppo zeep wordt van olijfolie gemaakt en wordt hier bijvoorbeeld laurierbesolie aan toegevoegd. Je kunt de zepen gebruiken om je gezicht te reinigen, maar ook jouw lichaam. Beide zepen hebben een milde reiniging en verzorgen jouw huid daarnaast ook. Voor meer informatie over deze natuurlijke helden, kun je een kijkje nemen op de productpagina!

Gebruik: Maak de zeep nat totdat het gaat schuimen op je handen. Breng het aan op het gezicht en masseer de huid. Verwijder het schuim met een re-usable en spoel deze daarna uit onder de kraan. Ook deze wipes kun je zo nu en dan reinigen met bijvoorbeeld .

Let op: net als andere zepen, kunnen deze zepen de huid nog weleens uitdrogen. Je kunt dan de frequentie van het gebruik aanpassen.

Stap 2: Tonen

Na het reinigen is het lekker om een toner te gebruiken. Hiermee 'herstel' je de huid na het reinigen. Het zorgt ervoor dat deze weer fris en zacht aanvoelt. Je zorgt voor een basis voor de stap hierna: de gezichtsolie. Maar eerst nog een tip over welk product je hiervoor kunt gebruiken!

Welke producten?

Je kunt een hydrosol gebruiken als toner. Een hydrosol is gedistilleerd water met het extract van bloemen en planten. En hier is veel keuze in!


Deze hydrosol is toch wel het populairst voor het gebruik als toner. Het verkleint de poriën en maakt je huid lekker zacht. Het wordt gemaakt van de bloemen van de Toverhazelaar (Witch Hazel).


Ook Rozenwater is fijn om je huid te kalmeren en hydrateert intens. Rozenwater is gedistilleerd water met extract van echte rozen.

Neem vooral even een kijkje tussen de !

Gebruik: Besprenkel een re-usable Make-up Pad met de toner en breng aan op jouw gereinigde gezicht. Laat het even intrekken en je kunt door naar de volgende stap. Ook kun je de toner over jouw gezicht sprayen.


Stap 3: Verzorgen

Tijd voor de laatste stap: de verzorging. Je kunt een olie gebruiken als alternatief voor jouw dag- en/of nachtcrème. Er is een groot aanbod en is het een zoektocht naar welke olie/oliën het beste bij jouw huid passen. Het is fijn om een olie te gebruiken, die geen vette laag achterlaat.

Welke producten?


Jojoba Olie heeft een unieke samenstelling die lijkt op lichaamseigen talg en zuivert de huid. Jojoba olie wordt gemaakt van de zaden van de Jojoba struik.


Rozenbottel Olie wordt gemaakt van de vruchten van de Rozenbottelstruik en houdt de huid jong en is geschikt voor alle huidtypes, maar met name de gevoelige huid.


Squalaan Olie wordt op dit moment veel gebruikt, omdat het (net als alle eerdergenoemde oliën) goed intrekt en een herstellende werking heeft. Het behoudt de elasticiteit van de huid. Squaleen wordt uit olijven gehaald, dit wordt gehydrogeneerd en zo ontstaat er Squalaan.

Gebruik: Masseer enkele druppels van de olie in op jouw gezicht. Dit kan na het reinigen en tonen, als alternatief voor jouw dag- of nachtcrème.

Neem een kijkje in ons aanbod van en neem contact met ons op als we mee kunnen denken met je!


Optioneel

Gezichtsmasker

Je kunt jouw routine uitbreiden met een lekker gezichtsmasker, ongeveer 1x per week (dit ligt eraan waar jouw huid blij van wordt!). Dit masker kun je zo gek maak als je zelf wilt, maar het kan ook heel simpel: gebruik een klei poeder met daarbij water of een hydrosol. We bieden verschillende soorten aan.

Welke producten?


Groene klei reinigt je huid intensief en helpt bij onzuiverheden. Deze klei is geschikt voor een vette huid.


Een milde klei die helpt een droge en ruwe huid te verzachten. Ghassoul Klei verwijdert ook onzuiverheden.


Om het je gemakkelijk te maken, hebben we ook een DIY pakket, waarmee je een fijn masker kunt maken. Het bestaat uit , , en . Je krijgt er ook een bij en een roerspatel!

Gebruik: Doe een paar eetlepels klei poeder in een glazen of stenen kommetje en voeg langzaam beetjes water toe. Meng met een houten spatel het geheel tot het de gewenste dikte heeft (je kunt ook nog wat klei toevoegen als het de dun is) en breng het masker aan op jouw gezicht. Laat het 10 minuten intrekken en spoel af met water. Je kunt in plaats van water, ook een hydrosol toevoegen!

Scrubben

Je kunt ook 1x per week jouw gezicht scrubben, maar let op, soms is het beter om het minder te doen als je een droge huid hebt. Dit verwijdert onder andere de dode huidcellen, waardoor jouw huid lekker zacht en glad wordt.

Welke producten?


Deze scrub verwijdert dode huidcellen op milde wijze en brengt de talgproductie van de huid in balans. Het zorgt voor een stevige en elastische huid.

Gebruik: Meng een beetje poeder met wat water en masseer rustig over jouw gezichtshuid. Je kunt hiervoor ook een een scrubhandschoen gebruiken bijvoorbeeld. Spoel het daarna af met lauw warm water of gebruik een om de scrub van jouw gezicht te verwijderen. Hierna kun je een olie aanbrengen om jouw huid te verzorgen.

Tot zo ver onze tips. Je kunt de routine ook inkorten of uitbreiden met stappen waar jouw huid blij van wordt. Wat is jouw gezichtsroutine? We zijn benieuwd en horen het graag als jullie leuke toevoegingen hebben. Laat hieronder een reactie achter!

Auteur: Linda Riepe

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte van voordeel, (win)acties en aanbevelingen blijven? Zo loop je nooit iets mis! Niet irritant vaak, beloofd.

Je kunt je op ieder moment afmelden.

Botanical drawing of a plant