"Wij geloven dat gezond en duurzaam leven makkelijk hoort te zijn."
030-2271998

Essentiële Oliën mengen? 'Blend is your friend!' Tips en 3 Herfst Halloween Blends

door Linda Riepe op October 07, 2020


Essentiële Oliën zijn kleine Natural Heroes in een flesje. Het zijn pure, onverdunde oliën afkomstig uit planten. Door middel van stoomdistillatie of koudepersing wordt er uit bijvoorbeeld vruchten, bloesems, zaden, takken en wortels, olie gewonnen. Deze olie heeft vaak een krachtige geur en door zijn vluchtige eigenschappen, verdampt de olie snel. Wat er dan vrijkomt, is een prettig aroma!

Natuurlijk kun je zelf een aantal van jouw favoriete oliën blenden naar eigen smaak. Maar als je rekening houdt met de 'noten', dus de tonen van de olie, tover je misschien een nog fijnere blend tevoorschijn waarvan je nog meer kunt genieten!

Een blend kun je gebruiken om in een aroma diffuser te doen en zo een sfeer te geven aan de ruimte. Natuurlijk kun je een blend ook mengen met een draagolie bijvoorbeeld en gebruiken voor lichaamsverzorging. Of in een DIY natuurlijk!

En omdat het bijna Halloween is, hebben we 3 fijne blends met een 'herfstige Halloween touch' voor je, zoals kaneel en gember! Heerlijk voor tijdens jouw Halloween movienight bijvoorbeeld.De noten

De makkelijkste manier om een blend samen te stellen, is om een essentiële olie bij elke toon te kiezen. Een aroma bestaat uit 3 tonen:

Topnoten Deze vervliegen het snelst! Binnen ongeveer een tot 2 uur. Voorbeelden: Citrusoliën, Lavendel, Pepermunt, Basilicum en Eucalyptus.

Middennoten De naam zegt het al, deze noten blijven middellang hangen, ongeveer 2 tot 4 uur. 
Voorbeelden: Tea Tree, Kamille, Kaneelschors, Spar, Rozemarijn en Tijm.

Basisnoten De Basisnoten doen er het langst over om te vervliegen, soms zelfs een paar dagen. 
Voorbeelden: Cederhout, Gember, Sandelhout, Vanille en Vetiver.


Herfst Halloween Blends

Hieronder hebben we 3 blends voor je die je in de aroma diffuser kunt doen, om jouw interieur een warme sfeer te geven of jezelf kunt opkikkeren als je dat nodig hebt. Uiterst geschikt voor tijdens jouw Halloween movienight ook! Plaats de druppels in het waterreservoir van de diffuser en geniet.

Warm Spice (Geeft de ruimte een warme, kruidige sfeer)

Zoete Sinaasappel 3 druppels
Kaneelschors 2 druppels
Kurkuma 2 druppels

Energiebooster (Kikkert de ruimte op)

Citroen 3 druppels
Kaneelschors 2 druppels
Gember 2 druppels

Frisse herfstwind (Zorgt voor een frisse wind in de ruimte)

Eucalyptus (Globulus) 3 druppels
Kaneelschors 2 druppels
Gember 1 druppel

We hopen dat we je wat inspiratie hebben gegeven! Heb jij al favoriete blends die je zelf maakt? Dan zijn we erg benieuwd! Laat het weten in de reacties hieronder.

REAGEREN
TERUG NAAR BOVEN