Verzending gratis va. €35,-

★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews

Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Verzending gratis va. €35,-
★★★★★ 9.4 / 10 van 8000+ reviews
Voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis
Blog
Drie 100 natuurlijke producten die vet haar bestrijden

3 Natuurlijke producten die vet haar bestrijden

Laten we eerlijk zijn: we hebben er allemaal last van. De één misschien wat sneller dan de ander. Je haar is zo vet als je frituurpan. Het voelt niet fris en het ziet er vaak minder mooi uit.

Waarom wordt haar eigenlijk vet? En hoe kun je zelf je vette haar op een natuurlijke manier verzorgen? Benieuwd? Lees dan vooral snel verder ;)

Waarom wordt haar vet?

Talgkliertjes in je hoofdhuid produceren talg om je hoofdhuid soepel te houden en te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Deze talg verspreid zich over je haar wanneer je met je handen door je haar gaat of je haar borstelt. In eerste instantie gaat je haar ervan glanzen, maar als je te veel talg aanmaakt heb je in eens een vette bos op je kop. Bij vet haar maak je dus eigenlijk te veel talg aan.

Naast deze natuurlijke oorzaak zijn er ook een paar (verrassende) alledaagse dingen die onze prachtige haren sneller vet maken.

Vieze haarborstel

Haal snel alle oude haren uit je borstel! Die zijn namelijk vet. Als je daarmee je haar borstelt is je het binnen no time weer vet. Het is zelfs verstandig om af en toe de pinnetjes van je borstel met shampoo schoon te maken.

Te heet douchen

Een hete douche stimuleert de talgproductie van je haar. En meer talgproductie betekent sneller vet haar! Tijd om kouder te douchen dus ;)

Ongezond eten

Natuurlijk houden we allemaal van een lekkere vette hap op z'n tijd, maar zorg ervoor dat je gevarieerd eet. Je haar en hoofdhuid hebben namelijk voldoende mineralen en vitaminen van binnenuit nodig om zichzelf te verzorgen.

Slapen met los haar & vies kussensloop

Als je met losse haren slaapt bewegen je haren alle kanten op. Deze beweging zorgt ervoor dat het vet en vuil over je haar verspreid. Zeker als je je kussensloop al een tijdje niet vervangen hebt. Oplossing? Doe en luchtige knot of staart in tijdens het slapen en was je kussensloop regelmatig.

Hoofdmassages

Hoe lekker ze ook zijn, hoofdmassages maken je haar vet. Door alle bewegingen verspreid de talg over je haar sneller waardoor je hoofdhuid dus nieuwe talg aanmaakt. Zoals eerder benoemd: te veel talg maakt je haar vet.

3 natuurlijke producten die vet haar bestrijden

Je kunt nog meer doen tegen vet haar. Ik heb voor jou drie natuurlijke producten op een rijtje gezet die helpen je haar minder snel vet te maken.

Synthetische producten verwijderen vet en talg uit je haar, waardoor je hersenen een signaaltje krijgen om nieuwe talg aan te maken. Natuurlijke shampoos en zepen houden je haar juist in balans. Een goed voorbeeld van een natuurlijke shampoo is de African Black Soap. Deze zeep is gemaakt in Ghana werkt en bevat essentiële vitamines voor een optimale bescherming voor de (gevoelige) hoofdhuid.

Essentiële oliën bevatten antiseptische eigenschappen. Deze ontsmettende eigenschappen werken uitstekend tegen vet haar. Bovendien is het super easy om te maken! Mix 1 à 3 druppels essentiële olie in je shampoo of conditioner, shake it en voilà. Vooral pepermunt, tijm, citroen en rozemarijn olie zijn erg populair om vet haar te bestrijden.

Appelazijn is een geweldig product voor je haar: het helpt tegen klitten, roos, droogheid en dof haar. Maar ook tegen vettig haar is appelazijn hét product. De zuurgraad in appelazijn helpt namelijk de natuurlijk pH-waarde te herstellen zonder de natuurlijke oliën die je hoofdhuid aanmaakt te beschadigen. Gezond haar heeft een pH-waarde tussen de vier en vijf.

Hoe gebruik je het?

Dat is super eenvoudig: mix 250 ml water en 30 ml appelazijn (meer als je haar erg vet is) en doe het in een spuitfles. Na het douchen kun je dan heel makkelijk het mengsel op je haar spuiten. Bye bye greasy hair!

Je kunt dus een hoop dingen doen om je vette haar te bestrijden. Heb jij nog andere tips? Laat het ons vooral weten in de comments!

Auteur: Aurelie Deloo

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte van voordeel, (win)acties en aanbevelingen blijven? Zo loop je nooit iets mis! Niet irritant vaak, beloofd.

Je kunt je op ieder moment afmelden.

Botanical drawing of a plant