"Wij geloven dat gezond en duurzaam leven makkelijk hoort te zijn."
030-2271998

DIY Summer Lippenbalsem in 2 stappen

door Linda Riepe op July 14, 2020

Hogere temperaturen, zon: de zomer doet zijn intrede! Het is tijd voor een nieuwe lippenbalsem en waarom niet meteen een frisse en fruitige versie? We bieden nu ook Aardbeizaadolie en Passievruchtzaadolie aan in onze webshop. Dit zorgde voor inspiratie... Voilà, 2 versies: Cacao Aardbei en Kokos Passievrucht! Kies jouw favoriet en ga aan de slag!

De ingrediënten in de lippenbalsem zorgen ervoor dat je lippen verzorgd worden, maar ook de geur van kokos, cacao, aardbei en passievrucht hebben een werking op lichaam en geest. Een fijne combinatie dus.

Ben je er klaar voor? Omdat dit weer een aantal 'Natural Heroes' bij elkaar zijn, geef ik je graag wat informatie over de ingrediënten die worden gebruikt waar je lippen blij van zullen worden!

De ingrediënten die worden gebruikt voor 4 x 15 ml Summer Lippenbalsem:

De Candelilla struik groeit voornamelijk in Mexico en wordt al generaties gebruikt voor de veelzijdige wax die eruit te verkrijgen is. Het is een mooi alternatief voor bijenwas in jouw DIY's. Het houdt vocht vast en verzorgt je huid intensief. Ook geeft het de nodige stevigheid waardoor je DIY product niet te zacht wordt. (Bekijk product)
 
Kokosolie wordt geperst uit het gedroogde vruchtvlees van de kokosnoot. Het bestaat geheel uit verzadigde vetzuren, daarom hydrateert het jouw lippen en zorgt het ervoor dat deze niet uitdrogen. De vitamine E die hier ook in zit, houdt jouw lippen soepel en elastisch. ( Bekijk product)
 
Onze Cacaoboter wordt gewonnen uit de cacaoboon en ruikt licht naar witte chocola. Cacaoboter is een heerlijke moisturizer en rijk aan de vitaminen K en E. Deze versterken de huid en houden je lippen soepel. (Bekijk product)
 
Aardbeizaadolie wordt koudgeperst van de miljarden aardbeienpitjes die overblijven bij de productie van aardbeiensap, -jam, -ijs en andere voedingsproducten. Aardbeizaadolie is geen essentiële olie, maar een draagolie met veel voedende eigenschappen. Het barst van de Omega-3 en Omega-6 vetzuten die de huid intens hydrateren en zachter maken. Ook ontbreekt de Vitamine E niet in deze natural hero, die jouw lippen soepel houdt. (Bekijk product)
 
De Passievruchtzaad Olie wordt koudgeperst van de zaadjes van de passievrucht. Het is rijk aan essentiële vetzuren, antioxidanten, vitamine A en C, mineralen (koper, magnesium, fosfor en calcium) en carotenoïden. Dat maakt de olie enorm voedend voor de droge en rijpe huid. Het heeft een lichtfruitige geur en geeft jouw Lippenbalsem een tropisch tintje! (Bekijk product)
 
Aan de slag!

De recepten:

Voor de Cacao/Aardbei lippenbalsem
7,5 gram Candelillawas
20 gram Cacaoboter
22,5 gram Aardbeizaadolie
Optioneel: 1 Druppel Vitamine E Olie

Voor de Kokos/Passievrucht lippenbalsem
7,5 gram Candelillawas
22,5 gram Kokosolie
20 gram Passievruchtolie
Optioneel: 1 Druppel Vitamine E Olie

Stap 1
Doe alle ingrediënten van jouw gekozen versie in een pannetje bij elkaar en smelt dit tot een glad geheel au-ban marie.

Stap 2
Als alles goed gemend is, giet je de balsem in 4 blikjes van 15 ml en plaats dit 10 minuutjes in de koelkast.
 
Zijn de 10 minuten om? Dan is daar jouw zelfgemaakte, zomerse verwennerij voor jouw lippen! Let wel op dat met deze temperaturen de balsem sneller smelt. Je kunt het dan weer eventjes in de koelkast zetten. Dit heeft geen gevolgen voor de kwaliteit van de lippenbalsem.
 
Wil je jouw eindresultaat met ons delen? Dat kan! Tag ons op Instagram met #naturalheroes.

Laat ons ook in de reacties even weten of je het leuk zou vinden als we hier aparte DIY-pakketjes van maken!
 
Veel DIY-plezier! 

 

REAGEREN
TERUG NAAR BOVEN