"Wij geloven dat gezond en duurzaam leven makkelijk hoort te zijn."
030-2271998

Eenvoudige DIY Bodylotion voor een heerlijk zachte huid

door Linda Riepe op June 05, 2020

'Hoe maak ik een bodylotion?'

Deze vraag wordt ons vaak gesteld. Omdat er synthetische stoffen bij komen kijken om dit te maken, gaven we altijd het antwoord dat je bijvoorbeeld ook een Shea Butter als lichaamsverzorging kunt gebruiken of een andere lekkere olie.

Maar... we bieden sinds kort een natuurlijke emulgator aan, namelijk Olivem 1000. Hiermee kun je jouw eigen lotion maken! Het blendt stoffen op waterbasis met oliën, waardoor er een lotion ontstaat. Wil je bijvoorbeeld shampoo, conditioner, een gezichtscrème, of een mascara maken? Dan kan dat ook met deze emulgator. (Andere DIY-recepten zijn in de maak!)
 
Omdat wij hier erg blij mee zijn, heb ik een fijne DIY Bodylotion voor je. Ik gebruik het nu al een tijdje zelf en ik kan je zeggen, mijn huid wordt er ook blij van! Het is heel eenvoudig en bestaat uit een paar stappen. Graag geef ik je ook wat informatie over de producten die gebruikt worden, het zijn namelijk een aantal mooie 'natuurlijke helden' bij elkaar!

De ingrediënten voor 100 gram bodylotion:

50 gram Gedemineraliseerd water
Is vrij van mineralen en elektrolyten die andere ingrediënten kunnen beïnvloeden en zorgt ervoor dat er geen onnodige bacteriën in jouw DIY komen. (Bekijk product)

27 gram Sandelhoutwater (of jouw favoriete hydrosol!)
Heeft een frisse, houtachtige geur en kalmeert de huid. Sandelhout wordt al eeuwen gebruikt vanwege haar heilzame werking. (Bekijk product)

5 gram Olivem 1000
Wordt gemaakt van olijfolie en laat stoffen op waterbasis en olie met elkaar blenden. Hierdoor krijg je een smeerbare lotion en geeft het je een prachtige glow!(Bekijk product)

5 gram Zoete Amandelolie
Gemaakt van amandelen, is koudgeperst en zit boordevol antioxidanten en vitamine A en E. Verzacht jouw huid en houdt deze lekker jong! (Bekijk product)

10 gram Cupuaçu Butter
Komt uit de Cupuaçuvrucht en heeft een intens hydraterende werking. Het verzacht de huid en laat geen vet laagje achter. Zit barstensvol antioxidanten en vitamine A en C. (Bekijk product)

3 gram Leucidal® SF Complete
Dit is een natuurlijk conserveringsmiddel en zorgt ervoor dat jouw DIY beschermt wordt tegen ongewenste bacteriën. Daarnaast heeft het ook nog eens een vochtinbrengende werking en wordt jouw huid gehydrateerd. (Bekijk product)

6 druppels van jouw favoriete essentiële olie (optioneel)
Je kunt jouw favoriete essentiële olie toevoegen als je een lekker geurtje wilt geven aan jouw bodylotion. Een van mijn favorieten is lavendel bijvoorbeeld. Let er wel op dat bepaalde citrusvruchten (bijv. citroen, bergamot, etc.) fototoxisch werken en een reactie kunnen geven wanneer het wordt blootgesteld aan UV-licht.

2 gram Glycerine (optioneel)
Je kunt in plaats van 27 gram Sandelhoutwater, 25 gram Sandelhoutwater gebruiken en dan 2 gram Glycerine. Dit wordt uit plantaardige olie (Koolzaad) verkregen en heeft een hydraterende werking, het zorgt voor een gladde huid. (Bekijk product)


Aan de slag!


Stap 1

Doe in een pannetje Gedemineraliseerd Water en Sandelhoutwater (en optioneel: de Glycerine). Dit verwarm je au-bain marie en roer je door elkaar.
 
Stap 2
Tegelijkertijd doe je hetzelfde in een ander pannetje de Cupuaçu Butter, Zoete Amandelolie en Olivem 1000. Dit smelt je ook au-bain marie en roer je tot een glad geheel.

Stap 3
Zodra beide pannetjes goed warm en gemengd zijn, voeg je al roerend het pannetje met de producten op waterbasis (Gedemineraliseerd Water, Sandelhoutwater en optioneel de Glycerine) toe aan het pannetje met de producten op oliebasis met de Olivem 1000. Doe dit langzaam en blijf goed roeren terwijl je dit doet. Zo zorg je ervoor dat het rustig kan mengen met elkaar. Let op, door de warmte kan het soms even duren voordat de producten goed gemengd zijn.

Stap 4
Doe nu de Leucidal® SF Complete (en optioneel: de druppels essentiële olie) bij de blend en roer het er doorheen.
 
Stap 5
Wanneer de vloeistoffen uit beide pannetjes goed gemengd zijn met elkaar, mix je het geheel af met een staafmixer. Er ontstaat een lotion. Je kunt het ook in een afgesloten potje doen en hard schudden of het mengen met een garde. Het is belangrijk dat het echt goed gemixt is, hiermee voorkom je klontjes.
 
Et voilà: jouw eigen DIY Bodylotion op natuurlijke basis! Heerlijk voor na het douchen om je lichaam mee te vertroetelen. Het trekt goed in, maar verzorgt intens.

We zijn benieuwd wat je van deze DIY vindt en of je het leuk zou vinden als we hier een DIY-pakket van maken. Plaats hieronder een reactie of stuur een mailtje naar support@naturalheroes.nl!

Wil je jouw eindresultaat met ons delen? Dan kan dat ook! Tag ons op Instagram met #naturalheroes.

Veel DIY-plezier!
6 reacties
door Natural Heroes op June 01, 2021

Hoi Monique! Hoewel de Lavendel de bodylotion een lekker geurtje geeft, kan het helaas wel zo zijn dat de geur sneller vervliegt dan bijvoorbeeld een geparfumeerde bodylotion.

door Monique op May 28, 2021

Wanneer ik etherische olie (Lavendel in dit geval) toevoeg aan mijn lotion dan ruik ik de Lavendel wel in de lotion, maar op de huid niet meer. Waardoor komt dit?

door Ashna op December 11, 2020

Hoi,
Ik vroeg me af hoelang dit houdbaar is.
Mvg Ashna

door Natural Heroes op December 03, 2020

Je kunt zeker de Cupuacu butter vervangen door de Shea Butter! Veel succes!

door Hans op December 01, 2020

Leuk recept, kan je de cupuacu ook vervangen door Shea?

door Maria hulsman op June 23, 2020

Hoe leuk! Zin om deze uit te proberen..!

REAGEREN
TERUG NAAR BOVEN